Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Efter 9 dage er der spirer

Måske er det allerede efter 7 dage, men jeg var ikke så hurtig til at opdage det.

Onsdag blev der sået —

Field sprouting

Fredag (ugen efter) ses spirerne (men man skal se godt efter)

Written by Donald

Friday, September 25, 2020 at 23:01 GMT+0000

Posted in Mark

Tagged with

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mon ikke det skyldes de tre meget varme dage, vi har haft i denne uge? Og nu har spirerne da fået regn nok til et stykke tid 🙂

  Madame

  Saturday, September 26, 2020 at 4:25 GMT+0000

  • Jo varmen, og så det som Farmer skriver om at pløjningen har efterladt et fugtigt lag under overfladen, men over gødningen, nok til at frøene kan spire. Faktisk vil det ikke være så godt hvis der så kommer en tørkeperiode inden rødderne når længere ned.

   Donald

   Sunday, September 27, 2020 at 9:43 GMT+0000

 2. Efter 2 dage i fugtig jord er der som regel spirer, det ser du på bryggerens maltgulv; men vi ser dem bare først efter en uge, når de kommer op over jordsmonnet. Og rug har røde spirer til at begynde med.
  Carlsberg havde, eller måske har de stadig, en elevator med store trug, hvori de spirede byg: når spirerne var lange nok og pænt grønne, blev det til foder til hestene, der trækker vognene rundt. På den måde kan de få friskt grønt året rundt.
  Hønseavlere spirer også korn og bælgfrugter, da hønsene derved får adgang til flere aminosyrer og andre værdifulde næringsstoffer, end hvis de blot fik tørt korn. Det er under spiringsprocessen, at stivelsen bliver til lettilgængelige sukkerstoffer, til glæde for bryggerens gær og andre levende væsner.

  AagePK

  Saturday, September 26, 2020 at 6:55 GMT+0000


Comments are closed.