Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Parkering under lindetræ på Frederiksberg Allé

Bilvask i Skærød er billigere end bilvask i København

— Jeg undrede mig faktisk lidt over at der var så mange parkeringspladser på Frederiksberg Alle, side-vejen med de smukke lindetræer.

Og så kunne jeg ikke finde selskabet, som under den hedebølgen på 30°Celsius havde taget plads indendørs fordi der jo var bestilt bord i forvejen.

Men måske skyldes det, at Lindetræerne faktisk er ret dårlige naboer til parkerede biler, for de sender en regn af saft ned fra kviste og blade. Jo – det vidste jeg jo godt, lidt, og tænkte også da jeg stillede bilen, at jeg skulle huske at se, om lakken havde fået så meget lindesaft at man måske skulle vaske den.

Ak! Lindetræerne havde splashet vildt. Forruden var grå, og spritvand og vinduesvisker var kun en midlertidig løsning.

Det var nødvendigt at vaske ruden grundigere, så jeg kørte til en tankstation (dem er der ikke mange tilbage af i København!) og vaskede forruden. På vejen hjem fik jeg så vasket hele bilen på min lokale bilvaske-tankstation.

Advertisement

Written by Donald

Sunday, June 20, 2021 at 12:22 GMT+0000

Posted in Brok

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, lindetræer skal man helst ikke parkere under – det har jeg også prøvet.

  Madame

  Saturday, June 26, 2021 at 16:17 GMT+0000

  • Hvis det så bare blev regnvejr lige bagefter 🙂
   Hvis man er hårdnakket positivist og altså godt kan se noget positivt i alting, så er det jo rart at der er nogle P-pladser ledige et sted, man kender.

   Donald

   Saturday, June 26, 2021 at 20:45 GMT+0000

 2. Det er afføring fra træernes bladlus, som falder ned. Linden er slem til at få lus. En af fordelene ved plataner, som ofte plantes på sådanne steder, er at de ikke i samme grad får lus.
  Til gengæld er linden en virkelig god bi-plante. Når linden blomstrer (og det er lige ved at være nu) kan en velvoksen lind beskæftige et helt bistade, og lindehonning er særdeles velsmagende.

  natural2222

  Sunday, June 27, 2021 at 12:24 GMT+0000

  • Det er sandt, det havde jeg glemt, det er selvfølgelig ikke planten, som safter ud af porerne, men de glubske bladlus, der “skider på os”.

   Linden er brugt som allétræ dér, formentlig fordi man kan beskære den på en måde, som lægger op til dele af Frederiksberg have, der er en blanding af barok (ved slottet) og engelsk romantisk stil med kanaler og store træer i grupper.

   Jeg har faktisk set nogle bier på Frederiksberg! Men også her, det er dog tydeligt at der ikke er så mange insekter som for 35 år siden.

   Donald

   Sunday, June 27, 2021 at 13:56 GMT+0000

 3. Jeg tænkte også straks ‘bladlus!’, men Farmer kom mig i forkøbet 😉
  Det samme gælder for ahorntræer. Charlotte og Tim satte engang deres havemøbler under et kæmpe ahorntræ. Det gjorde de kun én gang 🙂

  Ellen

  Sunday, June 27, 2021 at 14:33 GMT+0000

  • Nu er der jo ikke ligefrem kæmpe overskud af parkeringspladser på Frederiksberg, så jeg burde selvfølgelig have tænkt på det, da jeg så flere pæne ledige parkeringspladser i skyggen af lindetræerne!
   Men pyt – det var en dejlig eftermiddag alligevel.

   Donald

   Sunday, June 27, 2021 at 17:03 GMT+0000

 4. Derudover skal man også lægge mærke til, om der er fugleklatter under træet: på Søndre Fasanvej er der ledige pladser, fordi det er fuglenes foretrukne sovetræer, og uvidende bilister, som mig ÈN gang, ffår overskidt bilen i en grad, så guderne må sig forbarme. Det hjalp dog ikke, jeg måtte på vaskeri!

  AagePK

  Tuesday, June 29, 2021 at 4:40 GMT+0000

  • Tænk jeg tror jeg har set en bil dér engang for ca.10 årsiden da jeg parkerede for at gå i Zoologisk have med de rare mennesker Regitze, Gitte og et par til.

   Donald

   Tuesday, June 29, 2021 at 12:28 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: