Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Blomstercirkel — lavet af rumvæsener

with 8 comments

Kan I huske da det blev moderne at undre sig over “korncirkler”, så flotte præcist lavede, og uden tilkørsels-spor! Det måtte være aliens, rumskibe fra fremmede planeter, der lige var landet på Hansson’s mark og derefter var startet igen og desværre havde brændt korn af i en cirkel, dér hvor raketmotorerne havde stået på jorden?

Gardenflower circle

Ved Skærød er der hvert år denne smukke cirkel af blomster – man kan også købe

Men denne undren over at der er liv på andre planeter, den har jeg aldrig kunnet forstå. Selvfølgelig er der liv i universet! Hvis man ikke tror på det, så kig lige under den nærmeste sten, liv i alle mulige og umulige former vælter frem.

Hvis ikke der var liv i universet, ville der ikke være noget univers. Men for at uddybe denne rabiate livs-religion skal man lige huske at sige, at det naturligvis ikke kan bevises. Men hvad ville et univers uden liv være for noget? Det ville ikke give mening. Mennesker er væsener, som skaber mening sagde min lærer engang, måske er det polemik i en naturvidenskabelig diskussion, men det er en tanke værd.

¡¿ Skal man ikke også lige huske, at masse og energi kun kan opleves, hvis der er bevægelse. Når vi skal se noget, foregår det ved at energi i form af lys rammer noget og energien (noget af den) kastes tilbage og rammer vores øjne, der sender signaler videre og det er det, vi elsker at se på, signaler fra øjnenes nervesystemer.

Vi bruger betegnelsen “liv” på alt muligt (inclusive fx. meldug, som strengt taget er en krystallinsk materie, et “kemisk stof”) men det er relevant at kvalificere hvad vi mener med “liv på andre planeter”: Håber vi på at der er bevidste organismer? eller er det mikroorganismer med denne anden, uudforskede form for energi eller vilje, som søger efter energi, der kan omsættes til bevægelse?

Hvis man har hørt lidt om universets størrelse, de nærmeste stjerner og lysets hastighed, så ved man at der ikke kommer besøg fra liv på fremmede planeter her i kornmarkerne. Men fred være med fantasien og dygtige mennesker, som kan lave cirkler.

Vi er selv rumvæsener, som har fremdyrket en beboelig planet ved først at skabe liv, som danner ilt ud af vand og lys, og derefter organismer, som får mere energi til bevægelse ved at bruge ilt i omsætning af næringsstofferne (“brændstof”).

[Tilføjelse: Kommer i tanke om Wohllebens bog “Træernes Hemmelige Liv”, hvori han kraftigt argumenterer for at træer har følelser og vilje og en eller anden form for bevidsthed. Det er rørende på en måde, som jeg holder meget af.]

Written by Donald

Wednesday, September 9, 2020 at 11:23 GMT+0000

Posted in Jordens Historie

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Helsinge-forstaden” byder på et smukt syn, der ovenikøbet er til salg i buketform. Medens den bindes, kan man(d) så forsøge at rumme tanker om det ydre rum.

  Jeg er stensikker på, at der er levende organismer eller hvad den “korrekte” betegnelse er andetsteds. Ligeledes haves en stærk formodning om, at udefinerbare hændelser, f.eks. i USA gennem tiderne, er blevet stemplet “Top Secret” af militæret for ikke at skabe ukontrollabel panik. Sidstnævnte reaktion sørger den nuværende præsident så rigeligt for.

  hulegaarddk

  Wednesday, September 9, 2020 at 11:35 GMT+0000

  • Det gør den, Helsinge forstaden – og de andre steder her i nærheden, naturskønne områder, nogle fredede, andre i fare for at blive til højhus-hotel-mareridt (tiltag i Gilleleje), men heldigvis går det langsomt.

   Jeg tror at disse “Top Secret” hændelser alligevel har været med til at skabe utryghed. Om det fx. har været forsøgs-fly, som af en eller anden grund er forulykket under afprøvning i ørkenerne, så ville det skabe mindre frygt at man fandt en eller anden uskyldig “løgne”historie, eller prøvede at komme sandheden så nær som mulig uden at afsløre hvad forsøgene gik ud på.

   Jeg vil tro at også 911 (11.september 2001) har skabt utryghed, fordi man ikke ønskede at bringe billeder af de forvredne smeltede stålbjælker, fordi der lå stinkende lig over det hele.

   Den form for “blyhed” er skadelig. Hvor man skal sætte grænsen for skrækkelige billeder og frygtelig information, det er svært at sige.

   Donald

   Wednesday, September 9, 2020 at 12:00 GMT+0000

 2. Hvem siger, der overhovedet er liv? Er vi ikke blot fri fantasi? Og hvad med det liv, der ikke har været i de ufatteligt mange universer FØR den nuværende?
  Fjerner man atomkerner en for en fra de tungeste atomer, frigøres energi, til der tilsidst intet er tilbage, ergo: alt er energi. Ikk’?
  Iflg Lesch’s Kosmos, en meget spændende serie på ZDF, opstod der ved Big Bang Helium ved sammensmeltning af Brint: da begge Brintkerner er positivt ladede, skal der meget energi til at danne Helium, der har netop 2 atomkerner.
  Ved Big Bang dannedes også HeliumHydrid HeH, det første molekyle. Og efterhånden dannedes tungere og tungere atomer ved at Helium- eller Brint-atomer mastes ind i hinanden. Omvendt skabes igen frit Helium ved henfald af tungere instabile eller radioaktive grundstoffer. Det er det såkaldte alpha-henfald, alpha-partiklen er Helium-atomer.
  Det er så Einstein og proselyters påstand, at da tiden også først opstod, efter at masserne kom i bevægelse ved Big Bang, at der før Big Bang ikke var tid, masse, eller andre dimensioner.
  Intet kommer af ingenting. Bortset fra lommeuld, tilføjer Storm-P så. Og det er så min påstand, at al denne energi, der kom til udbrud ved Big Bang, og som så efterhånden skabte tungere atomer og større molekyler, må komme et sted fra. Ligesom champagnen kommer fra en flaske. Jeg forestiller mig, at det kommer fra en anden tilstand, a la et sandur: der var sand foroven, det kom farende ned gennem et hul, og til sin tid vil det finde et nyt hul, hvorigennem det vil forsvinde i en ny tilstand af energi. Vi har hvide dværge og supernovaer: kan noget implodere, kan sorte huller opstå, og når alle stjerner svinger i takt, og bliver supernovaer og sorte huller i takt, vil hele universet implodere, forsvinde i et Big Implode og forsvinde i en ny tilstand. Og ingen vil huske os, for der vil ikke være nye os, der kan huske eller komme i tanke om os.
  Og når ingen kan huske dig, eller tænker på dig, eksisterer du ikke. Basta!
  Ikk’å’da? 🙂

  AagePK

  Wednesday, September 9, 2020 at 13:43 GMT+0000

  • Jeg kan godt lide ræsonnementet omkring BigBang og dannelsen af de første atomer og molekyler; om det kan kaldes liv eller ej, det kan man ikke diskutere, liv er, hvis vi findes (er du levende?) noget udenfor tid og rum. En anden slags væren, som er mere fundamental end materie og (rum og) bevægelse, de elementer, der skaber tid.

   // Og når ingen kan huske … // ja, det er jo et af spørgsmålene, om tiden kommer før eksistensen eller omvendt. Cogito, ergo sum, jeg tænker, altså existerer jeg, – det er den form for existens, som er den vigtige for os små molekyle-klumper.

   At tid (iflg. Einstein) er noget midlertidigt noget, det synspunkt abonnerer jeg på.

   Hvis universet var sådan som Newton så det, så var klokken den samme her og dér, forudsat at vi bruger Greenwich time og ikke lokal-tid (haha).

   Ja det er også en teori at det hele vil begynde at synke sammen igen og blive til et ny stort bang. Men tag det nu med et forbehold, i øjeblikket ser det ud til at universet snarere expanderer voldsomt mere end man hidtil troede – men galaxerne hænger til gengæld bedre sammen, end beregninger af masse og tyngdekraft kan beregne sig til. Med andre ord, vi snakker nu om forkanten af forskning (godt nok på en formel-fri måde, men det gør ikke noget, det er helt lovligt.)

   Donald

   Wednesday, September 9, 2020 at 19:20 GMT+0000

   • Jeg har det lidt svært med alle de der teorier, f.eks Big Bang: når jeg har sprængt ting, når jeg har set andet blive sprængt, så har krudtet altid været centrum for eksplosionen. Herfra ryger alt materiale så væk lineært i hver sin retning. Da der lige efter Big Bang intet var, der kunne bremse eller tvinge brint-atomerne i en ny retning, hvordan kunne de så knalde sammen med andre brint-atomer for at danne helium?

    AagePK

    Thursday, September 10, 2020 at 6:45 GMT+0000

    • Det er en meget god kritik af Big Bang teoriens forudsætninger.

     Så vidt jeg ved er BigBang dog en teori, som mange videnskabsfolk hælder til på grund af den mikrobølgestråling, som gennemtrænger universet (i alle retninger, stort set samme styrke alle retninger) fordi man tager denne stråling som tegn på at der har været en anden tilstand af materien.

     Men BigBang er “fundet” ved at man regner baglæns på andre elementer end mikrobølgestrålingen, nemlig udvidelsen af universet, Wikipedia skriver i indledningen til artiklen om BB:

     Crucially, the theory is compatible with Hubble-Lemaître law – the observation that the farther away galaxies are, the faster they are moving away from Earth. Extrapolating this cosmic expansion backwards in time using the known laws of physics, the theory describes a high density state preceded by a singularity in which space and time lose meaning.

     Man burde præsentere sådanne teorier som en “mulighed” i stedet for et faktum. Der er mange ting, som kan forstås ud fra Big Bang, men der er også problemer, som man ikke har forklaring på, Wikipedia nævner 6 ting under overskriften “Problems and related issues”.

     Donald

     Thursday, September 10, 2020 at 9:11 GMT+0000

 3. Det er smukt at se er cirkelen af blomster ved Skærød. Ja, det sætter gang i tankerne. Jeg kan huske, at jeg som ganske ung læse nogle bøger af Erich von Däniken, som skrev, at der måtte være liv i universet. Han viste de mange steder på vores klode, hvor rumvæsener har efterladt sig spor. Har du mon læst hans bøger?

  Madame

  Thursday, September 10, 2020 at 4:51 GMT+0000

  • Nej jeg kender ikke rigtigt til Erich von Däniken, selv om jeg husker at hans teorier har været nævnt og vistnok har set lidt af en udsendelse med hans teorier i DR engang for længe siden. Et opslag i Wikipedia fortæller mig, at det er en meget aktiv herre, som har haft mange idéer og som har en livlig fantasi.

   De praktiske problemer med “extraterrestrial influences” er så mange og store, så det er mere end bare usandsynligt at Däniken har haft fat i noget.

   Jeg tror man skal finde “forklaringen på alting” et helt andet sted end udenfor vores planet.

   Donald

   Thursday, September 10, 2020 at 9:02 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s