Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Kunst er håndværk, håndværk kan være kunst

Patchwork rug

Billedet er lånt fra The Eastern Branch of The Irish Patchwork Society

About…
Eastern Branch of the Irish Patchwork Society is the largest of 8 country-wide branches of the Society.

EASTERN BRANCH
Irish Patchwork Society
Cumann Píosála na hÉireann
celebrating the art of patchwork & quilt making since 1981
Welcome

The Eastern Branch of the Irish Patchwork Society has about 200 members from Dublin, Wicklow, Meath, Westmeath and Kildare.

The Branch offers tuition (to members only) in patchwork and quilting skills with workshops from international and national experts in the field as well as offering classes at Intermediate and Beginner level given by experienced and qualified branch members.

Branch meetings take place 10.00 am – 12.30 pm on the 4th Saturday of the month September-June (except December) in St Anthony’s Hall, Clontarf Road, Clontarf, Dublin 3. Admission at the door is €5.00 for members and €10.00 for guests (who may attend twice before becoming members). Visitors as well as new members are welcome.

Written by Donald

Saturday, April 10, 2021 at 9:04 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

Tagged with

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kunst er det, man ikke kan, for hvis man kunne det, var det jo ikke nogen kunst.
  Hvis kunst skal forklares, er der noget muggent ved det. F.eks kunstneren Piero Manzoni, der kom sit eget lort på dåse, og solgte det til uhyre summer. Da et dansk museum lånte en dåse, kom de af med en hulens masse penge, fordi dåsen blev gennemtæret og lækkede, mens den var i museets forvaring. Herved mente ejeren, at hans kunst havde mistet værdi, og den skulle selvfølgeligt erstattes. Hvor meget? 250.000 DKr!!! måtte Randers Museum af med!
  Gad vide, om der ikke burde have været en “Sidste Salgsdato/Best before end of” påstemplet? Evt “Glutenfri”? 🙂

  AagePK

  Saturday, April 10, 2021 at 10:14 GMT+0000

  • PS: for øvrigt mener jeg, at det er omvendt: kunst kan være håndværk, håndværk er kunst. Som f.eks det sengetæppe i quilt, vi ser: der er gjort overvejelser i farvesammensætning, materialer, syteknik, og resultatet er ret unikt. Lige som min nye loftstrappe, med trinkanter i mørkt træ på fyr, opsatte trin, og propper i mørkt træ, der illuderer skibsdæk. Eget design.
   Modsat en underviser, leder endda, hvis kunst består i at dumpe en buste i havnen. For at gøre opmærksom på slaveriet, og dets betydning for efterkommerne. Hun glemte bare at fortælle, at hendes familie var hollandske slavehandlere, sukkerrørsplantører i Dansk Vestindien, og nogen af de største slavejere i kongeriget. De forsøgte endda at udnytte deres position til at spinde guld på salget af øerne til USA. Det er jo så også en form for kunst.

   AagePK

   Saturday, April 10, 2021 at 10:25 GMT+0000

  • Den historie om “kunstneren” Piero Manzoni har jeg ofte hørt (dog ikke udløberen om Randers Museum) og kan ikke grine ad den, ligesom jeg ikke kan grine ad Gøg og Gokke eller Chaplin som “Den Lille Vagabond”.

   Det piner mig, når jeg ser nogen som ikke ved at de bliver holdt for nar eller er udsat for indirekte nedgøring – måske fordi vi alle bliver udsat for det, og nogen formår at sige fra. Jeg fik det råd at være mere opmærksom på det (for en evighed siden i menneskemålestok) men er stadig ikke ret god til det – og dybdepsykologisk forklaring er at jeg blokerer, tankemæssigt.

   Det er selvfølgelig også vigtigt at komme videre og ikke fordybe sig i nederlag; men lige så vigtigt er det at kunne sige fra helst strax, enten ved at hævde sin ret eller trække sig tilbage. Det er en meget ubehagelig proces og måske derfor stopper tankerne; i stedet for, som en god forsvarsadvokat ville gøre, at grave i årsagerne til at tingene har udviklet sig skævt.

   Manzoni dåserne burde være afvist med det samme ud fra en tankegang om at kunst skal opfordre til erkendelse, ikke til nedgørelse.

   Donald

   Sunday, April 11, 2021 at 9:05 GMT+0000


Comments are closed.