Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hvis man ser godt efter …

Da jeg spurgte en Vejby Gruppe om ikke der var bål nogen steder, kom en kommentar fra en borger om jeg dog ikke havde hørt om Corona-virussen.

Man kan selvfølgelig ikke undgå at høre om det, men sådan som livet har udfoldet sig heromkring er det eneste, man har registreret, at præsten ikke holdt filmaften og at Pastor Porsagers Jazz-Kapel ikke har øvet sig. Og jeg skulle vise pas i Helsingør efter en tur til Helsingborg.

Og på stranden med behørig afstand er smittefaren lav, så ærligt talt, jeg sporer en overdreven og ukvalificeret angst for en dødelig sygdom.

Samme ukvalificerede angst mærkede man i dagens P1-Slotsholmen – se nedenfor – det var som om ingen var interesseret i de biologiske facts men bare diskuterede politiske småtterier. Men grundtanken var, at fordi alle partier støttede Mette Frederiksens meget egenrådige introduktion af nedlukning, “lock down”, (hjemsendelse af offentligt ansatte, som kunne lave arbejde hjemmefra) så havde den brede befolkning forstået at det var alvor og vi havde undgået katastrofer. “Tænk hvis det var Søren Brostrøm, som havde bestemt …” lød én af kommentarerne, “så havde vi haft Svenske Tilstande!”

Slotsholmen: Nick Hækkerup var ligbleg og Søren Papes hukommelse forsvandt

Da corona ramte Danmark skulle politikerne håndtere den største krise i mange år. Fire toppolitikere mødes over fiskefilet og koldskål i Slotsholmens studie. Lettede over, at det værste ser ud til at være overstået. Og klar til at analysere, hvad der gik godt, hvad der gik skidt, og hvad de vil gøre anderledes næste gang. Mød justitsminister Nick Hækkerup, SF’s formand Pia Olsen Dyhr, Det Konservative Folkepartis leder Søren Pape Poulsen og formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund.
(Sendes også 00.05, søndag 20.03 og mandag 00.05).

Written by Donald

Wednesday, June 24, 2020 at 14:23 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

Tagged with ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det blir nok noen feilskjær i håndteringen i fremtiden også
  Klem på deg ❤

  Annemor Schønhaug

  Thursday, June 25, 2020 at 14:06 GMT+0000

  • Det gør der jo nok, Annemor! Men hvis vi dog bare kunne få forklaret og formidlet viden på en måde, så alle kunne følge med.

   Jeg husker pludselig at det var en stor åbenbaring da man i gamle dage fandt ud af at hjertet ikke var kærlighedens ur, men en pumpe, som fik blodet til at løbe rundt i kroppen. Nu må jeg lige slå opp, så vi kan få historien rigtigt fortalt:

   Why was the discovery of blood circulation important?
   The circulation of the blood might sound like something we all accept but, in fact, it wasn’t discovered until 1628. … William Harvey knew from Fabricius that the veins had stepladder valves in them, which Harvey realised helped the blood get back to the heart, completing the circuit.
   [Page visited Apr 1, 2016 – not available now].

   Wikipedia, William Harvey:
   Published in 1628 in the city of Frankfurt (host to an annual book fair that Harvey knew would allow immediate dispersion of his work), the 72-page Exercitatio Anatomica de Motu Cordis et Sanguinis in Animalibus contains the mature account of the circulation of the blood.

   Donald

   Thursday, June 25, 2020 at 14:29 GMT+0000

 2. Mette Frederiksen har gjort det til UG med kryds og slange: i modsætning til Tegnell, Brostrøm og en stribe andre ret så u-empatiske, og dermed arrogant-virkende fagfolk og politikere, forstod Mette, at det gælder om at få alle med fra start: vi ved, at dette er farligt, vi ved, at kineserne før har været sløve i aftrækket, vi har mødt SARS, Ebola og hvad har vi: hvor ligger vi med Covid?
  Så Mette skar igennem:” Hey, alle op på tømmerflåden, og lad det gå tjept!” Lidt inspireret af Kjeld og Dirch, husker du nok. Så kan vi altid rebe lidt efterhånden som vi får overblikket.
  Det samme som i Slovakiet, Taiwan og nogle få andre steder. Resultatet er, i modsætning til Sverige, USA, England, rosværdigt. Og vi er ikke færdige endnu, se til Sindal, hvor det har grebet over på mink og hunde: det er så absolut ikke ubegrundet angst. Måske overdreven, panisk, endda fobisk hos enkelte, men desværre også totalt fraværende hos andre, og så går det vel o-p-op?
  Jeg fatter f.eks ikke de hysteriske studenter, der så hele deres liv gå i spåner, fordi de frygtede ikke at måtte køre studenter-tur. Jeg har 2 stud.ex’er, har ikke kørt studentertur, har ikke savnet det, og fatter ikke konceptet, som har udartet en hel del, siden min datter tog sin i 2005. Vi dansede omkring brønden på torvet, besøgte vore lærere, der gav smørrebrød hos de første og løgsuppe hos de sidste, og gik på arbejde 2 dage senere. Vi , og vore forældre, havde hverken tid eller råd til at feste i ugevis.
  Det var lige efter, at jeg købte Vesalius’ De humani corporis hos Bruun-Rasmussen: 500 spænd, i en flot ubeskadiget udgave fra 1970. Så havde hun et rimeligt godt grundlag for sine medicinstudier.

  AagePK

  Saturday, June 27, 2020 at 7:00 GMT+0000

  • Engang skrev du at det var godt at få mulighed for at tænke ud ad tangenterne og skrive noget om emner, som ellers ikke altid lige fandt vej til kaffebordet – og det har jeg tænkt lidt på hveranden gang jeg fandt på et emne til et indlæg. Der er altid en bivej, som man kan gå ud ad til andre emner, eller man kan sejle afsted til fjerne øer af associationer med smukke palmestrande. (Vores Oldtidskundskabslærer fortalte at karakteristisk for Homér var det at bruge et billede og gå alt for langt udi billedet, fortsætte for længe med det.)

   Ja, Mette Frederiksen gjorde det godt, det er alle politikere enige i, og jeg med, måske nogle lidt mere enige end andre. Men for at få “uddannet” befolkningen var det godt at alle stod sammen. Og mærkeligt nok var der ikke rigtig noget, jeg mærkede, frisøren måtte gerne holde fri, og jeg fik dobbeltklipning til samme pris 3 uger efter at han var begyndt igen.

   Så er det jeg spørger om hvad man skulle gøre, når man fik flere og flere informationer om, hvor virusserne kom fra, hvordan de spredes og hvad man kan gøre for at forhindre dødsfald. Dér har været flere konkrete forslag til hvad man kunne have gjort, og kritik af den måde MF havde håndteret samarbejdet med andre partier.

   Da vi ikke ved hvordan virus er kommet til minkfarmene i Sindal kan vi ikke rigtig bruge det som eksempel på hvad man ikke skal gøre – i lige netop den situation er det mest effektive at KLAMP-lukke ned, men kun dét sted. Man behøver ikke at lukke hele Danmark ned fordi en tåbe har inficeret en minkfarm i Nordjylland. Tillad mig også at sige at nyhederne om dette emne i flere omgang sagde “man ved ikke om smitten er gået fra dyr til menneske eller omvendt” – dér kunne man godt have brugt lidt usandsynlighedsberegning.

   Tillykke med at du fandt den gode bog til din datter på lige det tidspunkt. Ja jeg tror hun har haft det godt under skole/studenterfest og studierne.

   Og nu til det spændende, Vesalius, det var nyt for mig (ikke at man dissekerede i Padua, men at han var så tidligt ude, 23 år gammel efter mange omskiftelser fik han et professorat!):

   After settling briefly in Venice in 1536, he moved to the University of Padua (Universitas artistarum) to study for his medical doctorate, which he received in 1537.

   On the day of his graduation he was immediately offered the chair of surgery and anatomy (explicator chirurgiae) at Padua. He also guest-lectured at the University of Bologna and the University of Pisa. Prior to taking up his position in Padua, Vesalius traveled through Italy, and assisted the future Pope Paul IV and Ignatius of Loyola to heal those afflicted by leprosy.

   Kunne man forestille sig at vi herhjemme hjalp eleverne til at komme lidt hurtigere afsted udi videnskaben?

   Donald

   Saturday, June 27, 2020 at 8:36 GMT+0000

   • I gamle dage stod der af og til nogle, der holdt et Vagttårn og Vågn op! uden for.Og det er det, Mette har gjort, og det er det, minkene i Sindal skal: holde os vågne, ikke søvnløse, men være årvågne i vagttårnet. Uddanne folk? Glem det, med twitter og fake-book og småtskårne politikere, der mis-bruger vor tid på at spørge selvsamme Mette, præcist hvilken professor der har anbefalet hvad. Og som MF flere gange har gjort opmærksom på: partierne fik alle oplysninger samme dag, som hun selv havde dem.
    Tænk, hvis Lars Løkke havde stået for det, og evt med Lars Christian Lillehoved som sundhedsminister, uha-uha! Blå bloks 2% nedsparinger havde jo tømt lagrene af både den ene og den anden art. Derfor kom vi så sent igang med tests, og lægerne fik en pakke med 2 stks mundbind. Men det går Jakob Ellemand meget stille med nu.
    Eftersom mink ikke rejser ret langt, og slet ikke fra Wuhan via Ischg til Sindal, formoder jeg, at farmerens kone har slæbt virus hjem fra et besøg på plejehjemmet. Jeg ville nok gemme et par af dyrene for at undersøge og blive klogere på, hvad sygdommen gør ved dem på længere sigt.
    Vesalius er meget spændende: se hans billeder af dissektionerne, her var han nok den største af de første. Københavns undervisitet har lagt det meste af bogen ud på nettet, du kan se den ved at følge linket på dansk wikipedia.

    AagePK

    Saturday, June 27, 2020 at 11:24 GMT+0000

    • Vesalius på “Nettet” – det skal da forfølges, tak for det.

     Beretningen om de småtskårne politikere og MF kan jeg godt få til at give mening, (også det med “hvem var de myndigheder” og “de fik samme oplysninger”). Det er også min tolkning af hvad vi har hørt om begivenhederne (kringlet sætning: For at understrege at jeg hele tiden tager forbehold for ikke at vide nok om hvordan forhandlingsforløb og informations-indsamling har været).

     Ja, minkfarmerens kone – sådan tænkte jeg også. :mrgreen:

     Donald

     Saturday, June 27, 2020 at 13:44 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: