Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Kvinde i radioens P1

Kvinder skal lære at gå efter magten og ikke efter manden.

Grunden til at jeg tør sige det (siger hun) er at jeg selv har konstateret at blev forelsket i en mand som havde magt, og spurgte mig selv hvorfor? Det var mere magten end manden.

Maier, tidligere “Alternativet”. Carolina Magdalene Maier

(født 28. november 1973) er en dansk politiker, der fra 2015 – 2019 var folketingsmedlem for Alternativet i Københavns Storkreds. Hun blev valgt ind ved folketingsvalget i 2015 med 1073 personlige stemmer, og ved folketingsvalget i 2019 fik Maier 2.673 personlige stemmer, men blev ikke valgt.[1]

I sin tid i Folketinget havde Maier syv ordførerskaber, og var blandt andet som uddannelsesordfører involveret i arbejdet med gymnasiereformen.

Advertisement

Written by Donald

Wednesday, October 14, 2020 at 6:54 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

Tagged with

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hov! Denne kommentar er flyttet til “Hov-stigninger” indlægget lige før dette!

  I millioner af år har klimaet været ustabilt, ja: vi har haft store istider, og små, og mellemistider, og særdeles varme perioder.
  Professor Harald Lesch er en dygtig formidler af viden om stort set alt mellem himmel og jord, lige fra The Big Bang og til nu. Han huserer på ZDF og derivater af denne store tyske fjernsynskanal, gerne i serier som Lesch’ Kosmos. Bare for et par dage siden fortalte han om, hvorledes man fandt ud af rytmen af sommervejret og solpletterne, der har en vekslende periode på 11 år. Men også andre rytmer, helt op til flere hundrede år. Man har fundet frem til, at lige som månen skaber tidevand på jorden, og solen og månen i forening kan skabe tidevand i jordens flydende indre masse og dermed udløse jordskælv og vulkanudbrud, kan planeterne, når de står på line, samlet skabe så megen masse, at der hives i solens plasma, og derved udløse solpletterne. Man har faktisk data pænt langt tilbage, da flere videnskabsfolk, herunder nogle af den katolske kirkes dygtige folk, har samlet tegninger af fordelingen af solpletterne gennem tiderne. Kirkens dilemma var jo at skulle modbevise Galileo og andre, det modsatte blev så tilfældet.
  Denne viden har så fået semi-videnskabsfolk til at sætte spørgsmålstegn ved klima-forværringens menneskelige oprindelse, men bare roligt: netop ved at sammenholde rytmen i perioderne med den faktiske udvikling sandsynliggør, at den nuværende udvikling er exceptionel, hvorved den menneskelige faktor skulle være sandsynliggjort godt og grundigt.

  AagePK

  Wednesday, October 14, 2020 at 8:02 GMT+0000

  • Hovsa, det var vist en anden tåd, jeg trådte i, pokkers! Hvad skete der lige der? Det var jo den om plænen og havets stigning, jeg ville kommentere? Nå, folk henvises nu til anden side… 🙂

   AagePK

   Wednesday, October 14, 2020 at 8:04 GMT+0000

   • Jeg kan flytte det senere.

    JA, det er også hvad jeg har forstået … ud fra målinger af iskerner, luftbobler, og geo- forskningsresultater ses det at menneskeskabte forandringer bryder klimamønster.
    Mine tanker går til de migranter, som kommer fra områder med ørkendannelser. Det er underligt at menneskene ikke har fundet en måde at overkomme migrationsproblemrer. Der må være nogle forskere i USA somkan fortælle hvornår det lykkedes pionerne at skabe økonomisk fremgang og stabile samfundsforhold.

    Donald

    Wednesday, October 14, 2020 at 9:16 GMT+0000

 2. “Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about, be kind always.” er den præsentable, nu eks-politiker for det nærmest pulveriserende Alternativet citeret for som sit yndlingsslogan. Det matcher nok ikke helt, men alligevel. Men hun har sikkert med sit sønderjyske sindelag søgt kampringen nogle gange, senest med https://www.altinget.dk/navnenyt/carolina-maier-er-ny-sekretariatschef-i-dansk-folkeoplysnings-samraad

  hulegaarddk

  Wednesday, October 14, 2020 at 14:51 GMT+0000

  • Den smukke tankegang om at respektere andres forudsætninger, emotionelle, såvel som fysiske “battles you know nothing about” kan jeg huske fra den Norske TV-serie “Skam”. Havde den noget med “skam” at gøre? Ved ikke.

   Men tankegangen, ordene, sluttede med “Be kind. Always”.

   Det var psykolog-datteren, som havde “the saying” slået op på sin væg. Mon det er hentet et helt tredie sted?

   Det er da rart at sloganet har bidt sig fast på Maier. Hun har nok, som du skrev, besøgt kampringen nogle gange. Hun var nu i TV-Aften i DR1, en udsendelse, som jeg ellers *aldrig* ser, men jeg ville nemlig gerne høre en stemme, der talte om NUANCER i forbindelse med overgreb.

   I min optik har diskussionen om /navne/ ikke så meget med holdningen bag #metoo at gøre; denne sidstnævnte bølge (#metoo) er snarere opfordringer til at offentliggøre at man har været ude for misbrug/overgreb, sådan som Politiken får sagt med seneste 3-4 lister over steder med ikke-ligeværdige holdninger overfor underordnede.

   Donald

   Wednesday, October 14, 2020 at 21:17 GMT+0000

 3. Skal man følge hendes ord, burde Bill Clinton være krænket:” I had no sexual relationship with that woman, she just took me for the power, I represented!”
  Right? Og det gælder vist temmeligt mange andre magt-mennesker.
  Desuden skal vi huske at sondre mellem sex-chikane og sexisme:I nogle tilfælde er der tale om sex-chikane: uopfordrede, uønskede sexuelle tilnærmelser.
  I andre tilfælde er der tale om sex som et værktøj blandt andre i værktøjskassen, til brug for almen nedgøring af en konkurrent el. lign: det har egentligt intet med sex at gøre som sådan, men er effektivt til at nedgøre en svagere stillet person, af alle køn. Man kan lokkes i honningfælden, eller forulempes fysisk eller psykisk, mere eller mindre subtilt. Men sigtet er at nedbryde personen, ikke at tvinge sig til sex.

  AagePK

  Wednesday, October 14, 2020 at 19:32 GMT+0000

  • Enig, det er den skelnen, som Maier ønskede at gøre opmærksom på (og igen i aftes i DR1-TV-Aftenshowet)

   Donald

   Wednesday, October 14, 2020 at 21:20 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: