Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Prøvetur i ny frakke

Det var bidende koldt. Gitte havde set Lynæs kirke, så den besluttede vi at besøge – og samtidig hilse på de døde.

Der var en grav med en flaske, tydeligvis for at man kunne fejre noget, om det var fødselsdag eller bryllupsdag vides ikke. En anden grav med champagne og fyldt glas (som ikke var frostsprængt) kunne være en nytårshilsen, men så længe får de nok ikke lov at ligge.

Hvornår er man gammel? Hvor gammel skal en dansk bygning være for at være rigtig gammel?

Kirken i Lynæs er fra 1900 tallet – d.v.s. ny i sammenligning med de fleste andre landsbykirker, men set realistisk med menneskealder-øjne er den jo gammel, ca. 120 år.

Tilbageturen gik langs stranden, hvor den kolde vind virkelig fik fat, og jeg fik ondt af svanerne, der svømmede rundt udenfor den nye sandstrand. Der var lagt jernplader på vejen og store lastbiler var kørt ned til områdets strand og havde på den måde dannet en stor ny sandstrand med det smukkeste sand. Hvorfor, mon det er for at tiltrække turister? Så skal der jo også være en parkeringsplads. Måske for borgerne? Måske for at beskytte det lille naturområde?

Written by Donald

Tuesday, February 9, 2021 at 23:59 GMT+0000

Posted in Liv, Vejr

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Takk for turen. Holdt din nye frakk deg varm?
  Klem på deg ❤

  Annemor Schønhaug

  Wednesday, February 10, 2021 at 13:07 GMT+0000

  • Den nye frakke er meget god, det er helt fantastisk godt, men det vil nok være en god idé med tykke bukser, lange underbukser, og en foret hue. Der er hætte på frakken, men det vil jeg kun bruge i nødsfald. 🙂 Klem på deg ❤

   Donald

   Wednesday, February 10, 2021 at 23:31 GMT+0000

 2. Lynæs kirke har jeg altid (for mit indre) kaldt “Hundested kirke” af geografiske årsager. Den er besøgt få gange og har en fin beliggenhed.

  Jeg har min (u)regelmæssige gang på 4-5 kirkegårde i Region Hovedstaden. Sjælland og Syddanmark. Derved er oplevet en del forskellig “gravpynt” gennem årene, men det er ikke lykkedes mig at opleve en “champagne-anretning”.

  “Hvornår er man gammel?” – WHO definerer, at man er ældre ved 65 år og gammel, når man fylder 80 år. Men vi ved begge – som ældre erfarne drenge – at der er store forskelle, også på den nominelle alder og den biologiske alder (= Den biologiske alder beregnes på basis af en persons reelle fysiske og mentale tilstand – udtrykker derfor deres sande alder.)

  hulegaarddk

  Wednesday, February 10, 2021 at 13:15 GMT+0000

  • Det skulle man også tro, men der er faktisk en lille bykerneagtig del med ældre huse, lige før man kommer til det, vi alle husker som “Lynæs” nemlig havnen!

   Jeg følte mig lidt for genert til at tage billede af champagnen når jeg nu allerede havde taget et billede – men man må forestille sig et glas halvt fyldt med frostvædske stillet lidt på skrå op ad en grankvist som støtter på stenen, og til venstre en fuld flaske – med prop!

   Ja vi ved at der er forskelle og at man kan holde sig igang ved at tage initiativer — men jeg havde jo ikke klaret det uden meget stor hjælp fra lægerne/sundhedsvæsenet. Og tak for det.

   Jeg ville sådan ønske at jeg kunne “betale tilbage” ved at skabe en trend for glæden ved at lære mere uden at føle sig dum; en trend, som ville udradere konspirationsteorier til fordel for vidensbegærlighed og forskning.

   Donald

   Wednesday, February 10, 2021 at 23:37 GMT+0000

 3. Sikke en dejlig travetur du fik! Det er en meget smuk kirke i Lynæs.
  Ja, det har været bidende koldt i de sidste dage. Jeg håber, du kunne holde varme i den nye frakke.

  Madame

  Wednesday, February 10, 2021 at 15:17 GMT+0000

  • Den er nemlig smuk – det så jeg jo på Huskebloggen! 🙂 Sådan!

   Og frakken er ganske dejlig – nu overvejer jeg hvilken af mine huer der er mest varm, for det er som om det blæser lige igennem strikkestoffet.

   Donald

   Wednesday, February 10, 2021 at 23:45 GMT+0000

 4. Da jeg så flasken på graven tænkte jeg straks på Jim Morrisons grav i Paris, som jeg besøgte engang i midten af 1990-erne. Så vildt bliver det næppe på Lynæs kirkegård.
  https://parismojo.fr/visual-history-of-jim-morrisons-grave/

  natural2222

  Thursday, February 11, 2021 at 13:31 GMT+0000

  • Nej det tror jeg heller ikke — Det bliver ikke så vildt i Lynæs! 🙂

   Donald

   Thursday, February 11, 2021 at 16:00 GMT+0000


Comments are closed.