Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Grænsen er lukket — kan man det? Virkelig?

Inreserestriktioner pga coronavirus/covid-19

Inreseförbud införs för resor från Danmark med anledning av det höga smittotrycket i Sverige och Danmark och för att undgå att situationen blir mer allvarlig i Sverige.

De nya reserestriktionerna införs efter att en ny mutation av coronaviruset Covid-19 har påträffats, först i Storbritannien och sedan i Danmark. Restriktionerna gäller i en månad från den 22 december 2020.

Den svenska polisen gör en utvärdering i varje enskilt fall vid gränsen. Det är inte möjligt att få tillåtelse i förhand att resa in i Sverige.

Man skal se godt efter i ventesalen til færgen for at opdage, at et kontor er blevet omdannet til testcenter. Se sedlen under væglampen til venstre, eller gæt ud fra rullbordet udenfor og synet af sygeplejersker. Ved det andet testcenter ude på perronen var der 100 meter kø.

Jeg var (selvfølgelig) Coronafri – jeg går jo ikke og krammer eller lader mig hoste på. Jeg hørte i dag at resultatet af en undersøgelse viste, at de fleste mener at mundbind er for at beskytte én selv mod corona-smitte. Det piner mig at uddannelsesniveauet er så lavt, – det tyder sørgeligt desværre på, at vores dejlige folkeskole og gymnasier i den grad har fejlet.

Ved grænsen til Sverige er der kø foran mig og ser at mange mennesker kommer glat ind i Sverige.

Ved politi-lugen var der en mand før mig, der skulle argumentere med at han havde børn i Sverige.

Jeg fik ikke strax lov til at passere gränsen, polisen foretog en utvärdering og var i tvivl. Hvordan kan det være? Når man læser forkyndelsen ovenfor, citat fra svensk Öresunddirekt.se kan man se at polisen gör en utvärdering i hvert enkelt tilfælde. Hvad er så reglerne? Öresunddirekt citerer noget, der ser meget officielt ud, skrevet i officielt språk. Det er fra “polisen.se”.

Ud fra hvad der ellers er sket her i DK kan man undre sig over at de ikke er mere præcise med lovgrundlag.

Nå men altså, jeg argumenterede med at det var akut og jeg havde en tid. De ringede og fandt ud af at Peter Jakobsson bekræftede, og jeg fik lov at komme ind med en advarsel om at det måske ikke gik næste gang.

Som du kan se på billederne, vælter det ind med både mennesker og lastbiler, med chauffeurer osv.

Kan man virkelig lukke grænserne? Og OK man kan bremse trafikken, men bør man gøre det? Bør man ikke tage det som en opgave at løse den bagvedliggende konflikt mellem uddannelsesniveau for tandlæger, eller – mere generelt (!) konflikten mellem rige og fattige lande?

Det fik mig til at tænke på det, der var meget værre.

Written by Donald

Tuesday, January 19, 2021 at 23:59 GMT+0000

Posted in Liv

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Du var heldig, at du fik lov til at slippe ind i Sverige, fordi du havde en tid hos tandlægen.
  Jo, selvfølgelig kan man lukke grænserne, men det har store omkostninger også menneskeligt. Vi har nær familie i Sverige, som vi ikke må besøge, selv om vi ikke har corona. Lad os håbe, denne nedlukning snart får en ende.

  Madame

  Wednesday, January 20, 2021 at 14:06 GMT+0000

  • Jeg synes det er for meget blindskydning, den måde man prøver at reducere spredning af Corona smitte.

   Det er også klart, at man skal minimere risikoen, men det kunne man jo gøre på andre måder, som du antyder. Herimod kan indvendes, at man jo er symptomfri smittebærer i 5 dage, hvis man har modtaget en stor dosis Corona-virus.

   Donald

   Wednesday, January 20, 2021 at 16:33 GMT+0000

 2. Jeg synes, at det er ganske i sin orden at lukke grænserne. Som du selv er inde på, så er folk enten meget dumme eller meget tunghøre eller meget ligeglade (se bare fjolserne Kessler), og hvis man ikke vil høre, må man føle. Transportchauffører og pendlere får jo lov at passere.
  Og det med mundbinds-misforståelsen har desværre ikke noget med manglende uddannelse at gøre, men hvorfor de bare ikke hører efter hvad der bliver sagt i medierne, forstår jeg ikke. Dem, jeg kender, der tror mundbind er til at beskytte bæreren, har både gode hjerner og gode uddannelser. Da jeg spurgte en af dem, hvorfor hun så tror, at kirurger bærer mundbind, mens de opererer, kunne hun trods alt godt se pointen!
  Det var godt, du fik lov til at overholde din aftale, men jeg synes faktisk det var fint, at de kontrollerede, om du nu også havde en 🙂

  Ellen

  Wednesday, January 20, 2021 at 14:33 GMT+0000

  • Det er i orden at skyde med spredehagl når det virkelig gælder. Heldigvis var polisen i Helsingborg klare over at en gammel mands akutte tilfælde af tandlæge problemer nok ikke var den største smitterisiko og benyttede deres lovhjemlede skøn på en fornuftig måde.

   Det er da uhyggeligt, hvis godt uddannede danskere ikke ved noget om virus, smitte og mundbind. Godt du kunne ræsonnere, så det fremstod klart: Kirurger bærer mundbind … for ikke at forurene åbne sår med alle mulige bakterier og virus, som (altid) findes i udåndingsluften.

   Donald

   Wednesday, January 20, 2021 at 18:11 GMT+0000


Comments are closed.