Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Motion langs med Tisvilde Hegn Strand

Det er jo stedet, hvortil København valfarter om sommeren for at kunne smide tøjet uden at få en bøde. Måske ikke så meget mere efter at de har fået rent vand i havnen og desuden Amager Strand, Ishøj og Køge Bugt Park.

Jeg skal spare jer for billeder af Stængehage med Kullen i baggrunde, selv om jeg har taget 39 billeder nøjes vi med 4 …

dunes

Der er fræset Rosa rugosa ned – jeg er ikke sikker på at det er en fordel

Der er rødder tilbage og derfor spirer de alligevel, rugosa.

Rugosa

Små skud – friske grønne skud, kun en ged ville kunne spise dem

Clouds

Man skulle tro det var et drama af Bergman, men det er altså bare udsigt i modlys fra en bænk taget med mobil-kamera

barrelhouse

Har vi fået besøg af Diogenes?

Advertisement

Written by Donald

Sunday, May 2, 2021 at 21:55 GMT+0000

Posted in Skyer

Tagged with ,

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Der er nemlig så dejligt at gå tur – det gjorde vi i lørdags.

  Madame

  Monday, May 3, 2021 at 5:07 GMT+0000

  • Hvis man bruger øjnene, så ser man noget nyt — hver gang. Den skov er stor nok til at være spændende året rundt.

   Donald

   Monday, May 3, 2021 at 9:49 GMT+0000

 2. At fræse rugosa ned er vist fast arbejde! De skal harves op til udtørring!
  Og Diogenes sov vist ikke i en gammel vintønde: man brugt amforaer hos både grækere og romerne; de skulle tætnes, med harpiks, derfor er græsk vin resigneret… eller sådan noget… 🙂

  AagePK

  Monday, May 3, 2021 at 5:40 GMT+0000

  • Resigneret haha. Resin smagen er dejlig, det er da længe siden jeg har smagt det.

   Det er almindeligt nok at Diogenes afbildes med en tønde om maven. Gad vide hvor langt fra virkeligheden den historie er. Brugte Storm P. ikke somme tider navnet “Diogenes” til én af sine vagabonder?

   Mon Storm P. himself har været på nippet til at drage ud på vagabondering?

   Altså ja, det er fast arbejde det her har slet ikke taget det hele, grunden kan være at man ikke ønsker at klitterne skal fyge længere ind — jeg ved det ikke. Men de rødder, der er tilbage, holder jo lidt på sandet. I min bog er der kun én måde at stoppe Rosa rugosa helt, og det er at finde en invasiv art, som er endnu mere aggresiv, men nem at fjerne. Ellers må man grave op og bagefter plante noget andet og lægge presenning ud med huller til de nye planter, og det er selvfølgelig utænkeligt i skovsammenhæng, alt for dyrt.

   Det minder mig om at der er en særlig ond (tornet) rose ved min ribsbusk, og den SKAL jeg have gravet op. Det er efterkommere fra en lille potterose, som må have været podet eller noget.

   Donald

   Monday, May 3, 2021 at 9:49 GMT+0000

   • Hvis du tjekker engelsk wikipedia, vil du kunne læse, at Diogenes sov i ” a large ceramic jar, or pithos”. Der er endda flere billeder, der dokumenterer det (!). 🙂
    Storm-P turede på Amager og mødte vagabonderne der, når han egentlig skulle have været i skole. Både Perikles og Diogenes optræder som vagabonder i Storm-Ps tegninger og fluer. Han havde det også med at drømme om at være en anden, end han egentligt var; nok derfor blev han scenekunstner og filmskuespiller.

    AagePK

    Monday, May 3, 2021 at 11:05 GMT+0000

    • Ja minsandten! Han var på pletten, maleren, og forevigede Diogenes og “Tønden” som altså ikke var en tønde, men en meget stor amphora, som var lagt på siden og foret med halm! Hvorfra husker jeg billedet af mand iklædt en tønde med stropper? Var det Carl Barks’ tegnekunst (i en “Donald Duck” story)?

     Man finder mange knuste amphoraer steder, hvor Grækerne handlede og anløb havne i Middelhavet, jeg mener der ud for Roms havneby har været en masse vraggods (vejret var ikke bedre i gamle dage) men også andre steder fandt man disse transport amfora – noget mindre end et overnatningsshelter.
     https://en.wikipedia.org/wiki/Amphora

     Donald

     Monday, May 3, 2021 at 12:13 GMT+0000

     • To gengivelser af møde mellem Diogenes og Alexander den Store:” Hvad kan jeg gøre for dig?” “Flyt dig lidt, du skygger for solen!” Alexander skulle være så forbløffet, at sagde til de omkringstående:”Hvis jeg ikke var Alexander, ville jeg gerne være Diogenes!”
      Men allerede første gang, de mødtes, var den gal:” Jeg er Alexander, den store konge!” “Og jeg er Diogenes, hunden!” Diogenes omtalte sig selv som hunden, og jeg mener, at borgerne i Korinth (nej, ikke på Fyn!) satte et mindesmærke for ham i form af en søjle med en hund på.
      Tyrkerne, der jo ikke er berømte for kultur, eller historisk indsigt, har sat et monument i Sinope, hvor han blev født, hvor han står på en tønde med en hund, og en flagermuselygte i hånden. Tysk wiki.

      AagePK

      Monday, May 3, 2021 at 14:21 GMT+0000

    • Diogenes Searching for an Honest Man, attributed to J. H. W. Tischbein (c. 1780)

     Donald

     Monday, May 3, 2021 at 12:16 GMT+0000

    • Her ser det helt hyggeligt ud! I et andet billede er det hunde, der omgiver ham i tønden. Jeg kan bedst lide Tischbein-billedet, han leder efter en ærlig mand! Malerens navn, Tischbein skulle man tro var et fiktivt navn (kendt fra Emil & die Detektive) .

     Donald

     Monday, May 3, 2021 at 12:19 GMT+0000

 3. Jeg tilslutter mig Aages udlægning: rugosa skal udtørres ved at frilægge dem. -Og gentage. Og gentage
  Det er vist et arbejde for Herakles; for nu at blive i det græske.

  natural2222

  Monday, May 3, 2021 at 13:03 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: