Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Noget om at tage sig sammen

Natten til mandag sov jeg ikke ret meget, skulle tidligt op og afsted til hospitalet. Behandling blev afblæst fordi blodprøverne viste at immunsystemet ikke rigtig var kommet igang efter sidste kemo. Jeg prøvede at udnytte resten af mandagen og sov dejligt natten til tirsdag – men jeg var ikke rigtig vågen og kom først på tur sidst på eftermiddagen. Men det var godt alligevel. Heatherhill i aftensol med fårene, der står og glor og som ikke længere er bange for gæster, der går og tænker på lammekølle.

Jeg gjorde to iagttagelser, dels at kommunen har været der med vedligeholdelsesmaskiner, der kan klippe Rosa rugosa af lige over jordoverfladen og som tillader græsset at komme op; den behandling skulle efter 4-5 gange få sat Rosa rugosa så meget tilbage, at man kan nøjes med færre afskæringer. — Men hvordan i al verden havde de fået maskinen til at køre på de mere skrå partier? Dels at fårene godt kan lide at nippe nye blade på Rosa-planterne, måske fordi der endnu ikke er torne på kvistene.

grass-with-stripes
Der er ryddet Rosa rugosa fra skråningerne ved vejen til nedkørselen

Ugen er gået med langsomt at komme ovenpå. Nu viser det sig at jeg ikke kan bruge den sædvanlige editor til indlæg her på Dax2, så nu vil jeg publicere denneher og så kommer der nogle skønne billeder fra de gode stunder dagene efter. (Jeg afskyer ændringer af noget som virker! WordPress hosting virker og den “gamle editor” virkede, hvad mon meningen er med at disable/udfase den gamle editor? nå – pyt, tak til WordPress Hosting for gratis at have taget imod indlæg gennem nu 12 år.)

Sheep at sunset
Fårene står der endnu og glor, trala-lala-laaa-lala-laaa Man kan næsten høre melodien?

Mine tanker over “elan vital” må jeg jo indrømme er meget kryptiske, men ikke desto mindre fik jeg dejlige kommentarer fra Ehu og AagePK! Men der kommer flere filosofiske indlæg om denne “livskraft” filosofi. Småting, – men praktiske tanker.

Advertisement

Written by Donald

Friday, October 2, 2020 at 10:44 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

Tagged with , ,

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Formentlig har dine “leukocyttal” (hvide blodlegemer m.m.) været lidt udfordret. Helt ligesom det er udfordrende at passere visse områder (foto) af det formidable naturområde Heatherhill.

  Begrebet “livskraft” er selvklart fortsat aktuelt i din situation. Brug din åbenbare intelligens tilkoblet filosofiske evner som donkraft.

  hulegaarddk

  Friday, October 2, 2020 at 11:42 GMT+0000

  • Denne opfordring har jeg taget til mig – mange tak!

   Donald

   Friday, October 2, 2020 at 13:07 GMT+0000

 2. Fårene ser velnærede ud, men pels kan selvfølgelig camouflere meget 😉
  Jeg bruger et plugin “Classic Editor” for at slippe for den nye, som jeg ikke orkede at sætte mig ind i. Om tilføjelsesprogrammet så er til rådighed på wordpress.com, ved jeg ikke.
  Pøj pøj med behandlingen.

  Eric

  Friday, October 2, 2020 at 12:16 GMT+0000

  • Der må være minimum samme muligheder, så mon ikke jeg finder ud af det?

   Plugin ved brug af deres egen hosting (wordpress.com) udelukker at man kan bruge den gamle editor, desværre.

   Ha, ja, de får ville kunne fylde adskillige gryder med skotsk fåre-stuvning! eller irish-stew. Uhmmm …

   Donald

   Friday, October 2, 2020 at 13:11 GMT+0000

 3. Det er nogle skønne billeder fra din tur. Heaterhill glemmer jeg helt at besøge, men det er et dejligt sted.
  Behandlinger og mange hospitalsbesøg kan tage overskuddet fra enhver.
  Blogger har også lige fornyet deres maskinrum – vi kan jo bedst lide, at alt fungerer, som det plejer.

  Madame

  Friday, October 2, 2020 at 12:29 GMT+0000

  • Tak! Du kommer så mange gange afsted, så det er en god idé at skrive Heatherhill på listen – men måske vent til godtvejrsdage, hvor man ikke bliver blæst omkuld — eller måske ligefrem til sommerne, hvor man kan holde picnic ved én af bænkene.

   Men jeg kan bedre lide at tage til Tisvildeleje Stranparkering, eller til Stængehus Parkering – og gå en lille tur derfra.

   Jeg kan virkelig bedst lide at tingene fungerer som de plejer, især hvis der ikke er nogen grund til ændringer. Min teori er, at WP prøver at få flere brugere for at blive en væsentlig markedsfaktor, som de så kan sælge dyrt – men jeg gætter kun, ved ikke noget konkret om det.

   Donald

   Friday, October 2, 2020 at 13:14 GMT+0000

 4. Irish stew kan få tårerne frem: min datter havde taget emnet:” Får – og hvad deraf følger”, eller noget lignende, på efterskolen. Hun klippede uld, kartede, spandt og filtede, var på Hjelholts spinderi osv, og endte i køkkenet, hvor Faders opskrift kom frem:” Jeg skal bruge 1 spiseskefuld hele peberkorn!”
  Hvad gør en snarrådig pige, når der kun er finmalet peber? Yes, og ved smagningen kom tårerne så frem… Men der blev spist op!
  Det må da næsten være klippere med larvefødder, eller over-langærmede gravemaskiner med påmonterede klippere. I Tyskland indsætter man flokke af geder sammen med fårene ved motorveje med stejle skråninger, får tager græs, geder tager buske og træer, begge smager godt.

  AagePK

  Friday, October 2, 2020 at 19:42 GMT+0000

  • Geders tunger er som tyk læder, derfor kan de også spise nogle af de tornede vækster – det ville være en god idé med geder på disse her skråninger, men der må være nogle regler vedrørende dyrehold på offentlige arealer, som forhindrer det, – dyrene skal jo være venlige og tamme og ikke stange forbipasserende motionister, der stønner op og ned ad bakkerne!

   Tyskerne er nu mere organiserede, de har så mange gode løsninger.

   Nådada – ved læsning fik jeg næsten halsbrand og tårer i øjnene! 😀 😀 😀

   En snarrådig pige har formentlig lært at “tilsmage”.

   Jeg husker engang en restaurant advarede mig mod den “stærke soya” – som jeg intetanende kom på ris-retten, endda i små mængder. Det var så svært at spise op! Men man vil jo ikke lade sig mærke med at man ikke helt forstod advarselen. Eller også var det madbudgettet, der ikke skulle sprænges!

   Donald

   Friday, October 2, 2020 at 20:18 GMT+0000

   • Også i Spanien ser vi geder gå i flokke sammen med fårene, mon ikke man derigennem har en bedre udnyttelse af græsgangen? Man risikerer heller ikke, at området springer i skov, får tager jo kun græs og urter.
    Nå, min datter lærte da, at 1 spiseskefuld malet peber ikke er det samme som tilsvarende mængde hele peberkorn. En rettelse, for øvrigt: hun serverede ikke Irish stew, men Får-i-kål: i førstnævnte dominerer løg. Det var hendes norske sax- og samspilslærer, der fik tårer i øjnene, han havde tigget sig til resterne og skulle hjem til konen og prale:” Hvem fik får-i-kål idag?” Sjovt, det er det eneste sted, hvor nordmænd og -kvinder bruger ordet får, det hedder ellers en sau. Som er en so på tysk. Godt, vi har Ejderen!

    AagePK

    Saturday, October 3, 2020 at 6:38 GMT+0000

    • Åhhh … haha, godt vi har Ejderen! Jeg er ved at se noge YouTube video’er om Romerne og erobringerne nordpå, dog er vi endnu kun i Gallien, fremstillet af en belæst historiekyndig, som virkelig er underholdende at høre på — men som ikke ligefrem bruger historiske billeder (måske fordi de ikke findes! haha) men som har fundet en illustrations-mekanisme med små firkanter og rektangler i forskellige farver, der krydser grænser og floder (Rubicon) og kæmper og myrder … en af kommentarerne er “aldrig havde jeg troet at jeg ville involvere mig følelsesmæssigt i en grøn firkant!” (citeret efter hukommelsen).

     Ja, i Norge kalder man får for sau – og Fårikål siger Wikipedia er afledt af Dansk gaas-i-kaal? Det har jeg aldrig hørt, men jeg er jo heller ikke en med en stor gammel dansk familie omkring mig. Videre fortæller wikipedia at der åbenbart ikke står et enigt Norsk folk ved gryden med fårikål:

     In the 1970s, fårikål was elected national dish of Norway by the popular radio programme Nitimen. In 2014, after the controversial decision by the food and agriculture minister Sylvi Listhaug to hold a new competition, it was reconfirmed as the national dish.

     Donald

     Saturday, October 3, 2020 at 10:05 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: