Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Løvspringstur Gribsø rundt

Idéen er at gå en tur rundt om Gribsø mindst fire gange om året. 4-5 erindringer knytter sig til stedet, og ved at tage derhen jævnligt kan man dels dæmpe erindringernes tryk, dels får man set årstidernes skiften på den mest charmerende måde.

Efter at have været vært for en lille familiemiddag lørdag var jeg dog ikke ligefrem i hopla søndag og det var svært at komme afsted. Klokken var 19.10 da jeg begyndte turen fra Enghavehus ad skovvejen til Gribsø.

Men det var gråvejr, så løvspring gengivet som sol på lyse bøgeblade, det kunne der ikke blive tale om! desværre! – billederne her er ikke af den festlige slags, men med gråvejr skal gråvejr bekæmpes.

Udover anden havde jeg to store oplevelser: 3-4 grå hinder (rå tror jeg) vågnede da de hørte mine trin på grusvejen (jeg var den eneste skovgæst) og begyndte hurtigt at bevæge sig ind i et tæt birkekrat hvor de var svære at følge.

Måske var der 7 stykker, og måske var det dem, som jeg så igen på hjemturen: Igen knasede jeg hen ad skovvejen, da der i en lavning pludselig var bevægelse og dyrene fo’r afsted op over en flad bakkekam og væk var de igen på den anden side. 100 meter væk og i bevægelse, jeg kunne ikke have fået stegen med riffel eller fotoapparat – men pyt, oplevelsen af at der er andre væsener i skoven er en dejlig oplevelse.

Advertisement

Written by Donald

Sunday, May 9, 2021 at 23:52 GMT+0000

Posted in Skov og have

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hvor var det godt, du kom af sted – sikke en dejlig naturoplevelse at se rådyr i skoven og at opleve den lysegrønne skov. Du skulle jo næsten gå turen en anden dag, når solen skinner.  Det er så smukt at opleve samme sted på forskellige årstider.

  Madame

  Tuesday, May 11, 2021 at 4:47 GMT+0000

  • Det skal jeg – afsted igen så snart det er muligt.

   Der er også en anden smuk Gribskov-rute omkring Fruebjerg. Tisvilde hegn er ellers mit foretrukne “hood”.

   Donald

   Tuesday, May 11, 2021 at 7:46 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: