Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Smørhul — Sky-hul — Solskinsdal

Hollose-view

Fra Holløse mod øst: Store skyansamlinger over Øresund – men vi bor i et smørhul, vistnok også vejrmæssigt
Man kan se at der er en sænkning til venstre i landskabet, og det er udspring af en af kilderne til Ramløse Å, Arresø. Jeg bor på den anden side af lavningen.

Dette her billede, fra en indkøbstur i Fredags, illustrerer skyerne, en massiv skymasse mod øst over Øresund, 30 km. væk. Det er sjældent, man ser det, men det er ofte tilfældet at der er sol her i Vejby og skyer hele vejen rundt i horisonten.

Og tænk, så får jeg dårlig samvittighed, måske ikke så meget, men tænker “hvordan kan jeg være bekendt at bo her i et smørhul mens resten af verden slås mod sygdomme, dårlig økonomi, krig …”

Men jeg ejer jo ikke det hele. Det føles bare sådan.

Og somme tider kommer jeg så til at tænke på Regeringens ønske om at vi skal bidrage til at få samfundet igang igen – se at få købt noget …

Det gør jeg så ☻

Written by Donald

Tuesday, May 11, 2021 at 11:42 GMT+0000

Posted in Skyer

Tagged with , ,

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Da jeg havde været en tur til Bolivia, og gået over bjergene ved Maragua, og set små meget sortebørn rende nøgne rundt, fordi de ikke havde råd til at bruge tøjet til hverdag; da jeg havde været en tur til Indien, og udenfor jernbanestationen i Karakur gjort lige som alle andre, der ventede på næste morgentog: lagt mig på et stykke pap for ikke at sove på den bare jord; og oppe i toget sad med 4 andre på en bænk til 4, mens 3 andre sad oppe i bagagenettet, og en lå under bænken, mens gangene var fyldt med især kvinder, der sad tæt, ja, så tænkte jeg lidt lige som dig. Og især nu, hvor jeg ved, at de samme mennesker ikke har mulighed for at komme på arbejde pga Covid. Men ærlig talt: jeg tænker mest over, at man herhjemme piver og flæber over ikke at kunne komme på værtshus for at drikke og spise.
  A propos det at købe noget:” Den, der ikke handler, begår ikke fejlkøb!” Jeg skal smide et campingsæt med knive, gafler og skeer ud, fordi håndtagene er noget sort, blødt plastik, der er ved at gå i opløsning. De var ellers gode i Finmarken. Øv!

  AagePK

  Tuesday, May 11, 2021 at 12:52 GMT+0000

  • Ja, jeg ville også helst være fri for at købe noget haha. Det er heldigvis ikke mange fejlkøb, jeg har.

   Somme tider må jeg tænke i store størrelser og det kan være svært. For at illustrere det brugte en komiker danskernes trang til at bygge en carport, og så stiller man havemøbler til 100 kr.stykket ind og lader bilen til 100,000 kr stå udenfor. (Gang evt. med 5).

   Det er faktisk underligt at der både flæbes og på den anden side har været så meget lydhørhed for ikke at bære smitten videre.

   Da Bertel Haarder, som man skal prøve at forstå i flere henseender (han er intelligent og ADHD og tager vistnok piller for det, han kommer hver dag på arbejde med 10 nye umulige lovforslag men holder sig indenfor rammerne og vinder derved respekt og har ikke haft nogen skandaler i de 22 ministerår) — Bertel Haarder sagde i “Bagklog” forrige uge at han mente danskerne skulle være bedre til at sige til – altså: Følge loven, holde sammen og være solidariske, men protestere, og lave aktioner eller demonstrationer for at markere at der kunne være andre meninger og andre måder at løse problemerne: DET er demokrati, sagde han.

   Donald

   Tuesday, May 11, 2021 at 19:56 GMT+0000

   • Bertel har da lavet i stribevis af skandaler: han stod ved siden af Skoleelevernes landsforman, Jens Philip Yazdani, og kunne ikke vide, hvor dansk han var, med det efternavn! Og lige efter ville han være generalkonsul i Flensborg: hvor man husker København-Bonn-erklæringen, ifølge hvilken man ikke må føre sindelagskontrol: den er dansk, der føler sig dansk! Og som international aftale har den status af lov! Og Haarder er et tysk efternavn, for pokker da også! Det kan dels være en betegnelse for folk fra Haardt, der ligger nede ved Heidelberg, dels navnet på to erhverv: en skovhyrde, Herder/Haarder, eller en kollega til sværdfegeren: en hærder. En, der hærder sværd- og knivsklinger ved at hamre på stålet: hammerhærde.
    Og hvis du har i dag har hørt noget om, at man mangler øjenlæger: hvem skar ned på uddannelsen, og lukkede seminarier, sygeplejeskoler, og skar ned på lægeuddannelsen? Bertel Haarder! Han var sgu så skideklog! I tv skældte han en journalist ud for det værste, fordi hans livret, risengrød, blev kold: et par uger forinden havde han, i et interview i Alt for Damerne, såvidt jeg husker, hævdet, at grønkålssuppe var hans livret. Bertel Bims, for pokker da: han for ud kl 7, trak i land kl 8, og i 9-radioavisen benægtede han alt!

    AagePK

    Tuesday, May 11, 2021 at 21:11 GMT+0000

    • Klart nok at jeg får et lidt naivt indtryk af Haarder når det er ham selv, der fortæller sin livshistorie, om sin karriere. Men han sagde OGSÅ at når han havde dummet sig, så lagde han sig fladt ned og indrømmede det, – det var det eneste, der var at gøre, og han ville for Nin ønske at han havde gjort det samme, så var der ikke kommet nogen fængselsdom. Og det samme for Støjsenderen. Hun bruger Trumpistiske greb: Øgenavne og løgne og hvis nogen anklager hende for noget anklager hun dem for det samme (med ændret retning).

     Jaja, jeg ved godt at Haarder ikke er noget dydsmønster, men af en eller anden grund virker han seriøs, når han lytter på sine embedsmænd.

     Donald

     Tuesday, May 11, 2021 at 21:44 GMT+0000

    • Når man siger Bims skal man måske lige huske at hvis manden virkelig er bims (og det siger ministerielle kilder) så har han klaret sig pænt.
     Jeg kan kun grine ad risengrøden og de andre madting – se den risengrøds taxa var jo et bevis på at manden har temperament, og følelser. Næ, man skal se på hvordan han forvaltede immigration og andre “hvepsereder” for at forstå, hvorfor jeg siger som jeg gør (og med forbehold – jeg ved jo ikke alt).

     Donald

     Tuesday, May 11, 2021 at 21:47 GMT+0000

     • Når jeg, som skolet lærer og iagttager, med mange års erfaring i at tolke gruppe-interaktioner, ser en mand, der, vel vidende, at der er kamera og mikrofon OG lys på, hidse sig op på en for mig ikke synderligt spontan måde, ser jeg én, der ved hvad der gør sig på en skærm. Journalisten viser med sin kropsholdning, at han er på retræte, halen er trukket ind under kroppen, men overhunden Bertel ser, at han kan følge det helt til dørs: nu skal de skide journalister lære at danse efter Bertels pibe!
      Grunden til, at Bertel Bims alligevel klarede sig som minister var, at embedsværket kunne tøjle ham, i modsætning til Ninn og Madam Støjberg.
      Uffemand-Jensen gjorde det samme, da han engang pustede sig op:” Du skal fan’me ikke fotografere mig nedefra!” husker du måske. Og hver gang var jeg forbløffet over, hvor meget politikere kan udstille sig selv, som småtskårne magtmennesker. De er jo ikke de eneste, de to.
      Men andre har vist, at de har hår på brystet på en mere elegant måde, ikke mindst pigerne, f.eks Mette Frederiksen, Pernille Skipper, Johanne Schmidt-Nielsen.
      Fleuret, ikke forhammer!

      AagePK

      Wednesday, May 12, 2021 at 5:57 GMT+0000

      • Uh … hvis du læser det sådan (jeg er tilbøjelig til at tro dig, men havde ikke set det på den måde) så *er* det virkelig forfærdeligt. Men hvis han — sådan som jeg “læste” det — er bims og ADHD og tager piller for at komme i forbindelse med virkeligheden (og ellers kunne være endt som en begavet alkoholiker eller lign.) så er hans reaktioner ikke altid styrede, og han ved så, bagefter, at “samle op”, det er en kunst som er værd at forstå (redning, damage control).

       Jeg husker ikke risengrød-situationen så nøje, allerede dengang afskrev jeg den (som sagt ovenfor) som et udbrud af bimseri, med et forsøg på at forklare sig (“risengrød” kunne være lige så godt som enhver anden forklaring) i en situation, hvor journalisten havde ønsket at få ham på glatis og havde lokket ham ind til DRhuset ved en påstand om at der var noget nyt at kommentere.

       Donald

       Wednesday, May 12, 2021 at 11:51 GMT+0000

 2. Sikke et smukt billede! Og det er spændende at læse, at  du ofte har sol i Vejby og skyer hele vejen rundt i horisonten.
  Jeg kan huske, da jeg barn, og vi ofte besøgte familie i Rørvig. Der var vejret næsten altid bedre end hjemme i Virum. 

  Madame

  Wednesday, May 12, 2021 at 5:15 GMT+0000

  • Tak – ja jeg måtte stoppe og tage et billede, det var så dejligt et syn. Jeg tænker ofte på at landskabet her har så mange kvaliteter.

   Donald

   Wednesday, May 12, 2021 at 11:46 GMT+0000


Comments are closed.