Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Noget om mig selv

Street at night

En tur på flad vej inden Netto Supermarkedet lukker kl.22

Jeg ville have et billede, for at huske at jeg ikke bare sov hele dagen.

Men jeg havde sovet det meste af dagen. Når jeg vågner efter en lang søvn er svimmelheden mindre generende. Jeg har ikke fået læst nok om neuritis vestibularis, også kaldet virus på balancenerven, men jeg oplever at det er mindre generende, når jeg har sovet længe, gerne 10 timer, – når jeg så står op er det som om jeg er helt fri for balanceproblemer, indtil jeg pludselig drejer hovedet. Derfor tænker jeg at det kunne være “øresten”; men så skulle det vistnok gøre mere ondt og man skulle faktisk kunne kurere det.

Jeg må jo bare være tålmodig og glad for at jeg trods alt kom afsted på 2km motionstur. Målet, vores store Netto-butik, havde ikke den håndcreme af mærket “Dove” som jeg er kommet til at holde af, men turen var alligevel det hele værd.

Iøvrigt undrer jeg mig over at billedet (et “nødbillede”, som jeg ikke havde store forhåbninger til) alligevel udtrykker noget smukt. Gad vide hvor meget det koster at brænde al den elektricitet af om natten – vi har jo da så mange gadelygter. Heldigvis er moderne “pærer”, lysgivere, meget mere økonomiske end de gamle glødepærer.

Written by Donald

Thursday, December 3, 2020 at 10:08 GMT+0000

Posted in Cityscape

Tagged with

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Illustrationen er det selvfølgelige cover til en gyserhistorie a la Stephen King eller tilsvarende, men godt fanget i sin “brutale urbane enkelthed”.

  hulegaarddk

  Thursday, December 3, 2020 at 10:10 GMT+0000

  • Herlige associationer! Jeg tænkte, da jeg så én høj, slank skikkelse med sort hue og sort tøj uden reflexer, at jeg måske nu var vidne til en indbrudstyv, der afsøgte området!

   Men ellers var det søde piger på vej hjem fra enten fitness eller veninde-thee som jeg mødte, plus tre pludrende piger, der fra Ungdomsskolen Gribskov i Unnerup gik de 2 km hver vej i aftenmørket – med reflex-jakker på! med stemmer, som ærligt talt rørte mig.

   Donald

   Thursday, December 3, 2020 at 11:37 GMT+0000

 2. Jeg tænkte også på øresten, og ja, det kan relativt nemt kureres. Det er overhovedet ikke smertefuldt, siger John, men svimmelheden er meget ubehagelig. Hvis ikke det snart går over, tror jeg ikke det er en virus, og så skal du afsted til lægen, som viser dig, hvordan du skal vendes et par gange på den rigtige måde, og vupti, er ørestenene på plads igen.

  Ellen

  Thursday, December 3, 2020 at 13:11 GMT+0000

 3. Øresten? Er det det samme som vi kaller krystallsyken? Ikke vondt, men forferdelig ubehagelig. Det finnes det øvelser for. Vet ikke om du får opp lenken, men her er den:

  https://www.balanselaboratoriet.no/hjem/pasienterpublikum/benign-paroksysmal-posisjonsvertigo-bppv-krystallsyke/

  Annemor Schønhaug

  Thursday, December 3, 2020 at 14:29 GMT+0000

  • Ja, det var det jeg frygtede. Men jeg kan se at danske “sundhed.dk” har en fyldig artikel for professionelle om Neuritis Vestibularis, som rammer min tilstand ret præcist og som siger at der kan gå lang tid inden man bekæmper virussen – og at det faktisk er en virus, ikke bare en gætte-diagnose (som det var i gamle dage) for man har ved autopsi påvist Herpes-virus på balancenerven (og på andre hjerne-systemer.)

   Donald

   Thursday, December 3, 2020 at 15:02 GMT+0000

 4. Jeg håber, du snart bliver af med svimmelheden – det lyder frygtelig ubehageligt.
  Dit billede er virkelig flot og minder, som Hulegaard skriver, om en gyser af Stephen King

  Madame

  Thursday, December 3, 2020 at 16:52 GMT+0000

 5. Dit fantastisk gode billede får mig til at tænke på Ib Andersens stemningsfulde omslagstegning til Anders Bodelsens debutroman ‘De lyse nætters tid’, selv om det jo er den modsattes årstid, der er tale om. Det må være gadelygterne, der gør det. Se selv.

  Uffe Jerner

  Friday, December 4, 2020 at 9:49 GMT+0000

  • Tusind tak – Alt lys er jo kunstigt på dette billede, og de helt sorte områder fylder mest. Ib Andersens billede er et dejligt sommerbillede, men stemningen, ja, den ligner 🙂

   Donald

   Friday, December 4, 2020 at 13:46 GMT+0000


Comments are closed.