Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Vokser vildt udenfor Herlev Hospital

Ja jeg gik ind, uden at spørge, der var ikke nogen hjemme og der var fri adgang til haven. Græsset var slået, men ellers har den vist fået lov at stå, haven her.

Der var engang en video, som viste hvad der ville ske med en by 10 år efter, 50 år, 100 år, 500 år efter at man forlod den, en by med haver og forstæder; det var selvfølgelig tegnefilm. Men i Congo Brazzaville kunne man se noget lignende efter krigene i 1960’erne, på ganske få år var huse og veje tilgroede!

Jeg havde en times ventetid fordi jeg skulle faste 4 timer før en scanning, men havde glemt det indtil jeg havde spist én skefuld havre (nej ikke havrefras, som den første sygeplejerske sagde) og så måtte jeg vente et par timer selv om jeg ikke havde spist andet i 16 timer og havde bevæget mig (liiidt morgengymnastik og bilkørsel, det er selvfølgelig ikke meget, men man forbrænder dog hurtigt, når man bruger hovedet fx. til at køre pænt.)

Tiden brugte jeg til at gå en runde i kvarteret med rækkehuse udenfor Herlev Hospital, steder, jeg har set fra 24. etage, og som jeg gerne ville se i ståhøjde. Af en eller anden grund var det gribende.

Trespassing

Vi taler somme tider om natur, er det natur når en have får lov at vokse?

Resultat af scanning kommer i morgen, jeg tror ikke det er alarmerende.

“Prøv at være din egen PET/CT scanner”, sagde lægen i går – (Scanner-afdelingen havde ikke haft tid så der var ikke noget nyt scan) Og jeg prøvede – med forbehold selvfølgelig!!! og kom i tanke om flere symptomer fra januar 2020, som nu er aftaget, alt imens vi snakkede. Ikke nogen ømhed i armhulernes lymfekirtler. Heldigvis. Og blodprøver heller ikke alarmerende. Jeg føler mig som en vildtvoksende have, der skal trimmes.

Advertisement

Written by Donald

Tuesday, July 28, 2020 at 20:33 GMT+0000

Posted in Liv, Naturpleje

Tagged with ,

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fornuftige blodprøvesvar indikerer optimisme og overskud til den herlige “filosofiske” betragtning: “(…)man forbrænder meget når man bruger hovedet fx. til at køre pænt. 😉

  Erik Hulegaard

  Tuesday, July 28, 2020 at 20:41 GMT+0000

  • Ja! i den grad optimisme! Jeg er ret glad for resultaterne i dag, selv om jeg ikke forventer fuldstændig remission. “Døden skal have en årsag” siger man jo – men det behøver ikke at være med det samme.

   Donald

   Tuesday, July 28, 2020 at 22:02 GMT+0000

 2. Det var en smuk sammenligning med den vildtvoksende have og dit helbred. Jeg synes, man bliver så hudløs af disse tjek, som vi skal være meget glade for.

  Madame

  Wednesday, July 29, 2020 at 4:50 GMT+0000

  • For at være forberedt på det værste, skal man læse om noget, der er rigtigt slemt.
   Hvis man sammenholder dine forventninger om dine scanninger med dit agurketids-indlæg:” Vil redaktionerne hellere have dårlige nyheder?”, så er det jo sådan, det er: lige fra vi bliver født, forsøger vi at være så godt forberedt som overhovedet muligt, og derfor forudser vi det værst tænkelige. Ved at læse om andres ulykker, og hvorledes de stakler så har klaret det, mener vi os bedre i stand til at hytte os. Vore små poder er jo helt oppe på dupperne efter at lære alt muligt, så de kan navigere i denne verden med alle dens udfordringer, på det fysiske såvel som det psykiske plan. Og vi fortsætter som voksne, livet ud.Sidder i venteværelset og sladrer op ad vægge og ned ad stolper om vor syge moster, og hvordan hun klarede sig. Af erfaring bliver man klog, men sjældent rig, det er billigere at lære af andres erfaringer.
   Jeg har været hos frisøren to gange nu, for at få slået den vildtvoksende corona-manke; græsset må jeg nok selv klare.
   Forøvrigt: jeg havde husket at faste før en scanning, men tog dog lige et stykke sukkerfri tyggegummi. Det var lige før jeg var blevet afvist: så snart noget sødt rammer smagsløgene på tungen, går bugspytkirtelen i gang med at producere insulin, a propos det at være forberedt. Og den smule er nok til at nedbryde den sukkeropløsning, som er bærestof for kontraststoffet, der skal afgive stråling ved scanningen.
   Så lidt skal der til.
   Hvoraf man så kan udlede, at selv sukkerfrit slik, eller cola light, kan sætte gang i insulinet, der så alligevel ikke har noget at binde sig til, og derved tømmer blodet for de sidste rester af sukker: du går sukkerkold, det kræver tilførsel, og du spiser mere, end du ellers ville have gjort. Konklusion: hold dig fra søde ting, de får dig til at overspise, selv en cola light kan på denne måde skabe overvægt.
   Og det er ganske vist.

   AagePK

   Wednesday, July 29, 2020 at 5:37 GMT+0000

   • Sygeplejerske og læge sagde også netop det, at det er på ganske kort tid at sukkerstof-blandingen, som bærer kontrast-stoffet, kan ses på scanningen. Man sparer på blandingen, ikke så meget pga prisen som det er et ønske om at reducere medarbejdernes strålebelastning.

    Angående hvad man spiser, i halvtimen fra 13 til 1330 var der ernæringsdebat og en læge fastslog at vi “lærer at spise” af vores forældre og fortsætter med stort set samme kostsammensætning uge efter uge. Vi har mistet dyrenes evne til at smage, hvad der vil være godt for kroppen.

    Men nu har jeg i 17 år valgt og lavet egen mad og jeg kan sige personligt: Min appetitregulering fungerer, og jeg kan ikke lide sukker, undtagen lidt til at tage den grimme smag af kaffe.

    Donald

    Wednesday, July 29, 2020 at 12:04 GMT+0000

  • Ja, hudløs er nok ikke lige ordet; mange patienter har som jeg oplevet at få det meget bedre og dermed får mange af os større tolerance for scanninger.

   Donald

   Wednesday, July 29, 2020 at 11:21 GMT+0000

 3. Håper det er noe positivt du får høre .
  Klem på deg❤

  Annemor Schønhaug

  Wednesday, July 29, 2020 at 5:40 GMT+0000

  • Ja det håber jeg også … der er vist lige kommet en meddelelse om det …

   Donald

   Wednesday, July 29, 2020 at 11:22 GMT+0000

   • Nej der var ikke kommet besked om resultat af scanning. Men jeg har det meget godt selv om der er nogle bivirkninger i dag, så jeg meget glad.

    Donald

    Wednesday, July 29, 2020 at 11:57 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: