Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Kunne ikke lade være med at gå en runde

Sidste frist for at besøge en gammel bekendt, som har boet i Ørestaden, og som nu flytter til Viborg. Det var en fantastisk oplevelse at møde ham igen – og at se de mange nybyggerier i “Ørestad”.

Da jeg var lidt tidligt på den, stoppede jeg en lille timestid ved Nørreport og gik først en runde i Botanisk Have. Mine billeder er ikke nær så gode som Huskebloggens blomsterbilleder, men det sjove var den camouflerede and, som hilste på mig, da jeg forsigtigt gik udenom, og den stolte hejre, som poserede for mig – vendte hovedet så man kunne se det – da jeg lavede en klik lyd med munden.

Advertisement

Written by Donald

Saturday, May 22, 2021 at 8:42 GMT+0000

Posted in Cityscape, Vandbyggeri

Tagged with ,

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er absolut godkendte indtryk fra Ørestad, inkluderet 8-tallet. Jeg kommer lejlighedsvis i området og Robert Jacobsens Vej – vue giver et nærmest perfekt indtryk.

  Og utroligt, at du kunne disciplinere hejren til fotoopstilling. 😉 – men bestemt også fine indtryk fra B.H.

  hulegaarddk

  Saturday, May 22, 2021 at 8:50 GMT+0000

  • Den (gamle) hejre var vant til publikum og det var tydeligt, at den ejer broen, som den står på! 🙂

   Det var først efter at være kommet rundt om “8-tallet” at jeg opdagede at det var Bjarke Ingels 8-tal. Jeg havde hørt om det, og min gamle bekendt havde endda lige nævnt at det lå dér, —

   Var de grønne, skrå tage ikke noget jeg havde hørt om? Men alle bygningerne dérude var jo skæve, og der groede allerede mos og mælkebøtter overalt.

   Donald

   Saturday, May 22, 2021 at 9:09 GMT+0000

 2. Takk for at du tok meg med på turen 🙂
  Klem på deg ❤

  Annemor Schønhaug

  Saturday, May 22, 2021 at 9:09 GMT+0000

 3. Dejlige billeder Donald – sikke en masse du har oplevet. Der er sket så utroligt meget i de senere år i København og på Amager. 
  Jeg havde jo min gang i DR Byen og kender området deromkring, som på få år blev fuldstændig forvandlet. 

  Madame

  Saturday, May 22, 2021 at 9:21 GMT+0000

  • Ja det var en dejlig dag, jeg så meget – køretur ad Øresund-Blv var noget overraskende; efter Fields var der pludselig ensporet vej med brosten og det var helt klart at dette var “en by der var lidt for sig selv”.

   Ja, så utroligt meget byggeri var der foretaget; jeg kendte nogle af landskaberne fra StreetView og der var sket så meget siden de billeder blev taget.

   Som ung boede jeg på Grønjordskollegiet overfor DR-Byen i 4 år. Det var der jeg traf Charlotte, og dengang var det bedste, man kunne gøre for fælleden at bygge en fodboldbane for “Urban Planens” beboere. Hele resten af Amagerfælled var opfyldning, land som var opstået ved at lægge affald og dog til sidst dække det med jord.

   Donald

   Saturday, May 22, 2021 at 20:11 GMT+0000

 4. Bjarke Hvem? Jeg troede, du var landet i Holmenkollen! Er’t ikke der, de har en Skihopbakke, der om sommeren er grøn og ender i en sø? 🙂
  Jo-jo, nu har jeg set efter: på wikipedia, norsk bokmål: Holmenkollen. Byggeriet ligner også fuldstændigt Holmenkollen Station, så det må være der, du er havnet. 🙂
  Tager du hjem over Helsingborg? 🙂

  AagePK

  Saturday, May 22, 2021 at 13:14 GMT+0000

  • Først tænkte jeg bare “nåda, det var en god idé med græsbelægning på tagene” (jeg ved hvordan det skal gøres for at give tæt og isolerende tage.)

   Men så gik det op for mig at det var de eneste huse med græstag (men ikke de eneste huse med skæve tage). :mrgreen:

   Donald

   Saturday, May 22, 2021 at 20:15 GMT+0000

 5. Hver gang jeg besøger, eller ser billeder fra, den type beboelser, priser jeg mig lykkelig for at så mange mennesker frivilligt lader sig opbevare i den slags kaninbure. Hvor skulle vi ellers gøre af dem?

  Min murer-søn har været med til at bygge nogle af bygningerne på billederne. Præfabrikeret standard-kvalitet, absolut ikke mere; men de holdt en vanvittig høj hyre og havde 4-dags uge.
  Bygherrerne tjente kassen! Nogle de hule betonklodser (Under 150 m2) solgtes til en pris svarende til en mindre proprietærgård, og når det regner på præsten drypper det jo som bekendt på degnen.

  natural2222

  Sunday, May 23, 2021 at 4:01 GMT+0000

  • Det der rystede mig mest er faktisk at det i løbet af så få år (OK – jeg er blevet langsommere, 4-5 år er der måske gået) er lykkedes at bygge så tykt og tæt og så højt i en bydel, som blev anlagt pga. af Metro forlængelse for en håndfuld år før byggerierne begyndte for alvor.

   Jeg kan kun være glad på din søns vegne at de fik en god løn.

   Jeg ved godt det er spekulation. Jeg undrer mig over hvordan man finder sig tilrette, og kan trods alt godt se hvad det er for kvaliteter, ingeniører og arkitekter har arbejdet med: Der er rent og pænt, etage-“perronen” til lejligheds-hoveddørene er stor og bred, indretningen er faktisk ikke firkantet (i det lejemål jeg fik set) så der er god plads til at vågne, arbejde, vaske, hygge, lave mad og en pænt stor altan. Vind ja, men der er også stille dage.

   Donald

   Monday, May 24, 2021 at 13:11 GMT+0000

 6. Vi har gået tur i Ørestaden et par gange. Jeg synes det er et meget spændende område/byggeri. Jeg ville ikke selv bo der for penge, men selv om jeg har det sådan, er det ikke ensbetydende med, at jeg synes det skæmmer eller er grimt.

  Ellen

  Sunday, May 23, 2021 at 8:17 GMT+0000

  • Det er virkelig spændende, og jeg kan da godt forstå at du ikke vil bo dér. Det var heller ikke for at se hvor jeg skulle flytte hen hvis såfremt ifald jeg ikke kunne holde huset her bare nogenlunde …

   Det er især tankerne om at skabe varierede gader, med vandløb og træer, små forretninger, Rema, Netto (ligesom her! haha) som gjorde at jeg faldt pladask for planlæggernes arbejde – og læg dertil at der er bil-hindringer, men parkeringshus (man skal betale!). Det er nok derfor at der er så mange, der er flyttet ind i Vestamager/Ørestad.

   Og som en extra god ting er der jo en stor grøn slette og Kongelunden i nærheden, kald det natur eller park, det er virkelig godt for både motionister og for cyklister, som skal på arbejde i København City (20 min. på hurtig cykelsti hvis jeg har forstået min niece rigtigt).

   Donald

   Monday, May 24, 2021 at 13:15 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: