Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Et lyspunkt, vejr- og musikmæssigt

I ugen der gik var der igen øveaften for Pastor Porsagers Jazzkapel i Ramløse Sognelænge, og pianist og piano-instrumentmageren spillede igen sammen med sangerinde, saxofonist, bassist og nu en trommeslager. Janitschar sagde man i min ungdom, men det betyder egentlig en Tyrkisk militærtrommeslager. Så hvad fagbetegnelse har en jazzmusiker, som banker på trommer?

Efter en lille time holdes pause, og jeg gik udenfor og nød den smukke aften. Så gik det op for mig – igen – at vi her på egnen bor under et hul i skyerne. Der var en front mod syd. Det lægger man næsten ikke mærke til på billede-2, den er langt nede i horisonten. På tredie billede farves den øverste sky i fronten lyserød af den nedgående sol (det er næsten umuligt at fange med et billigt mobilkamera – man skal mindske exponering.)

Written by Donald

Tuesday, June 8, 2021 at 8:11 GMT+0000

Posted in Skyer, Vejr

Tagged with ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Der findes egne med sky-huller. Nogle, fordi de ligger i læ for høje bjerge, som tvinger skyerne til at regne af, inden de med vestvinden kommer frem: således set i en udsendelse om området ved Süßer See lige nordvest for Leipzig, eller dele af Sverige, i læ for Norges fjelde.
  Men også store skove, der dog modsat pga solen har så stor aktivitet, at varm luft og emmen fra tæernes fotosyntese har så stor opdrift, at de presser skyerne til side. Det kan være Rold skov, eller Grib skov. Til gengæld kan det så fremkalde regn og tordenvejr hos naboerne. Således lært i en foredragsrække med førende danske meteorologer.

  AagePK

  Tuesday, June 8, 2021 at 10:52 GMT+0000

  • … eller også er det bare fordi jeg kun ser på himlen, når den er blå … 😉

   Der er i hvert fald ingen bjerge her, men der er til gengæld vand nord/syd/vest (Kattegat, Arresø, Roskilde Fjord) – og faktisk også øst, Esrum sø og Øresund.

   … Eller måske er det Tisvilde Hegn og Gribskov, som jo ikke er så langt fra hinanden, og endda (næsten) forbundne med Harager og Valby Hegn.

   Donald

   Tuesday, June 8, 2021 at 12:47 GMT+0000

 2. Sikke en god oplevelse at høre Pastor Porsagers Jazzkapel. Kan alle komme og lytte med?
  Det var en overraskelse , at ordet janitschar en tyrkisk militærtrommeslager 🙂

  Madame

  Tuesday, June 8, 2021 at 23:53 GMT+0000

  • Ja. – Pastor Porsagers Jazzkapel “øver” i månedens første torsdag i Ramløse Sognelænge, lige ved siden af Præstegården og kirken – en af de bedst beliggende kirker i området (efter Tibirke). Alle kan komme. Jeg kan forstå at de somme tider også optræder andre gange, men det er ikke så ofte.

   Nu i sommerferietiden er der ikke nogen “øve”aften Juli og August, så næste gang er September.

   Jeg kan ikke forstå at din kommentar lå til godkendelse og ikke bare blev sat på websiden; jeg checker lige en gang til om regelen med at kendte kommentatorer kan kommentere lige så meget de har lyst.

   Donald

   Wednesday, June 9, 2021 at 10:09 GMT+0000

 3. Tak fordi du fortæller om, hvornår man kan høre Pastor Porsagers Jazzkapel!
  Ja, jeg skal stadig godkendes, når jeg skriver 🙂

  Madame

  Wednesday, June 9, 2021 at 14:16 GMT+0000

  • Hmmm … den ene kommentar så ud til at gå glat igennem, jeg checker dog igen.

   Og AagePK’s kommentarer fra Ærø kommer også direkte igennem (i godkendt/approved tilstand).

   Donald

   Wednesday, June 9, 2021 at 16:07 GMT+0000


Comments are closed.