Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Jeg køber altid en børne is – det må man gerne

Politikens satiretegning i dag viser en der køber burger og cola og får tilbudt insulin for fem kroner mere.

Menu signpost

Strandpavillonen eller ishuset i Tisvildeleje

Ishuset har i mange år haft små is, kaldet børneis, til lidt mindre priser og med den udtrykkelige besked at voksne gerne må bestille en børne-is. Der er rigeligt med kalorier under alligevel.

Engang i en Reader’s Digest var der en notits om at hvis man en varm sommerdag skulle have en forfriskning, så ville en kop thee (Hollandsk stavemåde for te, tea, … , så er der forhåbentlig ingen, der er i tvivl om hvad det ord betyder) være at foretrække for en flødeis, fordi der er færre kalorier og dermed bliver kroppen ikke så varm af anstrengelsen over (ved/med/af?) at fordøje.

Written by Donald

Wednesday, June 2, 2021 at 19:55 GMT+0000

Posted in Ord

Tagged with ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Reader´s Digest fra “vores ungdom” rummede mange sælsomme historier og påstande. – Jeg vil nu til enhver tid foretrække børneisen. 😉

  hulegaarddk

  Wednesday, June 2, 2021 at 20:40 GMT+0000

  • Fra vores ungdom — den blev jo ofte nedgjort af autoriteterne, en præst holdt en slags jule- eller mærkedagsprædiken for vores lille klasse og morede sig med at Det Bedste ikke var det bedste men kun det næstbedste. Jeg ved jo godt hvad han mente, men jeg værdsætter den form meget, jeg mener ikke det var dårlig popularisering.

   Og tænk, 50 år efter fandt jeg et sammendrag af WWII Dambusters historien, og den er så grusom og stor at man aldrig bør glemme den. Den determination, det krævede for 6 bombefly at forsøge at oversvømme et dalstrøg i Ruhr-distriktet og dermed bremse produktion og krigsvilie, må aldrig glemmes. Den lærte jeg af “Det Bedste”, Månedens Bog samlet i en lille laset indbinding, som jeg ikke kan nænne at smide ud; at tænke sig, at de unge mennesker i den grad var villige til at flyve i døden.

   Donald

   Thursday, June 3, 2021 at 10:17 GMT+0000

 2. Var det på den måde, Reader’s Digest blev til? Udvanding, så readeren bedre kunne digeste? Jeg tror det: fik i studenter-bog-pris-gave fra det slesvig-holstenske kultus-undervisnings-ministerium En bog om Kalahari, på tysk, af en hollænder, fra forlaget Reader’s Digest. HØ! Tørt hø!
  Dansk Sprognævn hader, når vi skriver thee; det skyldes, at deres elfenbenstårn hidtils har stået i Københavnstrup, hvor man ikke bruger stød, ja, man påstår endda, at det er takket være en grav, der skulle holde dyrene inde på kongens jord tværs over Sydsjælland, eller var det Falster?, der stoppede det invasive stød, som måtte være kommet sydfra, evt fra venderne. Jeg var i kontakt med professorinden: jo, det var rigtigt nok, det havde hun selv skrevet i en meget klog bog, så det skulle nok passe! I guder, der er jo ingen dyregrav på Fyn, eller i Jylland, for pokker da! Holberg kom hertil som nordmand, var et nøje iagttagende menneske, og skrev thee, fordi: th er en diftong, med t’et ude på tungespidsen, og e’et har stød. I Nykøbing-Falster har de dobbelt-stød, der siger de the-e-e!
  Står der 660 g saschi AA? Til 2 personer? For 395 danske kroner? Ikke Euro? Så må der da være doggy-pavk til resten af ugen! 🙂

  AagePK

  Thursday, June 3, 2021 at 6:54 GMT+0000

  • Readers Digest bliver anset for at være meget højre-drejet, men ikke desto mindre har de faktisk været i stand til at informere bredt mens Radio og TV endnu var små.

   Men jeg kan ikke forstå at man kan udvande Kalahari? Den er da for tør (tø-hø).
   Den professorinde må have set syner. Der er en vej på Fyen der hedder “Dyregrav Vædevej”, og jeg har aldrig fundet ud af hvad det er for en størrelse, en Dyregrav, og så væde derfra? Det var jo længe før Mink-Gravene.

   Jeg tror ikke man kan fange Mette og hendes ministre på panik-elementet i SARS-CoV-2 håndteringen af hverken Mink eller forretninger i det hele taget og tænker at jeg må nøjes med at glæde mig over at der ikke er løsslupne mink her.

   Donald

   Thursday, June 3, 2021 at 10:32 GMT+0000

  • 650 G saschi AA – er det kødkvalitet? Ja det står der vist nederst.

   Der står også Bo-u-ef men det betyder nok ikke noget. Vi ved godt at de mener “Boeuf”.

   Donald

   Thursday, June 3, 2021 at 10:33 GMT+0000

   • Se, nu kom jeg til at skrive 660, der var så kun 650, men det er stadigt meget billigt for saschi AA, og så på restaurant. I Somiedos udkant ligger der en restaurant, hvor vi har smagt de dejligste spanske bøffer, der var rigeligt til to dage i doggy-bag’en, som det så hedder, og ikke doggy-back, og da slet ikke doggy-bavk, uha-uha!

    AagePK

    Thursday, June 3, 2021 at 10:40 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: