Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Der var faktisk nogen, der røg i fælden

Det var tydeligt at der var påtænkt spærring af vejen fra Helsinge til Laugø, – nye skilte sagde “Følg omkørselsskilte”, men omkørsels-skilte var der ingen af, og hvis man kender stedet, ved man at en omkørsel vil være ca. 5 km. ad en vanskelig rute, mod 1km ad Laugøvej, en forsinkende omvej.

Det er en mindre ting (i forhold til boligboble, corona virus og vindmølleparker) men det får sådan en som mig til at undre sig over, hvem der trækker stregerne. Det er jo folk med indsigt, men somme tider har de en dagsorden, som kan være skjult under skiltning af en løgnagtig slags – som fx. skiltning om ikke existerende vejarbejde, der har været brugt i Sjællandske landsbyer for at få bilister til at sætte farten ned.

Et andet exempel: Der er en sti langs banen ved vores station, og ved renovation af stationen var det tydeligt at planlæggerne ønskede at nedlægge stien (der kan være flere grunde til det, en af dem gyldig, nemlig faren for fumlegængere på skinnerne). Der blev spærret flere gange, asfalt på stien blev saboteret uden reparation. Jeg tillod mig at lægge et par stumper asfalt tilbage, så cyklister ikke fik ondt i enden af at køre over ujævnheder.

Tilbage til Laugøvejen med henvisning til ikke-eksisterende skiltning. Kunne man have gjort det bedre? Hvem har forlangt, at den gamle vej skulle nedlægges? Hvorfor kunne man ikke vente med at nedlægge den til den nye vej var færdig?

Eller, alternativt: Hvorfor har byrådet, som er projektleder, ikke fået lagt noget grus, så bilerne kunne køre ad et hjulspor udenom byggeriet?

Der var tale om at der skal være en rundkørsel (husker da man nedlagde alle rundkørsler) og en sidevej til den nye bydel, den nye udstykning, som forhåbentlig tager lidt af trykket af boligboblen.

Men den måde, man farer frem, tror jeg skaber vrede. Mit indlæg på en lokal Facebook Gruppe fik meget respons.

Written by Donald

Wednesday, June 16, 2021 at 13:46 GMT+0000

Posted in Byggeri

Tagged with

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mangt og meget foregår “bak lukkede døre”.
  Man skulle tro at det om å gjøre å villede folk.
  Klem på deg ❤

  Annemor Schønhaug

  Wednesday, June 16, 2021 at 15:58 GMT+0000

 2. Det var en god idé at komme med dine synspunkter på en lokal Facebook-gruppe.
  Lokalavisen er også et godt sted at skrive – jeg er sikker på, der må være mange andre end dig, der ikke forstår, hvad der sker.

  Madame

  Wednesday, June 16, 2021 at 18:25 GMT+0000

  • Jeg har ikke nævnt at der bliver publiceret lokalplaner og holdt møder og høringer. Det er faktisk måden at få indflydelse, og på det plan er det jo de store linier.
   Det er faktisk fremsynet af Helsinge / Gribskov at sørge for flere byggegrunde.

   Jeg føler mig godt nok gammel og sur, når jeg begræder, at dér, hvor der før var marker, der er der nu parcelhuskvarterer. Men – på den anden side – jeg skal bare tænke på at en forårsdag ad en villavej (udstykningsvej) om 10-15 år vil være en tur gennem syrener, dronningebuske, med fuglefløjt og måske en lille ræv hist og her.

   Donald

   Wednesday, June 16, 2021 at 20:18 GMT+0000


Comments are closed.