Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Prisen for gulerødder

For 34 år siden købte jeg også gulerødder, og de kostede det dobbelte …

(af hvad, ville en regnelærer sige)

Gad vide om det også var et kilo dengang i 1987

Written by Donald

Monday, May 17, 2021 at 9:18 GMT+0000

Posted in Blogosofi

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jo, mon ikke det var 1 kg, det er sjældent set med mindre.
    Nu er der jo end i dag en forskel på Irma og Rema; den mest udtalte er prisen, men i det skjulte: i det år, Irma blev opkøbt af Brugsen, havde årets Blæksprutte, eller måske var det Svikmølle, de var ofte lidt frækkere, en tegning af Irma-pigen med opkiltet kjole, så man så hendes nye røde Brugs-trekant. Altså: Brugs med stort B! 🙂

    AagePK

    Monday, May 17, 2021 at 10:20 GMT+0000

    • Jammm … Irma var engang i tidernes morgen også små forretninger med meget rimelige priser, baseret på at man sparede mandskab ved at have kasseapparater, iøvrigt med flere rækker tal hvis funktion jeg aldrig har forstået – det var jo egentlig nok med 10 cifre, evt. med separater .00 knapper, eftersom kasseapparaterne faktisk allerede dengang var elektriske.

      Men spørgsmålet er om ikke gulerødder er blevet uforholdsmæssigt billige. Når jeg kan købe “delikatesse-gulerødder”, som er ret meget dyrere, så gør jeg det. De lider i noget mindre grad af gulerods-spids-råddenskab.

      Min gamle nabo fra Lammefjorden mente at de begyndte at rådne hurtigere fordi man skyller dem i chlorvand, så de ser lyse, rene og indbydende ud.

      Donald

      Monday, May 17, 2021 at 11:09 GMT+0000

  2. Det var godt nok mange penge for gulerødder i 1987!
    Skyller de dem i klorvand? Så er det vist godt, at jeg køber økologiske gulerødder, for det må man forhåbentlig ikke med dem? Eller hvad? Addrr.

    Ellen

    Monday, May 17, 2021 at 16:13 GMT+0000

    • Jeg må undersøge om de økologiske ikke er skyllede. Dem vi har her ligner altså de u-økologiske på en prik.

      Jeg tror også at det var mange penge, men det er jo lidt drilleri – man ser ikke hvor meget man fik eller hvilken kvalitet det var i 1987. Min teori er, at man dengang sorterede gulerødder i en klasse-1, som er helt fejlfri, og så de andre, og når man køber Rema gulerødder i dag er det ikke klasse-1; der er mange småskader og endda ormehuller, men hvis man med det samme skyller og skærer enderne og fejlene af, så holder de sig i køleskabet.

      Donald

      Monday, May 17, 2021 at 17:56 GMT+0000

  3. Det er sjovt, at du har gemt den gamle bon, så man se kan se prisforskellen på gulerødder dengang og nu. 
    Irma er jo blevet en dyr butik, og Rema er billig, men jeg vidste ikke, at Irma også dengang havde høje priser. 

    Madame

    Monday, May 17, 2021 at 18:15 GMT+0000

    • Jeg kan faktisk ikke forstå det og tror det skyldes kvalitets-sænkning på gulerødder til handel.

      Donald

      Monday, May 17, 2021 at 21:26 GMT+0000

  4. Det er en udvikling, som er typisk for grøntsager. Korn har tabt 10-30 procent.
    Det hele hentes over effektivisering, så hver enkelt producent blot producerer så meget mere.
    Jeg husker, at jeg i 1984 fik 173,-/100 kg hvede og 198,-/100 kg maltbyg.
    I skrivende stund er prisen hhv. 155,- og 157,-. Maltbyg er relativ billig, da der ikke drikkes ret meget øl i verden under restriktionerne.

    natural2222

    Monday, May 17, 2021 at 20:55 GMT+0000

    • Tænkte det nok, at det er den udvikling. Plus som sagt at kvaliteten ikke er så god på de billigste gulerødder (som dog kan spises med glæde)

      Jeg har drukket mere øl under Corona, for jeg skulle jo ikke køre nogen steder hen. Og jeg har ikke nogen chaufør! Men jeg ved jo godt hvad du mener.

      Donald

      Monday, May 17, 2021 at 21:33 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: