Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Det var den Søndagstur

Efter at have haft den lille lørdagsmiddag med den lille familie (Malte, Charlotte og mig selv) spillede vi Canasta, og derefter spillede Malte klarinet og jeg prøvede at spille noget klaver til – når jeg hører hvilke toner, han kan, så improviserer vi over dem, typisk noget blues eller akkordskemaer, som han laver. Og så snakkede vi endda videre.

Og bagefter skulle jeg jo lige se det forfærdelige faktum at der var US Senatorer, der stemte nej til medskyld i mord ud fra et argument om at man har ytringsfrihed. Jeg undrer mig over at man ikke kunne tilbagevise forsvarstalen, og jeg forstår stadig ikke at man kan have medskyldige i dommerpanelet. Men hvad ved jeg.

Så det blev sen nat før jeg sov, men jeg kom da op igen – døgnrytmen er ved at være normal.

Nu ville jeg så – lidt sent — på Søndagstur til Tisvildeleje Strandparkering, dér kan man lægge en rute, der passer til bentøjets tilstand.

Men bilen ville ikke starte. Den skal køre hver dag for at kunne starte, batteriet aflader åbenbart hurtigt når det er koldt. Frem kom den gamle “hjemmelader”, som er meget længe om at oplade, men det gør ikke noget, turen kan udsættes til i morgen og der var mange ting at gøre udendørs hjemme.

Så fik jeg i stedet fejet lidt mere sne væk – saltningen i går har virket, og der er ikke mere “sort is” (dvs. gennemsigtig is, som er superglat, og som ser sort ud fordi fliserne nedenunder er mørke af alder og alger). Forhåbentlig ingen is-skader her!

Written by Donald

Sunday, February 14, 2021 at 17:33 GMT+0000

Posted in Vejr

Tagged with ,

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Risretter” er politik og ikke jura. Det gælder i både USA og DK.
  Vær glad for den langsomme lader. Lynladerne tager hurtigt livet af et ældre batteri.

  natural2222

  Monday, February 15, 2021 at 7:09 GMT+0000

  • Tydeligt politik, ja, og det er klart nok at republikanerne ønsker at bevare protest-vælgerne.

   Tak for bekræftelse af at det er godt med den gamle ikke-lyn-lader. Det virkede fint og den startede energisk her til morgen.

   Donald

   Monday, February 15, 2021 at 13:40 GMT+0000

 2. Nu er alle rettergange jo politiske, forstået på den måde, at man forhandler sig frem: anklager og forsvarer forhandler sig frem til, hvad anklagen går ud på, hvilke vidner, der må føres, hvilke beviser, der kan godtages, osv. I tysk retssprog hedder det uforblommet: Die Gerichtsverhandlung.
  I USA er det en tak værre, fordi man kan skynde sig forrest i køen ved at plea guilty, indrømme noget, afsøre de andre, og få eftergivelse for straf. Det så vi i sagen mod Nixon, hvor James Dean hurtigt lugtede lunten, og gik til biddet. Da så tapesene endeligt blev fremlagt, svarede hans vidneudsagn ord til andet til båndenes udsagn.
  I en større smuglersag “indrømmede” 2 kriminelle en lille forbrydelse, men vidnede derudover mod “chefens” veninde, en dansk pige, som de beskyldte for at have indsmuglet tusindvis af extasy-piller, såvidt jeg husker: de 2 slap nådigt, mens pigen måtte slås i flere år, før myndighederne indså, at hun ikke kunne have begået det, hun var anklaget for.
  I Sag 2 mod Trump var republikanerne, med Mitch McConnel, rædde for konsekvenserne for deres genvalg: McConnel kunne ikke stemme for Skyldig, fordi man, efter hans mening, ikke kan føre rigsretsag mod en afgået præsident. Det er jo noget vrøvl, men hvad værre er: McConnel forhalede muligheden for, at Trump blev sagsøgt mens han endnu var præsident.
  Nu er der skabt præcedens for, at Trump, eller hans børn, eller svigerbørn, kan gentage forsøget på at kuppe Capitol. Som Putin, Erdogan, Xi, Adolf, Stalin, Lenin…gjorde det hjemme hos sig.
  Der ligger et interview med en frafalden amerikansk nynazist på DR, skrevet af Steffen Kretz: Angrebet på Kongressen kom ikke bag på Chuck, der var soldat i 20 år. Samtidigt var han nynazist.
  Den er meget læseværdig, og kan stærkt anbefales.

  AagePK

  Monday, February 15, 2021 at 7:59 GMT+0000

  • Som Farmer siger blev der stemt politisk, d.v.s. at man ignorerede alle fortilfælde, hvor The Founding Fathers og andre i de største politiske embeder havde sagt at man er ansvarlig for de ting man gør i embedet så længe man lever.

   Uha! Men det er vigtigt at få understreget at vi nu har dokumenteret et forløb, hvor det tydeligt fremstår at Trump er illoyal overfor sine egne (Pence), overfor kolleger (Pelosi) og i det hele taget overfor det Amerikanske folk. Man bør vel også understrege at forsvarerne kom med usande påstande.

   Den tanke strejfede mig at der burde være en overdommer, som sagde “du må ikke lyve så meget”.

   Rigtigt: Angrebet kom ikke bag på nogen der havde fulgt bare lidt med og det er egentlig også underligt at FBI ikke var klar over at der var bevæbnede terrorister med i pøbelen.

   Jeg vil læse Kretz.

   Donald

   Monday, February 15, 2021 at 14:01 GMT+0000

 3. Hvor er det dejligt, at din døgnrytme er ved at være normal igen.
  Men det var ærgerligt med bilens batteri – det samme har vi lige været ude for.

  Madame

  Monday, February 15, 2021 at 12:42 GMT+0000

  • Det viste sig heldigvis at den gamle “hjemmelader” stadig fungerer godt. Af en eller anden grund er der mere modstand i det nye batteri, så den lader meget langsomt, men som Farmer siger: Med en hurtiglader risikerer man at batteriet tager skade.

   Jeg håber I fik hjælp! Sidste gang jeg gik i stå (ved Købmanden) kom Malte med et transportabelt batteri, en “booster”, som kunne starte bilen; derefter kørte jeg en længere runde og lod den stå i tomgang et stykke tid (den lader også i tomgang).

   Donald

   Monday, February 15, 2021 at 14:06 GMT+0000

 4. Det er desværre ren politik – de republikanske senatorer er bange for deres politiske karriere; ikke nødvendigvis enige med Mr T.
  Det er da irriterende med en bil der driller, men godt du ved hvad du skal gøre ved det.

  Ellen

  Monday, February 15, 2021 at 15:53 GMT+0000

 5. Når betænkes US-republikanernes manglende erkendelser af deres eks-leder Trumps meritter, burde I ved familiemiddagen nok have spillet “Skæbnesymfonien” i stedet for. – Som Ellen skriver, er det ren egoisme og angst for tab af politisk status i Kongressen, men omvendt hvis Trump var blevet endeligt udraderet fra det politiske landkort, havde det kunne skabe muligheder for andre (og bedre).

  hulegaarddk

  Tuesday, February 16, 2021 at 8:21 GMT+0000

  • Måske mister republikanerne flere vælgere ved at være sådan nogle vattede politikere. Jeg kan ikke tro at der er nogen hæderlige mennesker, som ikke kan se hvor farlig den mand er.

   Men jeg er godt klar over at det republikanske parti vil miste de yderste højrevælgere ved at afsværge sig “Trumpismen”, — til gengæld vil de jo så trække en del “frafaldne” over midten, sådan er politik jo.

   Og det undrer mig virkelig at der stadig er republikanske politikere, der ikke kan se, hvor utroligt farligt det hele forløb var. Jeg forstår det simpelthen ikke.

   Måske tror de at kunne bevare “basen” hvis de frikendte T for “politiske forbrydelser”, men til gengæld holder ham ansvarlig i en kriminel retssag. Det er den eneste forklaring, jeg kan finde.

   Donald

   Tuesday, February 16, 2021 at 14:02 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: