Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Er jeg inde på noget rigtig vigtigt når jeg siger at …

Politikerne Tim Ryan og Liz Cheney, hhv. Democrat og Republican, har sagt det igen og igen: Det vil ikke holde, ikke give nok vælgere, at Det Republikanske Parti fortsætter med at benægte valgresultatet.

Hvorfor fortsætter de så benægtelserne?

Nu kan man tydeligt se det uhyggelige i den fremgangsmåde: et flertal i Det Republikanske Parti siger at det ikke er nødvendigt med en u-politisk (bipartisan) undersøgelse af hvad der egentlig skete 6.Januar, med særligt henblik på hvad den tidligere præsident sagde, da han blev opfordret til at standse oprørerne.

Man gætter at de er bange for at Trumpismens svindel bliver tydelig.

Hvorfor står de fast på at forsvare Trumpismen? Mit (og mange andres) gæt: både den ene og anden (McConnel, Graham, og selvfølgelig de, der er i til op over halsen) holder fast på deres påstande for ikke at miste immunitet og taleret.

Vil det være en strategi at sørge for en bagvej, som de kan slippe ud igennem? Eller skal det virkelig ende med at McConnel kommer i fængsel for obstruction of justice?

Advertisement

Written by Donald

Thursday, May 20, 2021 at 20:22 GMT+0000

Posted in Blogosofi, Ord

Tagged with

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det starter med Newt Gingrich: han kørte hårdt på at holde republikanerne fra bipartisanship, altså: republikanerne skulle så vidt muligt være sig selv nok, og holde sig ude af samarbejde med demokraterne. Det lykkedes i den grad, bl.a. takket være Lewinski-affæren; til gengæld var det også den, der, omend indirekte, væltede ham selv, da det kort efter kom frem, at han havde en udenoms-ægteskabelig affære med: ta-daa!: en studentermedhjælp, der var 23 år yngre! Nude Gingrich, hva’ba’?
  Han røg ud, stærkt kritiseret for bl.a at have betændt samarbejdet på tværs af The Aisle; alligevel lykkedes det ham i 2012 at være med blandt republikanernes kandidater til præsident-posten. På trods af et godt primær-valg i South Carolina måtte han opgive til fordel for Mitt Romney. Men han blev en tæt medarbejder og rådgiver i Trumps kampagne, og hører stadig til inderkredsen. Han var endda på den korte liste af kandidater til vice-præsidentposten.
  Så det er Nude Gingrich og hans tænketanke, herunder American Solutions for Winning the Future, der styrer republikanernes tænkemåde. “You can fool yourself all of the time”, du skal bare tro, og gentage løgnene, så skal det nok lykkes til sidst.

  AagePK

  Friday, May 21, 2021 at 7:09 GMT+0000

 2. Newt Gingrich-vinklen (jf. AagePK) forekommer rigtig i denne kontekst. Og mit svar på dit Head-line sp. er JA. – I min optik burde republikanerne sende både Donald Trump og den ældre Mitch McConnell til snarlig udstopning,hvis de skal have nogle chancer i 2024-valget. Partiet forekommer – mere end nogensinde – forkrampet i deres indkapslede og utidssvarende konservatisme, som er svær at goutere for en skandinav.

  Liz Cheney – hardlinerens Dicks datter – blev mast i den konservative selvtilfredsstillende mølle; i stedet burde partiet satse på en sådan profil, hvis de skal have en fremtidig chance mod Kamala Harris (2024).

  hulegaarddk

  Saturday, May 22, 2021 at 8:58 GMT+0000

  • Efter at have skrevet indlægget hørte jeg John Brennan forklare at de to (McConnel og Trump) ved at de vil blive dømt, hvis de holder op med at lyve under beskyttelse af politisk immunitet. Det er derfor jeg tror at man skal skaffe dem en udvej for at det kan betale sig for dem at gå af – altså finde en måde de kan forlade politik med en amnesti. (Mod dette taler at man er nødt til at forebygge oprør, terror-lynchninger og lignende svindelnumre ved næste valg.)

   Denne overskrift udtrykker det meget tydeligt:

   Brennan: Republicans ‘Understand That The Truth Is Going To Hurt Them’

   Donald

   Saturday, May 22, 2021 at 9:12 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: