Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

65°C Vaskeprogram tager 2t 10m

Den er langsommere end den gamle opvaskemaskine, der var ca. 1½ time om en forvask, hovedvask og tørring. Den gamle maskine var også en Bosch, men fra en æra før Internet kunne tilgås fra lommetelefoner og før digital teknik til styring af hårde hvidevarer var helt almindeligt. Den gamle havde en styrings-skive, som drejede rundt efterhånden som den gennemløb vaskeprogrammet — det var en slags mekanisk afspille-mekanisme af nogenlunde samme slags idé som spilledåser og mekaniske klokkespil.

Denneher Bosch, som jo er samme mærke, men 23 år yngre, den er ikke så hurtig, 2 timer og 10 minutter for det almindelige vaskeprogram ved 65°C, og 3t30m for ECO! Der står i vejledningen, at der også er en 1-times vask, som er god nok til afskyllet service, men hvordan man vælger/starter den har jeg ikke fundet ud af endu.

Hurtighed havde jeg ikke undersøgt, da jeg bestilte maskinen. Man kan sagtens leve med at den står og summer lidt – mere stille end den gamle! og en “skyl glas-opvask” finder jeg jo nok snart ud af hvordan man aktiverer.

Written by Donald

Saturday, April 10, 2021 at 9:26 GMT+0000

Posted in Uncategorized

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Når blot der er en time-knap, så man kan bede maskinen om at starte om f.eks. 4 timer.
  Ved natkørsel skånes man for lydene og der anvendes strøm, på et tidspunkt hvor der er overskud af det.

  natural2222

  Saturday, April 10, 2021 at 14:03 GMT+0000

  • Det er der – og den kan faktisk også vaske på en time, eller nøjes med at skylle på 15 minutter! Det er jo bare ikke så nemt at finde ud af hvordan man gør; for at spare på antallet af kanpper har de lavet et-eller-andet med “tryk tænd og hold den inde mens du drejer på drejeknappen, slip tænd-knappen og drej til ønskede ekstra-funktion.”

   Donald

   Sunday, April 11, 2021 at 9:11 GMT+0000

 2. Bosch er generelt et glimrende mærke. Jeg har selv en snart mangeårig vaskemaskine. Nuvel – også omkring din nye opvaskemaskine (til lykke!) bør du iagttage nytteværdien i, at den bliver renset med jævne mellemrum. Tabs eller lignende. Det kan godt betale sig i det lange løb. – I min kommune er vandet meget tungt; gælder det også for din, er det ekstra vigtigt med rens. 😉

  hulegaarddk

  Sunday, April 11, 2021 at 11:17 GMT+0000

  • Bruger du ikke citronsyre til at afkalke opvaskemaskinen? Det har jeg gjort hidtil, og det er jo meget lige ud ad landevejen. Men du tænker nok på at der findes nogle specielle “afkalke-tabs” til opvaskemaskiner. Jeg gad vide, om de tabs man bruger til normal drift, ikke også indeholder en rensende bivirkning, så pumper og varmelegemer ikke forkalker.

   Tak for kommentar og anbefaling!

   Donald

   Sunday, April 11, 2021 at 11:46 GMT+0000

 3. Det var godt nok lang tid! Min vasker ved 55° på 1 t 36 min., og det bliver blændende rent. Jeg bruger aldrig den 65° varme vask; det er ikke nødvendigt, synes jeg.
  Både vaske- og opvaskemaskine får en lille teskefuld antikalkpulver som supplement til hver eneste vask. Det forhindrer tilkalkninger, og jeg er fri for at huske at afkalke maskinerne … vi har meget hårdt vand, så det er vigtigt for os at vedligeholde maskinparken på denne måde.

  Ellen

  Sunday, April 11, 2021 at 15:51 GMT+0000

  • Den kan heldigvis godt korte programmerne ned – der er en særlig knap til det, og så er der også ultra-hurtige programmer til bare afskylning og tørring så vidt jeg kan forstå, det er bare en lidt kompliceret måde man stiller den til det.

   Donald

   Sunday, April 11, 2021 at 16:24 GMT+0000

 4. Jeg undrer mig også over de “nye” ECO maskiner, som kører i al evighed. De sparer nok på vandet, men til gengæld bruger de mere energi fordi de er i gang i så lang tid. Det er virkelig irriterende. Vi her et “quick” program, som er helt fint og kun kører i 45 min. Det er egentlig kun tænkt til brug af skylning af glas, men virker fint for vores almindelig opvask.

  Online Grænsehandel

  Friday, April 16, 2021 at 18:50 GMT+0000

  • Jeg tror faktisk ikke at ECO bruger mere strøm. Efter at der er opvarmet og skyllet er der meget længe mellem at bruse-pumpen går igang, vandet får lov at virke, mens pumpen holder pauser.

   I vejledningen skriver Bosch at ECO vasken (og de andre programmer) kan kortes til halvdelen ved at trykke på en knap, og det virker! Men så står der, at det faktisk betyder, at den bruger mere strøm!

   Tak for kommentaren!

   Det korteste program, jeg kan finde, er på en time – og det virker også godt (når man lige skyller og skurer lidt på stegepanden(som er rustfrit stål)). 🙂

   Donald

   Friday, April 16, 2021 at 18:58 GMT+0000


Comments are closed.