Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Ingen huller, pænt arbejde, siger hun, tandlægen

Det var en ny tandlæge og hun havde virkelig sat sig ind i journalen; i dag er det meste på computer-server med sattelit stationer i hvert behandlingsrum. Røntgen billeder kan tages på få sekunder og ses straks på skærmen (modtager af røntgen-strålerne er ikke en foto-plade, men en digital-sensor). Hun ville vide hvad risikoen for inflammation var, eftersom det ikke er nogen hemmelighed at jeg har været (og er) kræftpatient og immunsystemet er svækket. Dog skal man huske at immunsystemet i mennesket er umådelig stærkt, og heldigvis føler jeg ikke at der mangler noget i immunitets-henseende (bliver ikke hele tiden syg, sår læges, jeg har lige skåret mig i fingeren … igen).

Written by Donald

Thursday, April 29, 2021 at 10:18 GMT+0000

Posted in Blogosofi, Liv, Vejr

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg håber, at vores fælles (særdeles produktive) blogkollega “Huskebloggen” v./Gitte Jerner ser dette indlæg, da hun har haft sine betænkeligheder ved at krydse søgrænsen til Svea. Apropos Svea noteres det, at færgen “Aurora af Helsingborg” ligner sig selv. (Har sejlet turen et utal af gange). – Og fint dental-resultat – til lykke!

  hulegaarddk

  Friday, April 30, 2021 at 11:33 GMT+0000

  • Jeg har informeret hende om adgangen gennem told og paskontrol i Helsingborg (i en kommentar på hendes indlæg om Sofiero) og hun er klar over at det kan blive et problem for hende, at hun ikke skal til tandlæge (“forretningsbesøg”) men vil besøge familie (“rekreative formål”).

   Godt set at det var Aurora — jeg glemte at se efter, hvilken af de tre færger det var. Denne gang så jeg ikke en af de gamle HH-Ferries (som ham den sjove reder fik oprettet for at der skulle være konkurrence med DSB).

   Donald

   Friday, April 30, 2021 at 11:35 GMT+0000

 2. Og jeg, som troede, at Springpostgränden var svensk for Ilbudsstakittet…! 🙂

  AagePK

  Friday, April 30, 2021 at 13:12 GMT+0000

  • Ha åhja. Posten kom springende!
   Hvordan blev ordet “vandpost” tildannet? En post, … en stolpe!

   Og hvis den er hul og bruges som rør til at pumpe vand op fra en brønd!

   ODS: Post […klip]

   1) (uden for fagl. spr. næsten kun i ssg. Vinduespost; især bygn.) (lodret) støtte (stolpe, stiver), især af træ, […]

   2) (især talespr.) stempelpumpe (af en gennemboret stolpe, sammenføjede træplader ell. støbt af jærn), hvormed vand pumpes op; ogs. om trykpumpe (vandhane) i køkken, gaard olgn.; vandpost; til dels ogs. om den med en saadan pumpe forsynede brønd. een Balle iiskoldt Vand, som nyelig kunde være pumpet af Posten. KomGrønneg.III. 388.

   Donald

   Friday, April 30, 2021 at 18:18 GMT+0000

 3. Du er en nydelig mand, Donald – og nu med bevis på gode tænder 😀

  Ellen

  Friday, April 30, 2021 at 15:51 GMT+0000

  • Taaak … Der er mange ægte tænder tilbage … Denne tandlægeklinik reddede mig fra Paradontose for nu 8 år siden ved at forklare at det infektionsholdige tandsten dannes UNDER tandkødet – det er lidt kontra-intuitivt at skubbe tandkødet op, min mor var altid bange for blottede tandhalse og skubbede tandkødet ned. En elektrisk tandbørste af den nye slags, Oral-B produceret af Braun, er i stand til at vende udviklingen, selv om det føles ondt og bløder de første to – tre dage, så holdt det op med at gøre ondt og føltes godt.
   😀

   Donald

   Friday, April 30, 2021 at 17:59 GMT+0000

 4. Det var dejligt, at det gik så fint med at krydse grænsen! Og du får en hyggelig tur ud af det hver gang, du skal til tandlægen i Helsingborg. Vi får jo lyst til at forsøge os, når Uffe efter sin 2. vaccination og de 14 dage skulle være beskyttet. Jeg læste i avisen i morges, at et coropas ikke var nok for en bilist, der ville til sin ødegård – der kræves også en ny  negativ coronatest.

  Madame

  Friday, April 30, 2021 at 17:46 GMT+0000

  • Ja grænsepolitiet var skrappe, og som sagt var det ikke nok at man ville besøge venner og bekendte – det skulle være en “forretningsrejse” eller som du skriver besøg på éns egen (øde)gård.

   Donald

   Friday, April 30, 2021 at 18:01 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: