Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Kulturhavn – Træskibshavn

Billed-serie som supplement til arkitek-prisen i forrige indlæg. Samlingen yder ikke havnemiljøet retfærdighed, man kunne tage hundredevis af billeder og alligevel ikke give et fyldestgørende udtryk for det miljø, som Arkitekten har skabt for Helsingør på det gamle værftsområde.

Written by Donald

Wednesday, April 28, 2021 at 22:03 GMT+0000

Posted in Cityscape

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dejlige billeder – jeg holder meget af Helsingør og af at trave rundt i havnen, at kigge på de gamle huse og gå rundt om Kronborg.

  Madame

  Thursday, April 29, 2021 at 5:21 GMT+0000

  • Det er så smukt et område, jeg synes arktitekten fortjente den internationale hæderspris, som man kunne læse om på den plaquette.

   Donald

   Thursday, April 29, 2021 at 11:23 GMT+0000

 2. Jeg så for nogle år siden kulturværftet indefra. Det er spændende fundet på, men man skal godt nok holde meget af beton! Det var lige råt nok for mig, men altså … stadig en god ide 🙂

  Ellen

  Thursday, April 29, 2021 at 7:33 GMT+0000

  • Ja man må sige det er lykkedes godt for Helsingoranerne! Måske de har fået lidt hjælp og inspiration fra det meget nationale bevaringsværdige Kronborg anlæg.

   Har det ikke undret dig, at man byggede et stålskibsværft lige ved siden af det gamle Kronborg?

   Donald

   Thursday, April 29, 2021 at 11:24 GMT+0000

 3. Altid et dejligt (visuelt) gensyn med min yndlingsby, der besøges knap så flittigt efter udrejsen fra CPH til Fyn, men stadigvæk dog mindst 1-2 gange/år. Når man(d) sidder i læsesalen på Hovedbiblioteket, er der – som det eneste sted i landet – udsyn til to lande. Og det er altid en fornøjelse at være på dette bibliotek, hvad enten det er læsesalen eller et af studierummene.

  Museet for Søfart er også et (gen-)besøg værd. Nu rykker de lidt rundt (jf. links indhold): https://www.berlingske.dk/kultur/museum-i-nordsjaelland-faar-21-millioner-kroner-og-aendrer-flere

  hulegaarddk

  Thursday, April 29, 2021 at 14:52 GMT+0000

  • Det var en kommentar til forrige post om arkitekten, der har fået en international pris for havneanlægget, hvor der før var stålskibsværft.

   Resten af byen er også et besøg værd, ja, – men jeg er faktisk ikke sikker på at der er nogen helhedsplan for resten af byen, der har en gammel kerne og en “hoved-gå-gade”.

   Den tidligere Frederiksberg Politker Mads Lehbech fortalte engang på et møde på Kronborgs Riddersal om by-restriktioner i Helsingør. Der er mange og det er selvfølgelig fordi det kunne være en god forretning at bygge et moderne komplex som kan sælges eller udlejes til høje priser.

   Gad vide om Helsingør har andre planer for den gamle bykerne end at den ikke må røres.

   Donald

   Friday, April 30, 2021 at 2:52 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: