Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Solnedgang kostede en rengøring

sunset through door

Da jeg gik ud med en skål til opvaskemaskinen stod himlen i flammer – et mobil-kamera kan ikke uden videre forstå, hvordan man vil have sådan en solnedgang gengivet

Åh jeg er så flov over det. Der sker ikke så meget i min lille coronaboble her, og grundejer-generalforsamling og de rare kommentarer, som jeg fik bagefter, synes jeg ikke jeg kan gengive her; men dette at lave et fornuftigt regnskab – med ejerskifter osv – har fyldt al min tid siden sidste Søndag; og udover det har jeg faktisk også oplevet nogle dejlige aftener, en med min søn og en anden med den lille tur til Rågeleje.

Men ellers er jeg i en boble og ser ikke meget, oplever ikke noget der er værd at skrive om! Så derfor en eneboer-oplevelse her.

Drawing on a piano

Jeg lover at optage og publicere lidt af den musik jeg spiller, noget, som holder humøret oppe (publikum søges, god løn betales …)

Som sagt, nogle dage sker der ikke meget. I går Fredag havde jeg kun været udenfor for at fodre fugle og tømme postkassen, som var tom. Men jeg havde nu endelig fået gang i klavertangenterne igen – altså, på en måde så det er sjovt, og det er en aktivitet, som får hele kroppen igang, ikke som ved fitness eller spadseretur, men alligevel, muskel”tonus” stiger og man får det bedre.

Nå, men jeg skulle have lidt mad, og klokken var blevet 20.10, så det var på høje tid, igang i køkkenet.

Skrælle kartofler, gulerødder, løg, banke kødet, tændte for stegepanden … Da jeg gik ud i bryggerset strålede en flammende solnedgang, og jeg blev blæst bagover og måtte tage et billede, dele med nogen.

Men det tager tid at få det pokkers mobil-kamera til at makke ret, og da jeg kom tilbage, var der røg i køkkenet, olie og smør på stegepanden var blevet så varm at der var sorte striber og tyk røg. Jeg skyndte mig selvfølgelig at skubbe den bagud til et køligt område på “mobil-telefon-komfurets” sorte overflade – det var ikke værre end at man kunne køle olien yderligere ned ved at hælde løg og champignoner på i en fart.

Under lampen ved skærebordet kunne jeg se fedtdråber svæve i luften. Jeg havde ellers fornylig tørret skabslåger og hylder, fliser, og vindueskarm, men nu måtte jeg så gøre det igen. Det skal endda gøres mere grundigt i morgen.

Så derfor bedes du, kære læser, venligst sætte pris på dette solnedgangsbillede, fanget med et mobilkamera, som er genstridigt.

Solen gik ned bag vimpler og sølvbryllupshaver

plate w food

Aftensmad, kyllingebryst, grøntsager, løg og champignon’er


Maden smagte såmænd udmærket. Men sikken en rengøring! Sukhhh!!!

Written by Donald

Saturday, April 17, 2021 at 14:18 GMT+0000

Posted in Vejr

Tagged with , ,

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er en meget smuk solnedgang – men det var synd, at det kostede dig en større rengøring af køkkenet.
  Hvor er det dejligt, at du får spillet på klaveret. Jeg er sikker på, at det gør dig godt.

  Madame

  Saturday, April 17, 2021 at 15:50 GMT+0000

  • Tak for kommentar! Det er dejligt at kunne bidrage lidt med muisk i forskellige scenarier, – og det er både godt for krop og sjæl 🙂

   Donald

   Sunday, April 18, 2021 at 9:31 GMT+0000

 2. Ahhh – damn. Det kunne lige så godt have været mig, må jeg indrømme. Det er ikke sådan, når den ene hændelse fører til den næste osv. Bare surt. når det resulterer i brændt fedt og fedtet køkken 😦

  Ellen

  Saturday, April 17, 2021 at 18:52 GMT+0000

  • Nådada, jeg er ikke alene om den slags fadæser! det er surt, men på den anden side skader det jo ikke at gøre rent en ekstra gang 🙂

   Donald

   Sunday, April 18, 2021 at 9:32 GMT+0000

 3. Så er det smart med et gasblus, der kan man se flammerne. Medmindre man tænder for det forkerte blus, og har lagt et skærebræt på det sted. Men det kan give et flot mønster, selv om det er svært at forklare barnebarnet, hvad det skulle gøre godt for.
  Lige nu streamer vi arte-tv.de med Daniel Hope, der spille La Vie en Rose i trio med Michael Barenboim og dennes kone Nathalia. Daniel har lavet en koncert-from-home-serie fra alle 27 EU-medlemstater. Bare lækker! I aften med Frankrig som tema.

  AagePK

  Saturday, April 17, 2021 at 19:19 GMT+0000

  • Haha — den forstod jeg godt.

   Siden du fortalte at komfur-keramisk overflade er samme materiale som mobiltelefon-dæk-glas har jeg følt det så absurd at stege og koge på komfuret. Og det var altså hurtigere at gøre et pladekomfur rent: En gang med en meget varm klud med opvaskemiddel henover emaillen, så var det rent, og pladerne kunne man brænde rene, hvis der var lidt sovserest som man ikke kunne tørre af med en våd klud.

   på denne keramiske overflade skal man gnubbe meget længe, eller skrabe med en kniv med et farligt barberblad.

   Donald

   Sunday, April 18, 2021 at 9:36 GMT+0000

 4. Fnis!

  Lisbeths Haveblog

  Tuesday, April 20, 2021 at 8:06 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: