Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Jeg kan huske de fleste af navnene

En klassekammerat sendte mig klassebilledet fra 1953, Rahbekskolen, 1 Cc, med lærer Guddiksen til højre i billedet.

Jo mere jeg kigger på det, desto flere kan jeg kende og huske navnene på. Det ville nok ikke være muligt at genkende dem på gaden i dag – og jeg ved ikke, om de lever allesammen.

Men det har været en stor glæde for mig at se på billedet og huske hver kammerats situation, lidt om familierne, hvor de boede, og hvad der var karakteristisk. Jeg ville have meget større forståelse og kærlighed til allesammen i dag med den erfaring, man får ved at have undervist i mange år og iøvrigt set mange menneskers liv udfolde sig.

Donald er nederste række, tredie fra venstre.

Advertisement

Written by Donald

Friday, October 16, 2020 at 23:35 GMT+0000

Posted in Tidsmaskinen

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sikke et dejligt billede – hvor er det godt, at du har fået det.
  Hvis du har lyst, kan du søge på Facebook efter nogle af dine klassekammerater. I min klasse er vi 20-24 der ses hvert andet år. Facebook har også grupper, hvor man kan lede efter sine klassekammerater. Jeg er fx med i en gruppe, der hedder Virum Skole før 1975.

  Madame

  Saturday, October 17, 2020 at 5:51 GMT+0000

  • Jeg kan huske efternavne på nogle stykker, og én af dem, som var min bedste ven, har så mange navne-fæller, så jeg opgav, jeg kunne ikke kende ham ud fra nogen som helst billeder.

   En anden, Joan Gade, har faktisk også en “navne” og det var lidt pinligt, da jeg ringede og spurgte om det var hende! Sukhhh …

   Donald

   Saturday, October 17, 2020 at 7:36 GMT+0000

 2. Klassekvotienterne var anseelige i de år. Danmarks største årgang ses tydeligt af billedet. 😉 – Nogle skoler har elevforeninger, der kan være nyttige mhp. revitalisering af skolekammerater. Facebook er en anden mulighed (som Madame også nævner). Sidstnævnte har revitaliseret nogle gode gensyn for mig og Linkedin.com andre. – Din gymnasietid på Hollændervej må også kunne give nogle “nostalgiske links”.

  https://frberg-gym.dk/dimmissionsfotos/

  hulegaarddk

  Saturday, October 17, 2020 at 7:55 GMT+0000

  • Angående Hollændervej: Et par af klassekammeraterne har holdt styr på adresser og nu mail-adresser, men ikke desto mindre var vi kun 5 + en overklasse-dame (haha) sidste gang vi mødtes. Vi er nogle stykker, der gerne vil mødes igen. For mig betød det en stor hjælp til ( – ja det er svært at forklare, jeg vælger udtrykket:) at fastholde en identitet.

   Donald

   Saturday, October 17, 2020 at 8:27 GMT+0000

 3. @DAX: “(…) at fastholde en identitet” – jeg oversætter det med begrebet “selvværd”? – Og så har jeg kigget på klassebilledet for at lokalisere blogejeren. To bud, enten forreste række, 3die fra venstre eller mellemste række, 6te fra venstre ?

  hulegaarddk

  Saturday, October 17, 2020 at 8:43 GMT+0000

  • Det først gæt er rigtigt!

   Aaah (udbrud) ja, det er rigtigt, der er et element at selvværd her, ganske rigtigt. Det er en kamp at huske de positive ting, hvorimod nederlagene og alle de underlige misforståelser kommer væltende som erindringer helt af sig selv! :mrgreen:

   Donald

   Sunday, October 18, 2020 at 11:12 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: