Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

En lille spadseretur med og uden pigsko

Torsdagens tur var så kold på fingrene og næsen så jeg holdt den på en timestid plus snerydning med kost, så jeg ikke kommer til skade ved at falde på min egen sne og is.

En sti, som drejer lidt, med træer, der læner sig ud, med meget forskellige omgivelser, giver en anden oplevelse end en lang tur ad en flad markvej. Jeg kunne se på sporene at vi er mange, der bruger den sti, som er opstået hvor engang tipvogne med ler til teglværkerne kørte.

På den første del af turen gik jeg med påspændings-pigsåler. Det har jeg fået anbefalet af Annemor, og Charlotte fandt nogle til mig – tak for det. Men når efter stien, på et ryddet fortov, tager jeg pig-sålerne af.

I gamle dage hed det menighedshus, og der blev vist ofte forkyndt. Nu er det en sognegård, eller lignende, og præsten inviterer til filmaften når der da ikke er forsamlingsforbud.

Ja, jeg er ked af at man ikke kan sikre sig mod smitte på andre måder end at lave “nedlukning”, og jeg føler stor gæld, eller skyld, over at man tager så meget hensyn til os højrisiko mennesker. Det føles helt forkert.

På vejen hjem opdagede at jeg en orange markør stod over et dybt hul. Der var faktisk flere i området. Det har jeg set før, i Vanløse, hvor en kloakrist pludselig var omgivet at et stort synke-hul, formentlig fordi der var rotter.

Written by Donald

Thursday, February 11, 2021 at 16:53 GMT+0000

Posted in Blogosofi, Vejr

Tagged with , ,

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. God tur. I dag gikk jeg en runde, ikke stor, på Karljohansvern, der min eldste datter bor
  https://no.wikipedia.org/wiki/Karljohansvern
  Klem på deg ❤

  Annemor Schønhaug

  Thursday, February 11, 2021 at 17:04 GMT+0000

  • Ja det var en dejlig tur og med pigsko var det ikke så farligt. Godt at du har været ude i dag, trods kulde og sne! Man skal holde sig igang.
   Klem på deg 🙂 ❤

   Donald

   Thursday, February 11, 2021 at 17:14 GMT+0000

 2. Nu er det ikke forbeholdt folk og 60 samt folk om kroniske sygdomme m.m. at blive hårdt ramt af corona.
  Jeg kender en kvægbonde på 51 år og i topform -sår´n på 2. hånd- der endte 26 dage i respirator og nu må sælge sit livsværk grundet eftervirkninger.
  Hans “fejl” var at besøge sin døende 83-årige far, som viste sig at have corona. Søsteren fik et sygdomsforløb svarende til en alm. influenza og er 100 % ok igen. Der er ingen sikre linjer i de sygdomsforløb.

  Der er en artikel i Politikken om emnet: (kræver adgang, men du kan godt fornemme konklusionen)
  https://politiken.dk/udland/art8090655/%C2%BBEffekten-af-nedlukninger-er-meget-meget-st%C3%B8rre-end-vi-oprindeligt-troede%C2%AB

  natural2222

  Friday, February 12, 2021 at 5:38 GMT+0000

  • Ja jeg kan godt fornemme konklusionen. Jeg hørte i december lægen Vuong sige at man mener der er en genetisk forklaring på at nogle menneskers immunsystem overreagerer og at det er ca. 20 % af de smittede, som rammes hårdt, noget mindre procentdel blandt de helt unge, men selv børn kan dø af en corona-infektion, hvis den udløser en immun-reaktion, som fylder lungerne med vædske og dermed senere med blod.

   For mig er det godt at vide, at man ikke har lukket virksomheder bare for min skyld og for andre ældre risikogrupper, for at redde os, men at det også er til fordel for mange unge mennesker.

   Som ung havde min far “Spansk Syge” og han hævdede at det var efter det, at han blev tyndhåret — de ting behøver jo ikke at have noget med hinanden at gøre, og man kan sige at han har haft et meget modstandsdygtigt system, eftersom han også overlevede malaria og andre skrappe sygdomme.

   Donald

   Friday, February 12, 2021 at 10:57 GMT+0000

 3. I de “gode, gamle” dage, hvor folk døde som fluer af tyfus, pest, cholera (sådan stavedes det nu engang i de go’gamle dage!) eller den spanske syge, havde de dog fundet ud af én fornuftig ting: epidermi-sygehuse. Allerede bibelen dekreterer karantæne, i 3. Mose bog, Lev 12, 1-18, medens ordet kommer af det italenske quaranta giorni, 40 dage. Så i Venedig blev man sat ud på Lazaretta Nuovo, som øen siden benævnes. Her kan man stadig se den 4-længede bygning, der virkede som karantænestation og epidemisygehus. Den ligger et pænt stykke fra Venedig, tættere på indsejlingen fra Adriater-havet. De 40 dage passer også fint med at der går 37 dage fra man smittes med pest, til man døer.
  Herhjemme har Fogh og Lille Lars fra Græsted så haft travlt med at centralisere og nedlægge en masse sygehuse: havde de dog bare lagt nogle i mølpose, fuldt udstyret med respiratorer osv, så man kunne holde Covid-patienter adskilt fra alle andre patienter. Så kunne central-sygehusene arbejde videre med operationer og akutpatienter, så der ikke opstår pukler. Man har jo ventet pandemier i årevis, men førsrt med Kinas panda-diplomati er der kommet skred i sagerne! 🙂

  AagePK

  Friday, February 12, 2021 at 8:10 GMT+0000

  • Nej nej jeg var lige ved at grine over “gode gamle dage”. Men Venezias gode reaktion på observationen at sygdomme kommer med sømænd er berømt, og deres 40-dages isola, karantæne-ø, var en ganske genial reaktion på det tidspunkt hvor man jo ikke havde nogen som helst andre muligheder for at inddæmme et sygdomsudbrud. Har de mon også haft regler for hvordan de raske på Isola Quarantina skulle omgås hinanden for ikke at blive smittede af dem, der var syge? Hvad gjorde man, hvis der var nogen, der var syge? Sendte man dem til Sct. Helena eller hvad?

   Jeg har en frygtelig oplevelse fra det lille sygehus i Frederiksværk, hvor min kone søgte hjælp fordi hun kunne mærke at et hundebid, hun havde fået ved at cykle forbi en vred gravhund, der indhentede hende og bed hende i ankelen! (utrolig historie!) — personalet på Frederiksværk Sygehus satte hende til at vente i flere timer mens de holdt fagligt møde (!haha) og hun ringede efter mig, der lige var begyndt et nyt job, jeg skulle komme og hjælpe hende, jeg kørte fra København, og foreslog at hun hjemme lavede en spand sæbevand til foden – for rensning af såret – men hun ville have hospitalshjælp, så mange timer senere kom personalet og gav en spand sæbevand og sendte hende hjem. Dagen efter hævede benet, hospitalet igen, penicillin og gipsbandage.

   SÅ min frygt er, at der ikke automatisk er samme ansvarsfølelse blandt personalet på små sygehuse — men på den anden side tror jeg at når sygehusvæsenet virker, så er det ikke kun på grund af god ledelse, men somme tider på trods af dårlig ledelse. – Så man skal ikke konkludere for meget ud fra en enkelt forfærdelig hændelse.

   Idéen med at have beredskabs-sygehuse i mølpose kan jeg godt lide. Det svarer lidt til at have et reservedelslager. — Men på den anden side er det imod “regnearks-trenden” hvor man ønsker så lidt lager som muligt.

   Donald

   Friday, February 12, 2021 at 11:24 GMT+0000

   • Jamen, kan de så ikke bruge Lean-modellen: et sygehus i flere containere, der bliver ved med at køre rundt på motorvejen, til der er en by, der tilkalder dem?
    Jeg synes, det var mindst lige så interessant, at du kan finde de første regler om karantæne i Biblen, endog i Mosebøgerne, noget af det ældste, vi har. Og at dagens journalister beskriver det som noget, der er opfundet i går!
    Mht inkompetence og falsk korpsånde, så findes det i små såvel som store enheder. Jeg har oplevet det alle steder. Svendborg har haft sine problemer, ligesom Odense og Ærøskøbing har.
    For år tilbage blev en af vore færger solgt til en organisation, der indrettede det til hospitalskib, det sejler vist nede ved Afrika og gør god gavn som sådan, dem ser jeg gerne flere af, det kunne bruges world-wide, måske med undtagelse af Det døde og det kaspiske Hav. 🙂
    For øvrigt: min datter har såmænd prøvet Hvidovres epidemi-afdeling, da hun kom hjem sammen med os fra en tur til Bolivia: hun havde raget noget tyfus til sig, vi blev også lettere angrebet, på trods af vaccinering; men hun blev så skidt, så hun kom på den lukkede afdeling. Det var en ensom omgang, ingen turde kigge ind til hende: det kunne jo smitte!

    AagePK

    Friday, February 12, 2021 at 12:17 GMT+0000

    • Hvor var det synd for din datter og hvor godt at hun kom sig og nu endda er kommet så godt videre!

     Jeg kan godt huske historien om den færge, som blev ombygget til hospitalsskib, slår op …

     Africa Mercy, world’s largest private (nongovernmental) floating hospital ship at dock in Lome, Togo, February 2012.

     The Africa Mercy project started in March 1999. A former rail ferry named Dronning Ingrid (Queen Ingrid) was bought in Denmark for 6.5 million USD, through a donation from U.K. businesswoman Ann Gloag’s Balcraig Foundation.

     Og så står der (i Wikipedia) at der blev bygget tre færger over den læst, Dronning Ingrid, Kronprins Frederik og Prins Joachim.

     Donald

     Friday, February 12, 2021 at 22:09 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: