Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Rigdom ødsles bort

Jeg har svært ved at forestille mig en tid, hvor bonden (og byboen) havde svin gående på olden i bøgeskovene, hvor man stævnede træerne, og hvor der ikke var brænde nok til at varme sig inde i husene om vinteren. En tid, hvor alle ressourcer udnyttedes, og dog var der alligevel insekter nok og artsrigdom.

Staple

De enorme trunter må kunne give materiale til kunstværker i træ, selv om de er medtagne af vind og vejr

Jeg studser altid når jeg ser store brændestabler og tænker, “hvor kunne man lave meget med det træ, hvis man havde savværk og de store maskiner!” Der er mange video’er på YouTube, som demonstrerer forskellige udgaver af “hjemme-savværker”; med nogle af dem kan der blive forretning: Træ af de store, hårde stubbe kan blive til massive bordplader med de smukkeste åretegninger.

Written by Donald

Monday, May 10, 2021 at 17:44 GMT+0000

Posted in Skov og have

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg er selv en meget stor ynder af skoven og råvaren “træ”. Derfor nyder jeg billedet ekstra. Selvom DK ikke på nogen måde matcher de andre nordiske lande (Sverige, Norge og Finland), har vi stadig en dækningsgrad på cirka 15 procent…vistnok let stigende siden århundredeskiftet.

  hulegaarddk

  Monday, May 10, 2021 at 20:06 GMT+0000

  • Har du så set de designere, arkitekter, som arbejder på at bygge mere i træ, også i højden? Moderne design og med moderne metoder til behandling af overfladerne. Gad vide om det er holdbart nok – om det vil slå an. Men træ som i tømmer og gamle træhuse er ikke så dårligt, nej. Nu kom jeg til at tænke på at disse halvt ødelagte stamme-stykker faktisk kan blive til godt møbeltømmer – men ikke industrielt, det er håndarbejde at udnytte den slags træ.

   Donald

   Monday, May 10, 2021 at 22:10 GMT+0000


Comments are closed.