Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Der er mange måder at få mere kontrol over pandemien:

Coronavirus: First EU disinfection robots arrive in hospitals
Today two Slovenian hospitals received two of the first robots purchased by the Commission to disinfect patient rooms, thus helping reduce and contain the spread of coronavirus. A further 29 disinfection robots are deployed to hospitals in Belgium, Denmark, Germany, Estonia, Ireland, Greece, Spain, Croatia, Lithuania, Luxembourg and the Netherlands. These robots can disinfect a standard size patient room in as quickly as 10 minutes by using ultraviolet light and disinfect over 18 rooms in one charge.

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/coronavirus-first-eu-disinfection-robots-arrive-hospitals

Hospital aisle

(c 2021) EU– Robotten skimtes i midten af billedet

Advertisement

Written by Donald

Friday, February 26, 2021 at 16:50 GMT+0000

Posted in Byggeri

Tagged with

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. UVD Robots ligger i Odense, og leverede allerede i begyndelsen af 2020 flere robotter til Wuhan og andre kinesiske hospitaler. Også Kroatien og Italien fik danske robotter fra UVD i Marts 2020. De har fået priser for design og performance i USA. Se uvd-robots.com

  AagePK

  Friday, February 26, 2021 at 19:19 GMT+0000

  • Fantastisk god historie! Klart at vi skal have nye våben i en tid hvor vi kan forvente at der er en virus, som er stædig eller overlevelses-dygtig, fordi den finder smutveje til at inficere menneske-systemet.

   Donald

   Saturday, February 27, 2021 at 9:32 GMT+0000

 2. I tråd med AagePKs kommentar læg mærke til Odense. Nutidens og fremtidens danske robotcenter. TV2 Fyn “underholder” ofte med dette emne. Og så en praktisk bemærkning fra en gammel hospitalsmand med en anseelig anciennitet:

  Rengøringsstandarden er ofte kritisabel på danske sygehuse. Det er tit for nemt at beskære dette område i sparerunder. Så enhver Cleaning Robot skal være mere end hjertelig velkommen.

  Erik Hulegaard

  Friday, February 26, 2021 at 20:17 GMT+0000

  • Der var en “Teknologi-afdeling” i Odense, som jeg besøgte i 1976, og ja, jeg skal da love for de havde taget den billigste og på det tidspunkt bedste teknik til sig.

   Man kan rigtignok blive forskrækket over manglende rengøring. Hvis sygehus-ledelserne spekulerede lidt i at bruge mindre håndværksmestre, som har det med at sælge deres ydelser som “kvalitet”, så kunne man have fået rengøringsvenlige badeværelser på mave- tarmafdelingen på Hillerød. Men der er selvfølgelig mange ting, som jeg ikke ved, jeg kunne blot konstatere, at der var snavs på væggene og badeværelserne var *meget* vanskelige. Min bror mente at der hist og her var blod på væggene (i bogstavelig forstand).

   Donald

   Saturday, February 27, 2021 at 9:37 GMT+0000

 3. Det er en fryd at se disse maskiner og deres arbejde.
  Jeg forventer, at næste videreudvikling bliver en maskine, som kan rydde op på mit kontor!

  I øvrigt bemærkede jeg i fjor, da min hustru i et års tid havde næsten daglige hospitalsbesøg, at rengøringen egentlig var nomineret rigtigt. Det var blot antallet af pårørende og andre gæster som var steget i forhold til tidligere tiders normer.
  Da coronaen gav restriktioner blev gange og venteværelser pludselig meget renere (-og så passede antallet af parkeringspladser også lige pludselig til sygehusets behov igen).

  natural2222

  Saturday, February 27, 2021 at 3:47 GMT+0000

  • Aha! De observationer med renhed og parkeringspladser passer også på Herlev Sygehuset, hvor man oprindelig lavede en parkerings-kælder (pga terræn-form er det en etage 3 – men på bagsiden) og hvor man ikke kunne få plads efter kl.10 formiddag.

   Donald

   Saturday, February 27, 2021 at 9:39 GMT+0000

 4. Jeg siger som Hulegaard, at enhver Cleaning Robot skal være mere end hjertelig velkommen. Bare ikke pasning og pleje med en robot.

  Madame

  Saturday, February 27, 2021 at 6:13 GMT+0000

  • Nej det må ikke være en erstatning for menneskelig omsorg. Jeg tror dog at de fleste kan være enige om at en form for bidet ville være en velkommen tilsætning til vores badeværelser.

   Donald

   Saturday, February 27, 2021 at 9:41 GMT+0000

 5. Smart! Maskiner til rengøring og mennesker til pasning, som Madame siger – det kan jeg gå helhjertet ind for 🙂

  Ellen

  Saturday, February 27, 2021 at 8:55 GMT+0000

  • Enig! Så skal man ikke røre ved klude, som er fulde af kraftige rengøringsmidler, der ødelægger huden. Nemlig!

   Donald

   Saturday, February 27, 2021 at 9:44 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: