Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

To krydstogtskibe i horisonten

Mobilkameraet er ikke særlig godt til at “trække fjerne objekter ind”, altså til zoom. Kikkert-effekt. Men med lidt held og solskin kan man dog godt indfange noget, fx landskaber, som lige i dette øjeblik er noget særligt, enten det er smukt eller bare bemærkelsesværdigt.

Men man skal nu alligevel se billedet her på en stor skærm eller se rigtig godt efter for at opdage de to krydstogtskibe, som ligger til kaj i Nordhavn, midt i billedet, mellem Høje Gladsaxe (de høje huse til venstre) og Det Gamle TV-højhus i TV-byen.

View from high up

To krydstogtskibe ligger i havn ved Nordhavn – uden passagerer?

Var der noget med at der ikke rigtig er kunder til krydstogt-skibe nu?

Jeg har ofte undret mig over hvor de kommer fra, de skibe. Hvem byggede dem og hvordan fik de råd til det.

Written by Donald

Friday, August 28, 2020 at 9:05 GMT+0000

Posted in Foto

Tagged with

11 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. For et mobiltelefon-kamera er det bestemt helt okay. Omkring de to “opmagasinerede” krydstogtsskibe foregår der p.t. en forhandling mellem Københavns kommune og rederen omkring en midlertidig “kollegie-overnatningsmulighed” for studerende, der fortsat mangler studiebolig i Kbhvn. Forslaget er initieret af den konservative gruppe i BR og støttes af andre. – Foreløbig er etableret landstrøm. 😉

  hulegaarddk

  Friday, August 28, 2020 at 10:01 GMT+0000

  • Det var da fornuftigt. De unge studerende af i dag har selvfølgelig brug for hjælp til at finde overnatningssted, når der er mange flere studerende end der var i gamle dage, og der ikke er kollegieværelser nok.

   Jeg mindes en færge, “Sjælland”, der blev brugt til hotel og til fest-sted, men senere også til flygtninge-indkvartering.

   Et år læste jeg også om studerende, som camperede på Bellahøj Camping fordi de ikke kunne få andet (og det er heller ikke helt billigt).

   Var der ikke også nylig oprørske tanker om anvendelse af lejligheder i København, fordi så mange står tomme? Blot er investeringer, hvor priserne er jobbet op i urimelige højder? Den egentlige forklaring på at det kan lade sig gøre er selvfølgelig “mangel på boliger”, og det er til syvende og sidst politikernes ansvar.

   Donald

   Friday, August 28, 2020 at 15:06 GMT+0000

 2. Det største krydstogtskib pt Symphony of the Seas er bygget i St Nazaire, hos Chantiers de l’Atlantique; ellers er der Meyer-Werft Papenburg, Meyer-Werft Turku, og Fincatieri i Trieste, der er mest kendte for at bygge store krydstogtskibe.
  Det største rederi er engelsk-amerikanske Carnival Corporation & plc, der via forskellige grene driver over 100 af de største skibe. Bl.a Queen’erne Mary, Elisabeth og Victoria.
  Det næststørste er Royal Caribbean Group. Startet af norske Arne Wilhelmsen.
  Og værfterne har store ordrebøger, lader det til, alene i Turku venter 7 frem til 2025. Fra 111.000 GT til 200.000 GT. Det er da noget. Det største pt er på 228.081 GT

  AagePK

  Friday, August 28, 2020 at 12:02 GMT+0000

  • Det er i den grad noget, og uforståeligt for mig at der kan finansieres bygning af den størrelse skibe med intet andet formål end at turister kan undgå at transportere sig til fods, med tog eller bil eller fly.

   Men tak for detail-oplysninger her, jeg er glad for at den slags kan findes. Jeg har været helt ved siden af mig selv pga mave-onde, så det var egentlig bare en kort association til det – trods alt – rimeligt interessante udsigtsbillede fra 24. etage i det, der er Herlev-egnens højeste hus med flere længder. Er der overhovedet noget i København, som er højere? Arne Jacobsens vissengrønne SAS-hotel?

   Donald

   Friday, August 28, 2020 at 15:13 GMT+0000

   • Herlev hospital er så vidt orienteret stadig DKs højeste bygning (120 m.). – Og ellers indholdet af linket til supplement: https://www.magasinetkbh.dk/indhold/top-15-koebenhavns-hoejeste-huse

    hulegaarddk

    Friday, August 28, 2020 at 15:28 GMT+0000

    • Flere af mine venner har været begejstrede cruisere, og jeg har kigget på rigtigt mange meget store skibe i Funchals havn: pieren har meget dybt vand, er delvist bygget af danske Højgaard og Schultz allerede i 1934. Men selv vil jeg nok være bange for at få klausdrogforbi, eller sådan noget, hvis jeg skulle være ombord mere end 1 dag. Oslobåden var slem nok. Og hvad skal man dog få tiden til at gå med? Captain’s dinner, Hawaii-fester, dækgolf, gæt-distancen, kigge på kødmarked omkring poolen? Eller æde sig igennem alle 35 tema-restauranter? Nogle cruisere går jo aldrig i land, hverken i Funchal, København eller Sct Thomas; andre til gengæld bestiger segways og stormer i flokke op og ned ad fortovene i Funchal, til tonerne af Walkyrien-ritt (Wagners), mens vi andre må springe for livet.
     Jeg tror, jeg sidder over. 🙂

     AagePK

     Saturday, August 29, 2020 at 6:28 GMT+0000

     • Ja tak samme her. Også anvendelse som studenterbolig anser jeg for at være en dårlig løsning, med mindre kahytterne er større end dem du har oplevet på Oslobådene.

      Segways til Walkyrien-ritt! Du milde!

      Donald

      Saturday, August 29, 2020 at 18:34 GMT+0000

      • Kan du se det for dig? Fra havnen og op forbi Catalina-parken mod vort studio er der en pæn stigning, vi har en flot udsigt over havnen i Pestana Miramar. Og der kommer de i lange rader, stormende på deres segways, og måske er det kun mig, men de ligner altså valkyrier, der til Wagners toner, som jeg jo kender bl.a fra gamle UFA-Wochenschau’s, når de i Det 3. Rige sendte fly mod England:Da-da-da, trat-trattera-ra, trat-trattera-ra bam-ba-da-daaa…

       AagePK

       Saturday, August 29, 2020 at 20:39 GMT+0000

       • Ja suk haha jeg kan se det for mig! Det var ikke lige det man håbede på, når man tager på ferie til Madeira – Funchal Pestana Miramar hotel med dejlige faciliteter.

        Men … hvad kan man gøre? Måske kan man påvise for politikerne at det ikke giver så mange indtægter at have sådanne flydende hoteller på besøg.

        Donald

        Saturday, August 29, 2020 at 20:49 GMT+0000

 3. Jeg tror det varer en rum tid, inden krydstogtskibene igen får en storhedstid, som de havde, da coronapesten kom. Hvem har lige lyst til at strande på et skib, som ingen vil have i land!
  Måske, når det meste af verden engang er vaccineret … det håber jeg, for vi synes det er ret fedt at være på krydstogt.

  Ellen

  Friday, August 28, 2020 at 14:02 GMT+0000

  • Ja hvem har lyst til det? Jeg tror de får lyst igen, så snart Seruminstituttet (sammen med partnere) får lov at slippe deres RNA-baserede vaccine løs på en test-abe (nej ikke fest-abe, og undskyld bindestregerne, jeg prøver at lade være, når det er dig, jeg skriver til).

   Jeg tror ikke at du behøver at vente længere end til foråret 2021, og allerede nu (2020, efterår) ved vi at der er stor chance for at vaccinen kan mindske eller endog fjerne modtagelighed for Corona.

   Det var det, der var den væsentligste indslag i Geislings aftenudsendelse i går, torsdag d.27. august.

   Donald

   Friday, August 28, 2020 at 15:19 GMT+0000


Comments are closed.