Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Når det er frost skal man fodre fugle

Der var 0 grader i juletiden, og jeg kunne se at min solsort havde taget fat på de sidste æbler på IngridMarie træet, hvor der var 4 æbler tilbage. Der var også nogle på jorden – og jeg havde tidligere checket for rottebid, der er jo rotter i kloakken længere henne.

For nogle år siden forsøgte jeg at få en VVS til at komme og reparere væghanen til vaskemaskinen, – jeg havde i sin tid bare skruet slangerne på, og det var da også OK – men hanen i væggen var irret til og kunne ikke lukkes og den kunne heller ikke åbnes helt, så somme tider troede vaskemaskinen, at der ikke var vand. Heldigvis var Mortensen VVS i Helsinge glade for at komme og hjælpe mig med at få repareret denne og to andre ting.

Men i mandags var der udsigt til minus-grader, så efter at have haft besøg af Mortensen VVS tog jeg på en lille tur (bilen startede, hurra!)Og efter en lille motionstur købte jeg solsikkefrø til solsorten og de andre småfugle, og de kom strax! Jeg kan desværre ikke tage billeder af dem med mobilkamera – det er for uskarpt, jeg skal for tæt på.

I må forestille jer at der er 7-8 gråspurve og en blåmejse på jorden som samler frø, der er faldet ud og et par mejser og en rødhals, som sidder på automaten og tager frø ud (og spilder til de andre).

Så nu går jeg “i fast rutefart” som Madame siger mellem bryggerset og fuglefoder automaten. Jeg håber de overlever. Jeg ved at de søger ind i carporten om natten, og der er der åbenbart lidt mindre koldt. Jeg er blevet gammel, jeg synger ikke “Se den lille stær, den er åh, så fornøjet”, for de er ikke fornøjede, de små levende væsener.

Written by Donald

Tuesday, January 5, 2021 at 23:57 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det giver så mange glæder at fodre fugle 🙂 Da det sneede for tre dage siden, havde jeg flere fugle på besøg ved foderautomater og kurve, end jeg har set før på én gang. Hvor er det fint, at fuglene hos dig overnatter i carporten!

  Madame

  Saturday, January 9, 2021 at 5:52 GMT+0000

  • Normalt kommer de ikke efter mad, når det er sommer og efterår. Min gamle nabo undrede sig over at så snart frosten forsvandt, lod småfuglene hans foderhus være, fuldt af gode frø, og kom kun sjældent forbi. Jeg har oplevet lidt det samme.

   Ja jeg ville så gerne have billeder af de mange fugle, som samler frøene op fra jorden. Enten må jeg bruge det gamle kamera – og ignorere datoen (det er det indre ur, der er gået i stå og jeg ved ikke om man kan skille det ad og skifte batteri) eller også køber jeg et andet kamere (tænk at man smider om sig med moderne teknologi på den måde … uha.)

   Donald

   Saturday, January 9, 2021 at 12:42 GMT+0000

 2. Det er en af vinterens glæder, at man kan kigge ud på de fugle, man hjælper til at overleve vinteren 🙂

  Ellen

  Saturday, January 9, 2021 at 8:22 GMT+0000

  • Det er i den grad sjovt og dejligt at se, at de kæmper mod alle odds og gladeligt tager imod en håndsrækning. Tænk hvis man kunne tilbyde dem en overnatning i bryggerset?! De skulle være velkomne!

   Donald

   Saturday, January 9, 2021 at 12:42 GMT+0000


Comments are closed.