Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Lavpris komfur synes at være OK

Jeg tror at det i sammenlignelige priser var billigere end det komfur, jeg købte for 34 år siden – dengang kostede det ca.2500 kr. måske lidt mere og det skal ganges med 3 eller 6 for at svare til dagens lønniveau. Det er et Electrolux og kostede 2200 kr. og det kan sikkert ikke ret meget af det, som nye super-komfurer kan (selvantændelse, slukning når stegetermometer kommer op på en bestemt temperatur, selvrensning, fyldning af fryseren osv.) Men det virker.

Det er ikke trefaset vexelstrøm som et gamle var, men det ser ud til ikke at gøre nogen forskel med hensyn til evnen til opvarmning af ovnen; den blev meget varm ved indkørselsprøven, et par timer med fuld drøn på og det slukkede efter nogen tid (termostat stod på 250°C.) Hvordan kan man måle det, når éns termometer kun går til 100°C?

Stove

Nyt komfur — bemærk højdeforskellen

Det skal bruges i eftermiddag!

Tag satte jeg til “dyr”, men jeg skulle måske have skrevet at nyanskaffelsen var “ikke dyr”.

Advertisement

Written by Donald

Saturday, December 19, 2020 at 13:57 GMT+0000

Posted in Liv

Tagged with

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Prima komfur som sikkert til fulde opfylder dine krav og behov.
  Der er formodentlig kun 1 eller 2 fabrikker i verden, der fremstiller de væsentlige dele til et komfur.
  Resten er staffage, logo, reklamekroner og alkens hitten-på, som enten lades ubrugt eller går i stykker efter kort tid alligevel.
  Et køb lige efter mit slogan: “Køb altid det billigste. så er det beløb du kan blive snydt for mindst.”

  natural2222

  Sunday, December 20, 2020 at 7:03 GMT+0000

  • Det er nemlig rigtigt — det gik glat i går med ovn og 3 gryder til en dejlig lille familiemiddag med laks på spinat, bearnaise, kartofler, bønner og rosenkål.

   Der er nogle gange at det billigste ikke opfylder funktionskrav – desværre. Man skal kunne bedømme kvaliteten, – men den er uafhængig af prisen.

   Donald

   Sunday, December 20, 2020 at 15:43 GMT+0000

 2. Iflg OldMoney, som er en side, jeg bruger ret ofte, når jeg skal finde ud af, hvor meget noget er steget/faldet i pris, svarer 2.500 kr i 1986-penge til 4911,99 DKr i dagens mønt.
  Men én ting er prisudviklingen, en anden er den tekniske ditto, og en tredje er lønudviklingen. Hvor mange timer og minutter skal jeg arbejde, før jeg har råd til et nyt komfur, og hvor mange “features” har det så mere end det gamle? Og er de relevante? Eller bare blær?
  Jeg kan sagtens klare mig uden et, der er “selvantændeligt”! Jeg får bare vrøvl med brandforsikringen! 🙂

  AagePK

  Sunday, December 20, 2020 at 9:57 GMT+0000

  • OldMoney kendte jeg ikke. De tre parametre, prisudvikling (udbud/efterspørgsel), lønudvikling og teknisk udvikling er jo simpelthen vigtigste ingredienser for at forstå pengesystemerne.

   Jeg kunne ikke dy mig for “selvantændeligt”, Charlottes komfur kan blive sat til at tænde fx. en halv time før man forventer at komme hjem fra arbejde/indkøb, og det kan jo være meget praktisk, hvis man så altså har fyldt noget i ovnen!

   Det behøver ikke at være færdigretter, man kan godt komponere et ovnfad, som bliver godt efter 20-30 minutters varmebølge.

   Donald

   Sunday, December 20, 2020 at 15:46 GMT+0000

   • Når jeg ser ordet “færdigretter”, kommer jeg uvilkårligt til at tænke på, at der engang var hestekød i den slags. Ja, hvad andet har de tænkt sig: Pferd-i-retter, det siger jo sig selv, ikk’? 🙂

    AagePK

    Monday, December 21, 2020 at 12:07 GMT+0000

    • ..og 200 grader Celcius må da vist kaldes hedebølge, ikk’å’da?

     AagePK

     Monday, December 21, 2020 at 12:09 GMT+0000

     • Når man nu er i det sproglige hjørne, så JA – man kunne godt kalde det hedebølge.

      Det minder mig om min portugisisk talende kollega, Rosmari, som forklarede at de portuguisiske ord skifter betydning fra egn til egn, så det er svært at oversætte og svært at lære.

      Det var jo derfor Spanierne en gang i 1525 indførte en ordbog, som skulle standardisere sproget, så man kunne snakke sammen fra Barcelona til Sevilla uden at der opstod misforståelser undervejs.

      Er det det, som portugiserne er ude i? Er det derfor de ikke vandt verdensherredømmet, selv om de var de bedste skibsbyggere og bedste navigatører på det tidspunkt da man erobrede verden?

      Donald

      Monday, December 21, 2020 at 12:42 GMT+0000

    • Er der da ikke længere hestekød i færdigretter? Der er nogle regler for hvordan man må lave hakk som sælges under betegnelsen “oksehakkekød”. Der må være en vis portion lever i, og det er en god idé så vidt jeg ved.

     Pferdige Ratschen! 🙂 haha.

     Min mor lærte mig altid at købe hele stykker kød hos slagteren og selv se på at han hakkede det. Det kan man vist ikke mere?

     Donald

     Monday, December 21, 2020 at 12:36 GMT+0000

     • Det er længe siden, jeg sidst var hos en rigtig slagter, hvor man kunne pege det kød ud, man ville have hakket. Men jeg tror nu nok, at de findes.

      AagePK

      Monday, December 21, 2020 at 16:05 GMT+0000

      • Den sidste slagter i Helsinge stoppede fordi hans slagteri var for besværligt at vedligeholde, eller også fordi der kom nye krav. Men så vidt jeg husker havde sundhedsmyndighederne faktisk sagt at det var godt nok, det han havde.

       Donald

       Monday, December 21, 2020 at 17:50 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: