Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Byer skyder op som paddehatte

Har du læst “Tintin i Amerika”?

Cityscape

Langs med det, der i gamle dage var hovedvejen til Hillerød er der nu bygget store forretningsbygninger og boligområde

Dér står han på prærien, og tegner og forfatter Hergé lader en by vokse på fra tegning til tegning, så man forstår at det går hurtigt — lynhurtigt!

Som ung familie lånte vi svigermors bil og sommerhus, og på vejen hjem fra Asserbo kørte man — selvfølgelig — gennem Krægome alias Krægme, jo det gør man stadigvæk, men nogle kilometer derfra er det ændret: Udenom Store Lyngby, bred hurtigvej, og videre ad Isterød-vejen eller Hillerød-motorvejen.

Men i vores ungdom kom man fra Meløse til Frederiksværkgade, det var hovedvejen (nej, amtsvej hed det) og den gik lige ind i Hillerød, gennem Frederiksborg Slot (ja! ikke udenom!) og på den anden side til Batzkes bakke og Kongevejen fra Hillerød, gennem Allerød, Birkerød, Holte, Lyngby til Hans Knudsens Plads. (Man kunne selvfølgelig også køre over Gørløse, Lynge, Farum, Hareskovvej.)

Tænk, al trafik gik gennem slottet!

Men der var nu heller ikke så meget trafik.

I slutningen af 70’erne blev Farum-motorvejen forlænget, hvis jeg husker rigtigt.

Written by Donald

Friday, March 12, 2021 at 19:22 GMT+0000

Posted in Cityscape

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg kan også huske, at man kørte ind gennem slottet i Hillerød tidligere. Det er mærkeligt at tænke sig i dag 🙂 Der laves meget om på vejnettet, og på få år er ens GPS nu forældet.

  Madame

  Saturday, March 13, 2021 at 1:53 GMT+0000

  • Så kan du måske også huske, at der blev lavet en indhegning med kronvildt lidt udenfor de første huse på Frederiksværks-vej? Jeg ved ikke hvorfor man tænker så meget på den slags ting; … jo måske begynder jeg at skimte en forklaring: Som barn opleves verden statis, stillestående eller næsten uforanderlig. De store hus i København: hvem kan lave sådan nogen, hvem har råd til det, hvordan hænger verden sammen?

   Men jeg kan ikke udtrykket det på en rigtig god måde.

   Donald

   Saturday, March 13, 2021 at 10:55 GMT+0000


Comments are closed.