Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

En lille fredagstur

Når man ikke har kolleger at dele en fredagsbajer med (jeg drikker ikke) så kan man gøre så mange andre ting, fx. en tur til Strandkiosken eller en motionstur ad de små veje eller i skoven. Jeg ville egentlig se rødt bøgeskovbryn ved “Skovrider Bangs Høj” men kunne mærke at der ikke var så mange kilometer i benene.

En lille tur langs stranden i det dejlige vejr var lige, hvad jeg havde brug for, og som sædvanlig fandt jeg noget at brokke mig over. Molen, som blev indviet i 2018, er bygget alt for lavt efter min ringe mening, hvilket jeg allerede for 3 år siden skrev om til mole-lauget, et venligt forsigtigt spørgsmål om det nu kunne holde, når der kommer en 100-års storm som “Bodil” — måske er det snarere 10-års storme — vil jo lægge et enormt pres på bræddesammenføjningerne. Men det er en dejlig mole, så længe den holder.

Written by Donald

Saturday, October 10, 2020 at 10:26 GMT+0000

Posted in Vandbyggeri, Vejr

Tagged with

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Charmen ved at bo tæt ved vandkanten er overskuelig. Årsagen er væsentlig, at 100 års-storme er afløst af 1-2 års-storme. Det ved enhver dansker, der bor tæt ved vandet i en kystby – for Assens f.eks. De viste (idylliske) huse blev bygget i en anden tid, i 1800- og 1900-tallene.

  hulegaarddk

  Saturday, October 10, 2020 at 12:28 GMT+0000

  • Ja det er sandt nok!!! Og Assens ligger endda ved et indre farvand; er Assens kysten beskyttet mod Nordenvinden?

   De huse er fra en anden tid, ganske rigtigt, og deres haver har været ugenerte; nu går der en vej på den anden side, ikke bare en vej, men en hævet vej, så hældningen fra kystskræntens top til Tisvildeleje Strand Parkering ikke er for stejl, og det betyder jo at man fra fortovet står oppe og kan kigge NED i husenes sydside med små nydelige haver.

   Donald

   Saturday, October 10, 2020 at 13:33 GMT+0000

   • @DAX: Ja, beskyttet af Nordenvinden, men sandelig ikke af vesten- og søndenvinden. Det har givet nogle alvorlige oversvømmelser de seneste år. Mit hus ligger i anden række med Lillebælt-udsigt, dog et plan over byhusene ved vandkanten, der er blevet oversvømmet sammen med diverse indre havnearealer inkl. skibsværftet de seneste gange. Og det fortsætter….

    Og ja…jeg erindrer tydeligt Tisvildeleje Strand med skråninger, selvom Hundested sædvanligvis er min “jagtmark”. 😉

    hulegaarddk

    Saturday, October 10, 2020 at 13:45 GMT+0000

 2. Det med at bo tæt ved vandet skal man være lidt mere kritisk/skeptisk over for i dag, da det ikke nødvendigvis er så attraktivt, som det var engang. VI bor lige ned til fjorden, men fire meter over havet, heldigvis, og det er ikke ligefrem vesterhavsstorme, vi har her.

  Ellen

  Sunday, October 11, 2020 at 7:57 GMT+0000

  • Ja mere skeptisk … men hvorfor kun i dag? I min barndom mødte jeg en mand fra Schweitz, som fortalte at der var stor debat om at myndighederne sjuskede med byggetilladelser, fordi de gav tilladelse til HOTELLER (= mange mennesker på ét sted) på steder, der var zoner med lavinefare! Men åbenbart var der så mange penge i hoteller dengang, så man blev enige om at evakuere dem hvis der faldt meget sne (men enhver idiot kan se at den forholdsregel kan give flere problemer!)

   Her i området har man bygget på noget, der var en lavtliggende fællesgræsning med forklaringen: Når man dræner, så går det. Men drænet er ikke blevet vedligeholdt (af kommunen, som siger “det er godt nok”) og så får de efterhånden 10 år gamle ejere vand op til sokkelen.

   Donald

   Monday, October 12, 2020 at 10:56 GMT+0000


Comments are closed.