Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Første havedag, 12 Marts

For et par uger siden var der en “Sygt Nok” med Maja Thiele og experter i alt muligt om rygproblemer, “Ondt i Ryggen”. Der var faktisk to udsendelser. Den ene gjorde op med alskens øvelser, som skulle hjælpe, og prædikede at man skal bare fortsætte som sædvanligt med at gøre de ting, man plejer, og at ondt i ryggen ikke skal bekæmpes ved at lægge sig ned med smertestillende piller.

Jeg har nu aldrig lagt mig pga. smerte i ryggen, men på den anden side er jeg klar over grader af smerte og ved efterhånden meget om hvad man kan gøre og hvad man bør gøre. SÅ igang i haven, stille og roligt, afsøge grænserne for hvad der kan gøres uden smerter – og indimellem lige lave lidt stræk, finde ud af om den smertenden “krampagtige” muskelfiber kan hjælpes lidt.

Jeg fik fjernet en hyld, som voksede ind i snebollebusken, og fandt ud af at en snebollebusk skal beskæres ved at man tynder ud, ikke ved at klippe grene halvvejs. Frem med beskærersaven (som iøvrigt er en fuxschwanz, som ikke helt kunne tåle at hænge under varmtvandsbeholderen, idet det inderste stykke må være blevet vådt og er rustet helt.

Bagefter så jeg lidt mere på regnskaberne for Grundejerforeningen og aftensmad blev næsten til natmad. Men det er sjovt at lave mad, jeg spiser alt for meget, hvis jeg ikke laver en aftensmad, som er højkvalitet. Denne aftens spidskål-wok-agtige-krebinetter er dog ikke den allerbedste slankemad.

Written by Donald

Saturday, March 13, 2021 at 11:59 GMT+0000

Posted in Brok, Carpe Diem, Foto

Tagged with ,

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fukssvans, ikke fux-ditto, og slet ikke Fuck-svans! Selv om sidstnævnte dukkede op i en dansk film.
  Oprindeligt tysk: Fuchs-schwanz, for rævehale, hvad den jo godt kan ligne, med lidt god vilje og i silhuet. Kan også bruges som musik-instrument, et idiophon: svenskerne bygger f.eks en Sandvik Stradivarius. Men der er mange andre, specielt i USA, der bygger/tilpasser music saws, se hos sawlady.com.
  Ved beskæringsarbejde vil den mere smalbladede stiksav nok være lige så handy.

  AagePK

  Saturday, March 13, 2021 at 13:47 GMT+0000

  • 😀 😀 😀 så burde jeg med mine egenrådige oprørske stavevaner snarere skrive “foxtail”, eller FoxSchwanz — nej jeg skal nok lade være.

   De plejer at file tænderne af på Sandvik Musiksåg.

   Spændene at der ligefrem er en sawlady.com! Får tankerne hen på Tribinis oversavede damer.

   Donald

   Saturday, March 13, 2021 at 14:11 GMT+0000

 2. Hvor har du været flittig i haven. Jeg tror, det er godt for ryggen at gå i gange med havearbejde stille og roligt. Jeg er begyndt at klippe sommerfuglebuske ned – det er også et større arbejde.

  Madame

  Saturday, March 13, 2021 at 16:20 GMT+0000

  • Hmmm … ja en time, det er en god begyndelse. Og så kom solen pludselig tilbage!
   Hvis jeg arbejder roligt og tænker på hvilke bevægelser der føles godt, så hjælper det faktisk på ryggen.

   Donald

   Saturday, March 13, 2021 at 22:11 GMT+0000

 3. Det er svært ikke at gå haveamok for tiden, men indimellem-afslapning giver alligevel lidt sig selv med det elendige vejr, vi har for tiden.
  Det er altid godt at lytte til, hvad kroppen fortæller en – og den lyver sjældent 🙂

  Ellen

  Sunday, March 14, 2021 at 19:23 GMT+0000

  • Det kan være svært at tolke signalerne fra kroppen, men man kan jo altid forsøge lidt det ene og lidt det andet.

   I dag kan jeg låne en trailer og kan komme videre med det ene og det andet 🙂

   Donald

   Monday, March 15, 2021 at 10:54 GMT+0000

 4. Havearbejde kræver energi. Energiforbrug giver sult og mulighed for god næringsrig mad uden at man nødvendigvis bliver federe.
  Vi har i går også -mellem bygerne- givet hyldebærbuskene en ordentlig tur. Det er planter der vil frem!

  natural2222

  Monday, March 15, 2021 at 2:44 GMT+0000

  • Det er da egentlig forunderligt, så meget hyld kan gro. Og der er også andre arter, som er gode til at skyde op i skyggen af de store planter, og som sidenhen overtager pladsen.

   Man kunne fristes til at tro at hylden satte sine rødder ved siden af snebollebusken fordi den så var sikker på at jeg ville have mere besvær med at fjerne den! haha!

   Donald

   Monday, March 15, 2021 at 11:02 GMT+0000


Comments are closed.