Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Dagens philosophiske udfordring

Sprøjtemidler, sprøjtegift, pesticider (anti-pest-midler, ukrudtsværn), hvad skal det hedde?

Er det ikke sandt, at alle stoffer er giftige i for store mængder, selv vand?

Men under alle omstændigheder så har det vist sig at pensling af snerle (marksnerle) på flisearealet er 4-5 gange mere effektivt end skrabning/børstning eller trimning med den geniale snore-trimmer.

Men det er “en synd” at bruge pesticider (her “RoundUp” i fortyndet tilstand udspredt med pensel, i sig selv god motion, man bukker sig eller squatter og har ondt i ryggen et par dage efter.)

Wall and tiles

Ingen tegn på genspiring, sådan som det ellers har været tilfældet de sidste 8 år strax efter lugning med trimmer

Før – engang i 2013:

havedor

Når snerlen får 14 dage uden modstand

Written by Donald

Wednesday, May 19, 2021 at 13:15 GMT+0000

Posted in Naturpleje

Tagged with

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Er du tilfreds med din varmepumpe?
  Pesticid er jo dannet af det engelske ord pest, der står for alt, der irriterer: mus, rotter, ukrudt, glimmerbøsser, ja, endda børn:” Those little pests!” 🙂

  AagePK

  Wednesday, May 19, 2021 at 15:04 GMT+0000

  • Varmepumpen har efter hvad jeg skønner sparet 30% af varmebudgettet, men jeg har ikke opgjort det så grundigt, fordi jeg i lange perioder har rettet opmærksomheden mod de ting, som er “sjove”, de positive, smukke oplevelser, som gør at man gider lave noget (og leve noget) trods smerter og træthed. Det var lægernes bedste råd.

   Carsten, som han hed, ham, der solgte mig Varmepumpen, mente at Panasonic modellen til Danmark er specielt tilpasset klimaet og at den derfor sparer mere end billige tilbud på varmepumper, som man kan finde hos Jem&Fix og andre (hans konkurrenter).

   Jeg prøvede at finde mange ord for plantegift, fordi jeg mener at der i alt for høj grad er “nysprog” i vores ordforråd.

   Donald

   Wednesday, May 19, 2021 at 15:20 GMT+0000

   • Tager du udgangspunkt i det engelske udtryk: pest, har vi jo på dansk et tilsvarende: Pestilens. 🙂

    AagePK

    Thursday, May 20, 2021 at 12:22 GMT+0000

    • Hmmm ja vi har da ordet pest, som bruges om sygdomme, der spreder sig hurtigt og som er meget uønskede. Derfra er det jo ikke svært at danne mening af ordet havepest – og droppe have når man taler fagsprog.

     Jeg er helt med på brugen også Pestilens.

     Spørgsmålet er egentlig om plantegift-fabrikkerne får flere kunder, som synes det lyder pænt med pesticider – cid=fjernelse eller lignende (af latin caedere ‘dræbe’ siger DDO, ODS kender ikke ordet pesticid).

     Grassat, Herbicid, Casoron G, Prefix G og Prefix Garden, … da.Wikipedia har mere end en snes. En af de bedste er “weedex”, som man forstår hvis man kan lidt Engelsk.

     Donald

     Thursday, May 20, 2021 at 12:34 GMT+0000

 2. Ukrudt er generelt bare en pest, men man bliver aldrig arbejdsløs, når man har have og fliser og kun anvender håndkraft …

  Ellen

  Thursday, May 20, 2021 at 11:30 GMT+0000


Comments are closed.