Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Tiden smuldrer

(Tilbageblik til Søndagstur).
Det er faktisk alvorligt, jeg glemmer ting og synes at tiden smuldrer. Måske kan man holde tænkemekanismen intakt ved at huske på de gode øjeblikke, — men man skal også passe på ikke at glemme regninger. Min fejl, desværre kan jeg ikke se noget positivt i det.

Men det var positivt at jeg trods ømhed – jeg havde faktisk besluttet at det var en ømheds-sygedag, – så kom jeg afsted til Tisvildeleje Strand. Det exceptionelle ved denne tur er det siddende par. Der var faktisk flere, men jeg ville ikke gå og være paparazzi.

I dag, Tirsdag, skal jeg for alvor begynde at gennemgå restancelisten … ærligt talt, det er ikke sjovt, men på en måde får det mig til at føle mig nyttig.

Written by Donald

Tuesday, February 23, 2021 at 14:46 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

Tagged with , ,

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Restancelister er aldri morsomme.
  Klem på deg ❤

  Annemor Schønhaug

  Tuesday, February 23, 2021 at 14:50 GMT+0000

  • Nej det er ikke morsomt! Klem på deg! ❤ !!!

   Donald

   Tuesday, February 23, 2021 at 14:52 GMT+0000

 2. Nej, det er ikke godt at glemme regninger – eller andet for den sags skyld. Man kan vel lave sit eget personlige huske-på-system à la alarmer på mobiltelefonen, dagligt kalendertjek, gule papirslapper eller hvad ved jeg. Vores faste regninger klarer betalingsservice, og de ikke faste lægger jeg STRAKS til betaling (netbank) den og den dato – så går det ikke galt.
  Meget flotte billeder af strand og hav – det må være dejligt at have sådan skønhed i nærheden!

  Eric

  Tuesday, February 23, 2021 at 15:19 GMT+0000

  • Selvfølgelig er det kuren. Jeg kan ikke huske, hvorfor jeg udsatte oplægning af betaling af regningen fra kommunen til belysning af grundejerforeningens veje og stier — jeg kan se på datoen at det var før jul og gætter at et julegave-raid var vigtigere! Men alligevel — så kunne man lige lave en “alarm” på mobilen, det er en meget hjælpsom ting for mig for tiden, at man kan det.

   Donald

   Tuesday, February 23, 2021 at 17:57 GMT+0000

 3. Jeg gør som Eric med både alle faste betalinger og med de løse. En af fordelene ved netbanken er jo netop, at man kan sætte til betaling på en hvilken som helst given dato, så det er bare med at få regningen ind i systemet samme dag, som den ankommer. Jeg HADER rykkere!
  Jeg er i øvrigt også enig med Eric i, at det er nogle skønne billeder – især silhuetbillederne 🙂

  Ellen

  Tuesday, February 23, 2021 at 20:20 GMT+0000

  • Der kom faktisk ikke en rykker, inden jeg huskede at betale. Men det er jo forkert at man glemmer sådan noget, også selv om det var juleforberedelser, der var vigtigere. jeg har nu et alarm-system, så i værste fald kan jeg udskyde sådan noget til om aftenen.

   Donald

   Tuesday, February 23, 2021 at 21:34 GMT+0000

 4. Vor fælles budgetkonto har lige store indbetalinger måned for måned, og er således afstemt, så der ligger penge nok til de store knaster, såsom forsikringerne, der hober sig op i Januar. Derudover har kontoen indbyggede reserver, da der er en kreditramme. Alligevel kigger jeg derind sidst på måneden for at sikre mig, at der er penge nok: restancer koster gebyr og vrøvl. Det gider jeg ikke! En ekstra sikkerhed er for øvrigt, at returbetalingerne fra “Danmark” går tilbage til samme budgetkonto, og der bliver kun hævet, hvis det er absolut nødvendigt. Så er der til uforudsete regninger, såsom bil. Det er dog ikke sket endnu, men en ven, der var selvstændig, lagde mig på sinde altid at have mindst 2 månedsindkomster i reserve. Jeg regnede med, at han talte af erfaring, så lige siden har jeg prøvet.
  Man må håbe, at hestepigerne har et sted, hvor de kan komme op og ned, uden at rive hul på klitbeplantningen.

  AagePK

  Tuesday, February 23, 2021 at 20:55 GMT+0000

  • Det sidste først: De red af en sti, som skovfolket har markeret med skilte, der skal være en passage, – den sander ganske vist til, så den er svær at komme over, men det er ikke så svært som at klatre klitterne.

   Men faktisk bliver klitterne ødelagt, ikke af heste, men af de mange gæster, som kommer her. For 50 år siden ofrede skovvæsenet mandetimer på at flette pilehegn, og jeg har også set nogle stykker indenfor de sidste år, hvor klitterne har lidt særlig stor skade.

   Så til økonomien: Den har jeg styr på, og ja, det er godt at have 2 månedsindkomster, lige nu har jeg mere, men det udligner sig gennem året, hvor der er måneder med ejendomsskat og elvarme-regninger osv. som overstiger indtægterne. Kort sagt, det løber rundt.

   Men når man så skal huske julegaver og ærligt talt har været noget andet end i topform, og får at vide af lægerne at det er vigtigt at gøre det, man synes er sjovt, så kan det altså ende med at sådan en grundejerfaktura ryger ind i en folder som burde hedde “OBS!” – men som bare hedder December-2020.

   Det var forreste en god idé med en “OBS!” mappe.

   Donald

   Tuesday, February 23, 2021 at 21:41 GMT+0000

 5. Hvor er det smukke billeder, Donald! Vi ser også mange gå tur på stranden her. Det er så dejligt!
  Det med at huske har jeg et godt fif til: at have en kalender og en dagbog. Det giver styr på alt det vigtige, og man kan hurtigt få et overblik over, hvad der er sket, og hvad man skal huske de næste næste.
  Vores faste regninger klarer betalingsservice.

  Madame

  Wednesday, February 24, 2021 at 5:57 GMT+0000

  • Det var en smuk eftermiddagstur. Selv om jeg først gik hjemad ved solnedgang så jeg par, som gik udad — så altså, så meget “efternøler” var jeg ikke.

   En kalender og/eller dagbog har jeg stort set altid brugt siden … gymnasietiden. Man kan også bruge en mobiltelefon-kalender. Det er gode råd, og jeg bruger selvfølgelig også hjælpemidler. Alligevel glemte jeg, at Grundejerforeningen havde fået den belysningsregning og havde egentlig troet, at jeg kunne slappe lidt af i Januar.

   Donald

   Wednesday, February 24, 2021 at 11:00 GMT+0000


Comments are closed.