Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

At kunne læse hvad man ser ved mark og skov

Forleden gik snakken om at naturen er kedelig. Jeg holdt mund, da en dansk digter blev citeret for at sige, at han var taget “på landet” for at se naturen og kunne konstatere, at markerne var grønne, sådan som marker plejer at være. Jeg kan desværre ikke huske, hvad det var for en sarkastisk digter.

Jeg ville ikke begynde at fortælle om hvor meget man kan se på en mark, eller hvad der er af liv, svampe, insekter, fugle og andet, eller hvordan forskellige afgrøder og pleje af markerne kan afgøre om det bliver en god forretning eller totalt underskud.

Somme tider vælger man sine kampe med omhu.

Written by Donald

Sunday, September 20, 2020 at 18:35 GMT+0000

Posted in Mark

Tagged with

15 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Naturen må man være i.
  Klem på deg ❤

  Annemor Schønhaug

  Sunday, September 20, 2020 at 18:38 GMT+0000

  • Vi er heldige her i Vejby, der er både marker, skove, søer, og strand – vi mangler et par fjelde !!! 🙂 Klem på deg! ❤

   Donald

   Monday, September 21, 2020 at 12:29 GMT+0000

 2. Tidligere bymennesker, der med tiden og af omstændighederne får naturen tæt på, hvad enten det er landbrug (jf. illustr.) eller skov eller vand, registrerer naturligt (og sundt!), modsat “kroniske bymennesker”.

  En af fordelene ved at blive ældre er, at man “vælger sine kampe med omhu”. Erfaringen er en ofte undervurderet størrelse, men i rette dosseringer en fortrinlig partner for den enkelte.

  hulegaarddk

  Sunday, September 20, 2020 at 20:04 GMT+0000

  • Minsandten, ja, der er fordele ved at blive ældre — takket være vores samfundsmodel og sundhedssystem. Jeg tror også jeg kunne have klaret mig i en anden samfundstype, men alligevel ikke så godt som nu og her.

   Donald

   Monday, September 21, 2020 at 12:30 GMT+0000

 3. Bekæmp med al din kløgt og flid den tåge, tåber spreder, thi visseligen: ting ta’r tid, men ævl ta’r evigheder.
  Skrev salig Piet Hein. Og Matthias Claudius, ham med “Sig månen langsomt hæver”, skrev:
  Sig ikke alt, hvad du ved; men vid alt, hvad du siger.
  Folk med alder og erfaring kaldes boomers nu-til-dags; godt man ikke hører til i den uerfarne ende, hos dem jeg kalder toddlers. I engelsk wikipedia er der utroligt mange ting i beskrivelsen af disse rollinger, der passer på nutidens unge mennesker, især de, der fylder meget i debatten. F.eks: The Toddler’s Creed: “If I want it, it is mine.” osv.

  AagePK

  Monday, September 21, 2020 at 5:06 GMT+0000

  • PS: Planten i forgrunden af billede 2 ser da ikke ud til at gro ret godt, tåler den ikke lugten? Og hvad fisker man mellem skærver og spor? Silleskin? Tø-hø! 😉

   AagePK

   Monday, September 21, 2020 at 5:44 GMT+0000

   • Åh – ja, jeg skulle nok have skrevet: Ellers fisker mågerne ved strandene et par kilometer væk ved Vejby Strand og Rågeleje. (Jaha!)
    Planten i forgrunden af billede 2 er blomsten af en staude, som jeg fik af Charlotte fra Egevej, er det ikke den slags man kalder “fjerbusk”? Man burde skære toppen af, når den har blomstret, men der er så mange andre ting, der gik forud.

    Jeg ville helst have en vedligeholdelsesfri have, men på den anden side vil jeg ikke have en asfalteret have, så jeg er blevet tilhænger af princippet om at noget af haven gerne må få lov at passe sig selv, og så må fuglene se, om de kan finde mad dér.

    Donald

    Monday, September 21, 2020 at 12:36 GMT+0000

  • Matthias Claudius er en af de digtere, jeg holder meget af.

   Er det ham, der har skrevet “Nacht und Träume” … hmmm ser efter … næ, det er Matthäus von Collin – ikke H.C.Andersens Collin, vel? Dette er en tysk Collin.

   Troede ikke mine egne øyne, da jeg opsloge Wikipedia på “Toddler”
   https://en.wikipedia.org/wiki/Toddler

   Har man set mage!

   Donald

   Monday, September 21, 2020 at 12:33 GMT+0000

 4. Ignoranter findes alle vegne. Nogle gange ignorerer jeg ignoranter, andre gange siger jeg til eller fra. Det kommer an på så meget … 🙂

  Ellen

  Monday, September 21, 2020 at 17:38 GMT+0000

 5. Ind imellem er det vigtigt at vælger sine kampe med omhu, men naturen er det vigtig at nyde. Jeg har været ude at samle ukrudtsfrø i dag – det havde jeg ikke troet tidligere ville overgå mig. Men der er kommet fokus på de vilde planter i haven.

  Madame

  Monday, September 21, 2020 at 21:40 GMT+0000

  • Det kommer også lidt an på situationen; måske er vedkommende af en eller anden grund i forsvarsposition. Jeg er ikke specielt god til at læse folk, men jeg kan da sige så meget om det, at jeg prøver! være opmærksom og lytte på undertonerne. Det kunne jo være at vedkommende var lidt ked af ikke at bo udenfor bymidten.

   Glæden ved at se de mange vilde planter og samle frø — det er jo en af efterårets glæder! Og nu må vi gerne begynde at glæde os til andre af vinterens muligheder 🙂

   Donald

   Wednesday, September 23, 2020 at 0:23 GMT+0000

 6. Du går ret i at tie, når nogen i den grad stiller deres uvidenhed til offentligt skue.
  Dejlige billeder af efterårsaktiviteterne i din nabos marker.
  Vi spredte Allégårdens kyllingemøg forleden. Jeg skal da lige love for at det også støvede.
  Vi har et meget tørt efterår indtil videre.

  natural2222

  Tuesday, September 22, 2020 at 4:09 GMT+0000

  • Jeg gætter at der er regler for alting – også regler for hvordan man spreder møg og hvornår. Man får mest ud af gødningen, når man pløjer lige efter.

   Men hvad så med såning, bør det vente et par dage, efter at man har gødet?

   Donald

   Wednesday, September 23, 2020 at 0:25 GMT+0000

   • Såningen afgøres af den ompløjede jords fugtighed. Er jorden tør og vejret ligeså er det om at så med det samme inden pløjelaget udtørres.
    Gødningen har ingen indflydelse på fremspiringen, da den ved pløjning lægges ned under spirelaget. Effekten ses først, når afgrødens rødder når ned i furebunden.

    natural2222

    Thursday, September 24, 2020 at 4:31 GMT+0000


Comments are closed.