Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Nyhederne: Folk køber haveting …

Ja, det sagde de faktisk i nyhederne DR.dk enten det nu var i går aftes, TV avis eller her til morgen i P1-Morgen.

Og det tolkes som udslag af at folk ikke kan rejse udenlands. Men er det en reel nyhed? Hvert år i det tidlige forår er det en stor forretning at sælge ting til haven, især her, hvor der er tusinder af sommerhuse.

I København oplevede vi at blomsterbutikkerne stortrivedes om vinteren. Det er fordi en lille bolig i etageejendom kan føles meget begrænsende.

Written by Donald

Wednesday, March 31, 2021 at 14:16 GMT+0000

Posted in Skov og have

Tagged with , ,

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. En af mine sønner har kørt saltnings-traktor for en anlægsgartner i forgangne vinter. Denne anlægsgartner har aldrig oplevet tilsvarende efterspørgsel fra folk, som ønsker større havearbejder udført og hele haver omlagt når vinterfugten er væk.
  “Min” planteskole-mand kunne forleden også melde om rigtig godt salg, selvom han ikke gør et stort væsen af sig reklamemæssigt.
  Ingen tvivl om, at haverne får en tur i år! Det var også på tide efter alle de år med mode i betonfliser og perlesten uden liv.

  natural2222

  Thursday, April 1, 2021 at 3:49 GMT+0000

  • Ja det var på tide! Heldigvis er det et område, hvor alle vi “amatører” kan experimentere og lære ved at gøre!

   Donald

   Thursday, April 1, 2021 at 13:14 GMT+0000

 2. Der er virkelig gang i haverne nu. Det er dejligt at se – og det er nok ekstra meget i år, fordi der er så meget, vi ikke må på grund af coronaen.
  De gamle trækasser kan kommer til at ligne en million, hvis en havekunstner får fingre i dem 🙂

  Madame

  Thursday, April 1, 2021 at 9:07 GMT+0000

  • Tror du det? altså at en havekunstner kan bruge kasserne til noget fornuftigt? Ja, jeg skal aldrig sige aldrig, men det ville undre mig.

   Måske har det været kasser til opbevaring af kartofler, idet de tillader luftcirkulation.

   Donald

   Thursday, April 1, 2021 at 13:15 GMT+0000

 3. Tror du ikke, de køber have-ting, fordi det er “ting, de gerne vil have”? 🙂
  Gad vide, om man på nettet, hvor man ikke kan stave træ med æ skal lede efter tra-kasserier? 🙂

  AagePK

  Thursday, April 1, 2021 at 14:11 GMT+0000

  • Åh min gulp, trakasserier!
   Det kan vi ikke have!

   Jeg kommer somme tider til at stave ‘å’ med dobbelt ‘a’ — ikke af gammel vane, for jeg er fra den tid da bolle-‘å’ var obligatorisk.

   Kan mit gæt være rigtigt, at en lille husholdning kunne finde på at bruge den slags kasser til opbevaring af kartofler, fordi der kan komme luft til fra alle sider?

   Donald

   Thursday, April 1, 2021 at 17:53 GMT+0000

   • Du kan også gætte på, at man skruer kassen fast i væggen og bruger den som hylde, til ting, ligesom man tidligere hængte sættekasser op, og da de var udsolgt, moderne efterligninger, som man så kaldte miljø-kasser. Alt er i spil, alt kan bruges, det kaldes shabby-chick, eller deromkring. Fra Årstiderne får man jo stort set samme grønsags-måltid-kasse, bare ny, og den er jo ikke nær så shabby, eller chick, vel?

    AagePK

    Thursday, April 1, 2021 at 18:35 GMT+0000

    • Nej nu må jeg be’
     Chic eller ej, det er ikke godt håndværk, men godt nok til en kold grøntsags-kælder !!!

     Donald

     Thursday, April 1, 2021 at 20:19 GMT+0000

     • Be’ du bare guderne om godt vejr: googler du på frugtkasser, byder Silvan sig til, med :” Gardenlife Gammeldags frugtkasse”; længere nede i beskrivelsen:” Frugtkassen har et rustikt og gammeldags udtryk, og kan derfor også anvendes som dekoration i haven, som reol, eller som en plantekasse.”
      2 stk for 119,95 danske kroner, et absolut fund for de penge!
      Godt jeg har gemt mine fra Ærø Frugt- og AsieCentral, de er mere hårdføre, og med håndtag indbygget i øverste brædt. Hvor heldig kan man være: når noget bliver rigtigt gammelt, hedder det antikt, og så koster det frugt-kassen! 🙂
      Gad vide, om du og jeg også bliver værdsat en skønne dag? 🙂

      AagePK

      Friday, April 2, 2021 at 5:07 GMT+0000

      • JA det er da godt at du har gemt de gamle kasser af bedre kvalitet. Dem kan du bruge til noget fornuftigt !!!

       Men det, som du skal lære, det er markedsføring af kasserede kasser, hvis den pris — 120 kr! — er rigtig, så opgiver jeg al tro på markedsmekanismerne.

       Donald

       Friday, April 2, 2021 at 14:24 GMT+0000

       • Blev vi ikke enige om, i enquetten om de billige nye kartofler, at markedsmekanismerne de fleste steder er sat ud af kraft? At det gælder om at fortælle en god historie, vække følelser, nostalgi: SÅ kan alt sælges! Og rabatten skal være der, men ikke for høj: én for 69, 2 for 120: nu har du sparet næsten 20 kroner, nu skal du bare finde ud af, hvad du vil bruge kasserne til, ok?

        AagePK

        Friday, April 2, 2021 at 18:50 GMT+0000

        • OK! Ja i gamle dage talte man om at markedsføring var noget med at forklare (anprise) produkterne på en sandfærdig måde og kende fordele og ulemper.

         Man må håbe at virksomheder som Rema, der faktisk ikke bruger nostalgi som markedsføring, bliver ved med at trives ved altid at have rimelige priser, som de selv siger.

         Jeg tror det bliver svært at rette op på befolkningens handels- og regnekundskaber, og det minder mig om folketingspolitikeren, der koksede i procentregning.

         Donald

         Friday, April 2, 2021 at 20:42 GMT+0000

        • En mester i markedsføring var Simon Spies: “Dårlig omtale er bedre end ingen omtale.” hvoraf følger at selv dårlig omtale er god reklame, da det skaber opmærksomhed på brand’et eller producenten. Se bare her i disse Coronatider, hvor snotforvirrede journalister den ene dag taler Mette Frederiksens indgreb op, for dagen efter at tale en eller anden blå-smølf efter munden, fordi vedkommende angiveligt ikke forstår hverken dette eller hint. Hvorefter sølvpapirsklaphattene virkeligt har noget at gå i byen med:” Se bare, hvor forvirrede de er, det der med covid er bare noget politikersnak!”
         Indtil Den blå Betænkning var det jo dag-til-dag handelsregning, der prægede folkeskolens regnetimer: Hvis du sætter 100 kr i banken til 2% p.a., hvor mange penge står der så om præcist 1 år?
         Året efter lærte vi så om rentes-renter: Hvis du lader de 102 kr stå et år mere, hvor meget kan du så hæve året efter?
         Så du og jeg kender til udtrykket rentes-renter: jeg mødte udtrykket i avisen i forgårs og tænkte: Hvad får de unge mennesker mon ud af det? Alene det “at høre ti-øren falde forstår de jo hat af. For det første, fordi 10-øren er udgået, derudover fordi al omsætning foregår via mobile-pay, og lydkanalen er blokeret af Kanye West.

         AagePK

         Saturday, April 3, 2021 at 6:53 GMT+0000

      • Værdsat fordi man er gammel? Det håber jeg.

       Donald

       Friday, April 2, 2021 at 14:24 GMT+0000


Comments are closed.