Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hindringer og vanskeligheder

Det er en hindring for lyset, at der står lærketræer mellem mit og naboens hus. Gad vide hvad den gamle nabos intension var. Jeg har set et andet sted at man kan lave en hæk – en lav hæk! – af lærketræer selv efter at de er blevet store og tykke, så det er målet her.

Lærketræerne er en hindring for lyset. Jeg fjerner hindringen.

Jeg skal have tøj på til 56 års jubilæum, og det er en vanskelighed, ikke en hindring.

Men da jeg ville købe nogle lette sommerbukser var der ingen, der passede. Jeg har masser af tøj som jeg ikke aner jeg har (der må være røget nogle kilo memory da jeg lå på hospitalet). Jeg må gennemgå tøjet og evt. vaske/presse, ordne hvad der kan bruges.

Der er ikke en hindring for at gøre det, men det føles sådan. En vanskelighed der af en eller anden grund føles som en hindring. Jeg begyndte at gøre noget i mandags, men besluttede så igår at det var vigtigere at beskære omkring huset. Så kan man da se, at der sker noget …

Written by Donald

Wednesday, June 16, 2021 at 20:56 GMT+0000

Posted in Naturpleje

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sikke noget dejligt lærketræ, til stolper e.lign. Lader man lidt grenstump sidde på, kan man binde tomatplanter op ad stolperne. Eller agersnerler: de har så smukke blomster! 🙂 Og de tiltrækker forskellige sommerfugle!

  AagePK

  Thursday, June 17, 2021 at 5:08 GMT+0000

  • Glimrende idé – tak for det. Men jeg tror faktisk at de kan tåle topkapning, disse lærketræer. Der er mindst ét sted jeg har set skud fra stammen, altså et lillebitte kviste-skud på den allerældste barkstamme. Måske er det ligesom med Eg, at den kan tåle stort set alt, hvis bare rodnettet får lov at leve videre?

   Donald

   Thursday, June 17, 2021 at 16:54 GMT+0000

   • Jo, de kan sagtens tåle topkapning: det var toppen, jeg ville bruge til stolper, og ikke skære dem i stykker og køre dem til flis. Så hellere give dem et nyt li; sidegrenene kan så bruges til Sct Hans.

    AagePK

    Thursday, June 17, 2021 at 17:23 GMT+0000

    • Aha, jada! Det var en god ide at bruge hjemmelavede stolper! Tak for uddybningen. Stolperne kan selvfølgelig bruges til hegn, men som det fremgår af en del billeder bruger jeg ikke hegn som folk ofte gør (som hundegård, nærmest) men derfor kunne man jo godt have nogle stolper med slyngplanter som “tallerkensmækker”.

     (Først skrev jeg tak for klarificeringen 🙂 Men av! det ord existerer ikke hverken i Korpus eller ordbøgerne! Det er åbenbart en Anglicisme: Clarification.)

     Hov Google hjalp, der står “klarificere” i Den Danske Ordbog, og så må man vel selv lave afledninger:

     klarificere verbum
     Bøjning -r, -de, -t
     Udtale [klɑifiˈseˀʌ]
     Oprindelse fra latin clarificare ‘gøre tydelig’ af clarus ‘klar, tydelig’ og facere ‘gøre’

     Betydninger

     gøre mere tydelig eller præcis og derved lettere at begribe
     Synonym tydeliggøre
     Jeg var bevidst om at fange folks opmærksomhed og om at klarificere det, jeg gerne ville sige. Jeg har altid brugt meget tid på at gøre ting klare Jp.dk2014
     Jeg er da glad for den her lejlighed, som hr. Frank Aaen giver mig til at klarificere grundlaget. Det har Folketinget da krav på Folketinget2008

     Sikke nogle krøllede exempler! (især nr.2)

     Donald

     Friday, June 18, 2021 at 0:11 GMT+0000

 2. Der er altid noget, der skal ordnes i en have, og det lyder som en god idé at beskære lærketræerne, så de bliver til en hæk.
  Egentlig burde man ikke plante træer, der bliver så store, når der ikke er mere plads.
  I vores have havde de tidligere ejere plantet grantræer hele vejen rundt om grunden. De havde glemt at tænke på, at de bliver mindst 15 meter høje.

  Madame

  Friday, June 18, 2021 at 9:54 GMT+0000

  • Ja de bliver høje, men er heldigvis forholdsvis lette at fælde for amatører, hvis de står frit. Men det er farligt, hvis man ikke har prøvet det før.
   Jeg skal nok få has på haven selv om det går langsomt. I morgen lørdag er der sammenkomst for gamle gymnasie-kammerater.

   Donald

   Friday, June 18, 2021 at 12:38 GMT+0000

   • Passerede din gamle skole på Hollændervej forleden – rigtig god fornøjelse! 😉

    hulegaarddk

    Friday, June 18, 2021 at 13:27 GMT+0000

    • Tak – ja vi gik på Hollændervej. I mellemtiden har “skolen” (Gymnasiet) haft til huse på Niels Ebbesensvej og nu ved Frederiksberg Station, overfor det gamle kultur-bibliotek, Frederiksbergs Kultur-stolthed.

     Donald

     Friday, June 18, 2021 at 16:02 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: