Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Fronterne trækkes op — også i overført betydning

Himlen over Vejby (ved Netto Parkeringspladsen) i går viste en front direkte mod Nord, ikke ualmindeligt, men normalt kommer vejret jo fra Vest. Jeg kan ikke bedømme, hvad det er for en slags front, det er jo klart nok ikke en massiv, regntung skymasse, som ligger deroppe, formentlig omkring Anholt.

Er det her egentlig mit sædvanlige brok: Man burde lære børn at læse skyerne bedre, så man i det mindste kan forudse et pludseligt omslag i vejret og undgå de værste ubehageligheder.

Sky-front

En tynd front før jeg kørte til København med Malte for at besøge min bror

Turen gik hen til Malte og med ham på besøg hos min bror, som fik en forsinket julegave af Malte og en værtsgave, hvidvin fra Sicilien.

Min bror er ikke så bange for Corona, men har dog nogle i vennekredsen, som har fået sygdommen, – de er heldigvis alle kommet over det igen. En datter af en bekendt, som havde mistet smags-sansen, og som demonstrerede det ved at bide i et rødløg (stærk og “bidende” eller svidende smag, ikke sandt, hvordan skal man ellers beskrive det?) havde fået smagssansen igen, ingen langtids-skadevirkninger.

Men selv om vi ikke selv kender nogen, kan der selvfølgelig være andre, der får en frygtelig død ved cytokin-storm, oversvømmelse af lungerne på grund af en immunsystem-reaktion.

Hvor meget skal man gøre for at hjælpe så mange som muligt? Generelt må man sige at Mette Frederiksen mener det godt og har gjort, hvad hun syntes var det fornuftigste og har taget ansvaret for de følger det får, økonomisk, på statsniveau.

Men på det personlige, private niveau, er der skader ved Lock-Down, som ikke rigtig kan gøres op. Hvor går grænsen for rimelighed?

Hakker højrefronten på Frederiksen eller er de villige til en kreativ, positiv dialog?

Written by Donald

Friday, February 26, 2021 at 12:33 GMT+0000

Posted in Brok, Foto, Skyer, Vejr

Tagged with

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Højrefronten har for travlt med at holde hinanden nede, og gøre sig selv til grin, til at de får noget ud af at hakke på MF. Eksempel: Rasmus Jarlov har været fremme for at skose regeringen og politiet for at fare for hårdt frem med bøder for forsamlinger og færdsel på is, med barnevogne, der ikke var frigivet til færdsel. “13 cm is er rigeligt til at bære en bil” mente Jarlov. Herefter prøvede en af de konservative kærnevælgere, af LEGO-Kirk-familien, om det nu også kunne passe. Resultat: bilen gik igennem isen og ligger på 1,5 m vand.
  Søren Pape mente, at alle høj-og efterskoler kunne åbnes, fordi de er bobler. Men hvor mange blandt personale er villige til at lade sig lukke inde et sted, hvor der ikke er sengeplads til dem? Og hvordan vil efterskoleelever så få mad, rengøring, pedelhjælp, undervisning, osv…?
  Ifl. Berlingskes Weekendavis står 75% af vælgerne bag MF. Samtidigt er det danske samfunds økonomi faldet mindre end ventet, kun 3,3%; både Tyskland og EU ligger højere. Så Blå stue har ikke rigtigt krudt nok til næste skud i bøssen. De fleste vælgere venter nok med kritikken til de selv er vaccinerede. Ens egen næsetip ved man jo, hvor man har!

  AagePK

  Friday, February 26, 2021 at 13:30 GMT+0000

  • Ja sådan ser det ud, det er en formålsløs, meningsløs hakken for at markere sig politisk. Hvis man så allierede sig med videnskabelige fremskridt og fx. sagde at vi burde genoptage eller nystarte en moderniseret produktion af vacciner fordi det i det lange løb er billigere end “lock-down”, så ville jeg få respekt for “hakkerne”.

   Donald

   Friday, February 26, 2021 at 15:09 GMT+0000

   • Nu er der et problem ved produktion af medicin, og helt specielt ved intravenøse væsker og vacciner: alle ingredienser, beholdere, forseglinger, kanyle, whatever: alt skal være af aller-højeste standard! Ikke bare Bedst Mulig Standard, men: SUPER-standard, internationalt kendt og beskrevet af WHO som: GMP, Good Manifacturing Practices. Og ikke kun ampullerne til vaccinen, men også glasset, og ingredienserne til glasset, og fabrikkerne og medarbejderne skal være godkendte. Den allermindste forurening, eller forhøjede temperatur, eller utilsigtet vibrationer, kan ødelægge antistofferne i en vaccine. Så det er ikke noget, der findes i alle lande. Og prisen stiger, lige så snart det bliver kendt, at der er flaskehalse.
    Min kone er farmakonom, min niece farmaceut, begge har været/er godkendte iflg GMP, så når Weekendavisen skriver en længere artikel med et dobbelt-interview med Drew Wissman og Katalin Karikó, de to, der skabte grundlaget for mRNA og dermed Pfizer-BioNTech og Moderna, og Weissman beretter om flaskehals-problemer, kan vi sagtens følge med. Underligt blot, at hverken politikerne eller pressen iøvrigt har fulgt med, men bare plevrer om”flere vacciner til os-os-os!”.
    Så man kan ikke bare nystarte: hele fabrikken, og alle ansatte, skal godkendes i GMP, og så et par ISO’er.

    AagePK

    Friday, February 26, 2021 at 16:02 GMT+0000

 2. Har regnedrengene i (ikke Finansmin. men) i SSI ret i, at den engelske variant af Corvid-19 med sikkerhed vil medføre øget smittefrekvens og deraf en øget høj hospitalsbelægningsprocent og dødelighed i april 2021? Betyder de svigtende vaccineleverancer udskydelser af befolkningsvaccinationer og dermed en tilsigtet flokimmunitet, der tidsmæssigt tager livtag på følgevirkningerne af nævnte farligere mutant?

  Hertil kommer, at ingen af de præsenterede vacciner kan garantere 100 procent immunitet (formodentlig heller ikke Sputnik eller den kinesiske); hvis smitte kan forventelig ske en variabel minimering af sygdommen.
  Selv de clairvoyante kan komme i tvivl. S-regeringen har så valgt maximalt sikkerhedsindex, hvor det er muligt. Hvis de samtidig åbnede op for en politisk dialog med de seriøse af højrefløjspartierne, kunne en tilstræbt politisk enighed kun gavne befolkningens tillid og tryghed.

  Vi står trods alt i den værste sundhedsmæssige krise de seneste 100 år og den værste politiske krise siden 2. verdenskrig.

  Godt at du er vaccineret (som afgjort udsat) og at din familie ikke er sygdomsramte.

  hulegaarddk

  Friday, February 26, 2021 at 13:36 GMT+0000

  • Ja det er en forfærdelig krise, men bobleteorien mener jeg alligevel kunne holdes oppe ved at man på de væsentlige punkter tilføjer regler om separation.

   Således var en af mine bekendte i stand til at arbejde på et hjem for vanskelige mennesker (jeg tror det var handicap-hjem) hvis hun ikke gik i byen eller altså satte sig i selv-karantæne, selv-isolation. Det gjorde hun jo bl.a. ved at aflyse en jazz-øveaften i Ramløse.

   Jeg burde sætte mig ind i hvor alvorlige problemer der er for tiden i Paris, og England og andre steder, hvor smitten florerer og hospitalerne er fulde. — Jeg nøjes med at glæde mig over at jeg ikke er smittet og at man passer så godt på mig.

   Det ville afgjort være bedst, hvis de politiske blokke gik i forhandling henover midten, ja!

   Donald

   Friday, February 26, 2021 at 15:07 GMT+0000

 3. Ja, hvor går grænsen for rimelighed? Jeg tror, at mange mennesker har nået en grænse for, hvad de kan holde til – især mange børn og unge er voldsomt påvirket. Men man må sørge for, at hospitalerne kan følge med. Det kunne jeg skrive en meget lang kommentar om 🙂

  Madame

  Saturday, February 27, 2021 at 6:18 GMT+0000

  • Jeg fatter (næsten) ikke at man kan byde børn i raske områder at isolere sig, for at forhindre en pandemisk infektion i at sprede sig — den eneste forklaring må være dette med at man ikke kan opdage smitten før det er for sent.

   Men børn, som ikke ser en tilrejsende fra et fly eller tog, må da kunne holde sig smittefri, hvis man sørger for at forklare problemet til de mennesker, der kan være smittekilder (dvs. folk, der har rejst hertil).

   Donald

   Saturday, February 27, 2021 at 9:43 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: