Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hvad koster en kvadratmeter asfaltbelægning?

Hvad skal det koste at asfaltere et stykke vej?

Asphalt machines

En speciel oplevelse at se de maskiner, der har været brugt til asfaltering af Liselejevejen

For nogle år siden fik min forgænger i Grundejerforeningen repareret asfalten på indkørsel til “torvene”, de små blindtarme, som bruges for at skille trafik fra fodgængere (en dejlig måde at lave udstykninger). (På).

Men det kostede 50000 kr. for lapperi på ca. 100m², dvs 500 kr. pr m² og det er efter alle mine målestokke alt, alt for dyrt. Kommunen er igang med at belægge vejene i parcel-kvarterer med asfalt og jeg kan ikke tro at de betaler den pris. Er asfalt-firmaer et kartel, en sammenslutning, som aftaler priser med hinanden og derved de facto udgør et monopol?

Asfalt branchen er en slags malkemaskine når små kunder ønsker at købe asfalt. Jeg kan ikke forstå at kommunal-politikerne vil overdrage vejene til grundejerforeningerne i stedet for at benytte styrken som den store køber til at få en ordentlig (rimelig) pris fra asfaltfirmaerne. Hvis man absolut vil have grundejerne til at betale mere, så er der jo mere fornuftige måder.

Written by Donald

Tuesday, December 1, 2020 at 23:21 GMT+0000

Posted in Byggeri

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Er det et tyndt slidlag, på en stille villavej, er prisen i dag ca 75 kr/m2. Det skulle holde 15 år. Så kommer der en større omgang, som regel. Men selvfølgelig indhenter man et samlet tilbud, alle grundejerne i området. Der er jo ekstra omkostninger, hvis der er mange riste eller skrå kanter til opkørsel o.lign. Plus de hvide linjer og pile, de er ret dyre.

  AagePK

  Wednesday, December 2, 2020 at 15:33 GMT+0000

  • Det var nyttigt. Jeg har både gamle fakturaer og telefon, så jeg kan ringe rundt og researche, men jeg har rent ud sagt ikke haft lyst til at gøre det, når det vigtigste var at komme ud på små og store motionsture.

   Donald

   Wednesday, December 2, 2020 at 15:53 GMT+0000

   • Her på øen har man fået lavet en del ekstra arbejde: pga corona og lave oliepriser generelt er asfaltarbejde åbenbart billigere end forudset, og budgettet rækker nogle kilometre længere.

    AagePK

    Wednesday, December 2, 2020 at 18:00 GMT+0000

    • Tak for den information. Der er også lavet extra mange asfaltarbejder i Helsinge (Gribskov-kommune) og ved Generalforsamlingen i Grundejerforenngen var vi da også mindst to, der undrede os over, at de reparerede småveje (“villaveje”, parcelveje?) som de ellers ynder at sige at der ikke er råd til at gøre noget ved.

     Dvs. at vi skal forhøre os om asfaltpriser, hvilket er udenfor mit erfaringsområde.
     Men netop det at der stod så mange maskiner mærket “SR-gruppen” fik mig til at tænke på at “kartellet” måske har fået konkurrence?

     Donald

     Thursday, December 3, 2020 at 8:57 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: