Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Er penge et pyramidespil?

Jeg fandt en spam kommentar, som jeg selvfølgelig ikke vil “godkende” eller lade stå (iøvrigt på et gammelt indlæg om ænderne i gadekæret, som om vinteren kommer sultne henimod én, når man går ned til kanten.)

The bitcoin price, after nudging $65,000 per bitcoin in April, dropped to just under $30,000 this week before rebounding slightly.

If you have been considering to buy bitcoins but found it too expensive, your chance to buy bitcoin at 50% off is here!

The SEC in the US classifies Bitcoin as a digital asset and Bitcoin is here to stay. If you fear Bitcoin’s price going down, please take a look at Bitcoin’s chart over the last 10 years, each time it crashes 50%, it has always gone on to make new all time high!

And Bitcoin is not the only cryptocurrency on discount! Most cryptos are down in prices too!

If you want profits, we buy when prices are low and sell when prices are high!

Sure, cryptos might drop a little more from current prices, and if you are new, you can buying a little cryptocurrency over a few days or weeks by using the dollar cost averaging method.

For example, instead of buying $1000 worth of cryptocurrencies in a single day, buy $100 per day over 10 days. In this way you can get a good average price.

If you want to take advantage of the crazy discounts now, you can buy cryptocurrecncies at Binance here (biggest crypto exchange in the world).

(link removed by Dax2) -> Use this link to sign up at Binance for free and get 10% off ALL your trades in Binance forever!

Advertisement

Written by Donald

Monday, June 7, 2021 at 22:57 GMT+0000

Posted in Blogosofi, Uncategorized

Tagged with

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er i den grad et pyramidespil, synes jeg.

  Og vi bør spørge om de penge, vi bruger til daglig (kroner og øre, Dankort, Masterkort og lignende) i virkelighedens verden også er et pyramidespil, som bliver tappet ved at man fx. køber jord et sted, hvor der er boligmangel, får tilladelser (politik) og byggemodner, eller bare sælger i små stykker til højere pris.

  Jeg prøver ikke at gøre læseren utryg ved at påstå at de “digitale kroner fra Nationalbanken” ikke er noget værd, kommer af den blå luft eller at Nationalbanken ejer Danmark og at vi ingenting kan gøre ved det og det hele er en bande med onde hensigter.
  (Eller lignende).

  Man kan derimod godt prøve at se finans-historien i større linier, sådan som mange forskere og økonomer har gjort; og ved nøje at forstå hvordan penge “bliver til”, via sikkerhed i staten (som låner penge og opkræver skatter) og ved at huske inflationen i Tyskland i 1920’erne, Wall Street bankkrak i 1929 tror jeg, oktober, mærkeligt nok på grund af en overordentlig god høst, så kornpriserne raslede i bund! – eller ved at se på hvordan Speer og Hitler fik en krigsmaskine op at stå (én, som faktisk til de sidste måneder af 1944 kostede tusinder af menneskers liv, både soldater og civile) og hvordan holdningen til politik ændredes lige efter krigen — derved kan man så at sige få et gys på grund af de frygtelige muligheder, der tegner sig for sammenbrud af økonomi.

  Som sagt er dette indlæg og kommentarerne skrevet for at vænne mig til ny browser og WordPress – ændringer.

  Jeg håber systemerne (Software/net/server/kommentarfilter mv.) er stabile nu. vh/Donald som omvendt.

  Lexa Dlanod

  Monday, June 7, 2021 at 23:14 GMT+0000

  • Jeg opfatter ikke Bitcoins og andre crypto-valutaer som penge, eftersom de ikke modsvares af bagved liggende værdier eller troværdige garantier. Jeg opfatter dem heller ikke som pyramidespil, eftersom de, ifølge deres ophav, ikke genererer stigende værdi, eller faldende for den sags skyld, ved deling. Til gengæld kræver de tilførelse af værdi i form af uhyre mængder energi bare til vedligehold. Og der er ingen indsigt med opfindernes fortjeneste eller ansvar: ved kroner og ører, Deutsche Mark und Pfennige, $, € og £ står der hele stater med regering og parlamenter bag som garanter, og hele landes nationale værdi og produktion som balance.

   Så Bitcoins er lodsedler, og du har ingen mulighed for at se gevinstplaner eller regnskaber. Og den dag, the key-code holder døer, hvilket er set, har du mistet alt. Samme, hvis der en dag er problemer med strømtilførslen, periodisk chip-fejl, som på Peder Skram-missilet, eller CoVid-dødsfald hos en Bitcoin-miner, er du på den, mere end du er med på den.

   Penge var jo starten på globalisering, hvilket jeg fremførte i mit lille foredrag for de nordiske ambassadører i Indien: de første penge repræsenterede en værdi i sig selv, via deres indhold af guld, sølv og kobber. På en måde var de stadig en del af naturalie-økonomien: noget af værdi byttes til noget andet med værdi: mad for klæder, rav for salt. Men vil man have luxus som silke, er det lidt omsonst at slæbe en ko til Kina. Så er det bedre at tage en lille pose rav, gå til Grækenland og se, om der ikke er en, der vil give lidt sølv eller guld, som man så ude østpå kan bytte til silke. Hvis det da ikke findes på torvet i Athen.

   De lokale magthavere vil jo gerne have styr på alt muligt, således også på mængden af guld og sølv, derfor blev penge som mønter opfundet. de fandtes tidligt, men på Karl den Stores tid var der system i det: hvorfor er der årstal på hans mønter, og hvorfor bredte den skik sig hurtigt til andre lande, såsom Danmark? Jo, når en mønt har et årstal, kan centralmagten bestemme, hvornår den udløber, skal byttes med en ny, og hvor meget, man skal betale i gebyr. Smart, ikke også?

   ” Giv kejseren, hvad kejserens er, så han kan få sine skatter og bygge nye lokummer; for penge lugter ikke!” Egåå Nietsryk, ærøsk vismand 🙂

   AagePK

   Tuesday, June 8, 2021 at 7:00 GMT+0000

   • abcdefghijk-mnopqrstuvxyzæøå: så kan du selv indsætte, hvor der evt mangler bogstaver: ,,, … og her er lidt punktum og komma, til det samme: jeg opdager, at jeg skriver udøber, hvor der skulle stå: :”… hvornår den ud-løber”!

    AagePK

    Tuesday, June 8, 2021 at 7:12 GMT+0000

    • Jeg fik ikke brug for alle bogstaverne, så jeg lod resten stå. :mrgreen:

     Donald

     Tuesday, June 8, 2021 at 7:36 GMT+0000

     • Resten kan så bruges en anden gang. 😉 Nu står de så her og trækker renter, vi har opfundet en ny slags krypto-valuta! 😉

      AagePK

      Tuesday, June 8, 2021 at 9:11 GMT+0000

   • Ideen med krypto-valutaer er jo sådan set prisværdig set ud fra det, du fortæller om tanken med at sætte årstal på mønter. Det skal ikke være “Staten”, som bestemmer over mine penge, og hvis staten går fallit, som i Tyskland 1921-23, hvor hyperinflation som bekendt bevirkede ustabilitet og besættelse af Ruhr distriktet – det ved du nok mere om end jeg gør.

    En slags digital “Krugerrand” (den Sydafrikanske guldmønt, der modsat Krone og Euro ikke må bruges som betaling i Danmark, men som i det mindste har en vis metalværdi).

    Men igen, som du siger, så er det bedst hvis der er en eller anden form for naturalie-værdi bag mønterne, og i den gamle tid var metalværdien ikke noget at kimse ad, for metaller var sjældne og om ikke andet kunne man lave skærende genstande med metaller. Flint var også en valuta engang, ikke? Men dog en mere skrøbelig, sprød natur og tungere end guldmønter.

    Men hvad har “bitcoin” opfinderne så tænkt? Når man skriver, at det er noget “block chain” teknologi, så får man som regel den forklaring, som du gengiver. Der hører mere til, iflg. Politiken forleden er der ikke uendeligt mange bitcoins; for at “finde de sidste” kræves mange beregninger.

    Man (Dax2) kan derfor gætte at der er tale om en digital-nøgle (string, kæde af bogstaver eller bits) som skal godkendes ved en form for “checkberegning” ellers er der tilføjet ugyldige bits, en ændring som gør den ulovlig. På denne “string” er der “value points” eller “mønter” og som sagt kan den ikke udvides i det uendelige – der er en grænse. Det er præmissen. Og det er det, som pyramideofrene falder for, det lyder lige så sikkert som når NETS påstod at NemID var sikkert (hvilket det som bekendt ikke er).

    Lige en sidste bemærkning: JA der er forskel på bitcoins og kroner derved at den ene udstedes af “ukendt” og den anden af “Nationalbanken” (på ordre fra regeringen), men derudover er der faktisk en række lighedspunkter.

    Citat://
    Types of digital currencies include cryptocurrency, virtual currency and central bank digital currency. //end-citat fra Wikipedia “Digital_currency”.

    Donald

    Tuesday, June 8, 2021 at 7:54 GMT+0000

    • Altså, jeg har læst mig til, at der kun findes et fastlagt maksimalt antal bitcoins, 21.000.000, og nye interessenter kan derfor kun investere ved at byde på dem, der er, eller brøkdele; block-chains sørger så for at holde regnskab med, hvem der ejer, anonymt, hvilke andele, kaldet satoshis, efter opfinder Satoshi Nakamoto.
     For mig at se er det forbeholdt gamers, og kriminelle af Stein Bagger-typen, der har indsigt nok til at få noget ud af det.
     Den danske stat er delvist involveret i et noget lignende cirkus via kreditforeningssystemet: Nationalbanken må udstede penge i forhold til Danmarks samlede materielle værdi, i form af jord, bygninger og virksomheders bogførte værdier. Bankerne låner dig penge i forhold til, hvilke værdier du stiller som pant. Kreditforeningerne kommer derimod selv ud til dig og værdisætter dit hus efter deres skøn, som jo godt kan ligge over den offentlige vurdering, og så låne dig derefter. Herved skaber de så en krypto-valuta, mener jeg. Sidst jeg brokkede mig over den offentlige vurdering, kom en kommision ud for at besigtige huset, og de nedsatte vurderingen til 50%: men beholdt vurderingen ag grunden, så huset nu stod for 1/4, grunden for resten, for noget skal kommunen jo leve af. Det på trods af, at jeg påpegede, at naboens grund pr m2 lå på 10% af min!
     Resultatet var, at de nye vinduer, jeg fik sat i et år senere, kostede mere, end huset var vurderet til! 🙂

     AagePK

     Tuesday, June 8, 2021 at 9:09 GMT+0000

     • Ja – det var noget i den retning jeg prøvede at sige/skrive. Vi skal simpelthen passe på, at den historiske erindring fornyes på en måde, så det er tydeligt og let at forstå for nuværende og kommende generationer.

      Engang syntes jeg at det var omsonst at skrive og formidle og fortælle, for andre har allerede sagt alt, hvad man behøver at sige … men det er *ikke sandt*, (ikkesandt?)

      Jeg håber du er glad for vinduerne – jeg er godt klar over at det ikke var rigtig dyrt, men at husets værdi blev nedskrevet da du klagede over den “automatiske vurdering”, som jo bare lægger noget på hvert år.

      Min bekendt har er iøvrigt gået fra at betale 13000 om måneden for 2½ værelse på 7. sal til at betale 3000 kr for et rækkehus med to haver (for/bag) i Viborg. Den slags kan jeg ikke lade være med at undre mig over.

      Donald

      Tuesday, June 8, 2021 at 9:21 GMT+0000

      • Har gået?
       Men ellers: jo, det er jo lige der, det der med kridt-foreningernes krypto-valuta kommer ind: når alle vil bo samme sted, med samme komfort og udsigt, så bliver der rift om de 100 lejligheder, der er plads til. Vi møder jo også en del, der har solgt deres 50 m2 på Frederiksberg og fået råd til 250 m2, plus have på en tønde land, på Ærø, og endda har penge stående på bankbogen, hvor der før var et lån til høje renter.
       Og det kan man takke Bertel Haarder for, der i sin visdom lukkede uddannelsesinstitutioner og centraliserede dem i bl.a København. Og Fogh og Løkke fortsatte skandalen.

       AagePK

       Tuesday, June 8, 2021 at 10:40 GMT+0000

       • Har/Er rettet … :mrgreen:

        Er det kun Haarder, der skal have skylden? Var der ikke også S ministre, som ville centralisere alting? Jeg ved at Overborgmester Ritt Bjerregaard havde intentioner om at få byggegrunde til socialt boligbyggeri i Københavns Kommune, men det kunne ikke lade sig gøre og kommunens S-borgmester blev næsten chikaneret af grundejerne? Jeg ved det ikke, ved ikke nok, men det er jo en kedelig ting at en kommune ikke bare lige kan sørge for at der er boliger nok til rimelige priser.

        Donald

        Tuesday, June 8, 2021 at 12:45 GMT+0000

        • Jo, Ritt Bjerregaard havde også fået den af Maggie Thatcher udbredte idee om, at vi skulle lade dem øst- og sydpå om at arbejde med at lave de ting, vi havde behov for, og hvor vi så kunne “nøjs” med at være kreative og finde på de ting, vi altid havde haft lyst til at eje.
         Hun, og andre, glemte helt, at sådan en som Wegner kunne så meget med træ skyldtes, at han var snedker-uddannet: han kendte til, hvad materialet kunne, og hvad det kunne tåle. Det samme med skibsbygning: vi sender ordrer på skibe ud af landet, fordi vi ikke mere har fagfolk, der kan svejse et skib ordentligt sammen. Så får vi skroget slæbt til danske værfter, der så apterer resten.
         Der er sket et enormt tab af viden på den politik.

         AagePK

         Tuesday, June 8, 2021 at 13:19 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: