Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Forskønnende filtre

En af morgenens nyheder var at der er kinesisk-programmerede filtre, som i realtid (d.v.s. mens man optager) kan justere og forskønne video. En midaldrende korthåret dame var blevet en ung, langhåret pige uden rynker og havde tiltrukket en masse seere – indtil filteret af en eller anden grund holdt op med at køre.

På Photos.google.com bliver der også brugt filtre, og man får tilbudt det “forskønnede” billeder. Man kan heldigvis også sige nej tak. Kan man slå det helt fra, så man ikke skal svare “nej nej nej nej …”? Det ved jeg ikke endnu.

Billederne forestiller de kæmpe-valmuer, som jeg fik af Charlotte og plantede på nordsiden af huset. Den gamle nabo troede, at det var opiumsvalmuer og at jeg var narkovrag eller noget. Han spiller jo musik, den mærkelige mand …

Written by Donald

Monday, June 15, 2020 at 8:22 GMT+0000

Posted in Blogosofi

Tagged with , ,

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja spiller man musik kan alt jo forventes!
  Dengang jeg dyrkede opiumsfrie valmuer til birkes blev der hvert år stjålet frøkapsler.
  Jeg kan stadig i fantasien se for mig skuffelsen hos tyvene efter indtagelse. Det skulle være et ret stort arbejde af få plantesaften fra rigtige opionatvalmuer gjort til et rusmiddel.

  natural2222

  Monday, June 15, 2020 at 18:42 GMT+0000

  • Og nu står et par marker heromkring flammende røde (er de begyndt at experimentere med valmuer? eller er det førsteårs økologer?) men nu til dags tror jeg ikke at der er nogen der klipper frøkapslerne for at forsøge at ryge dem! Men hvem ved …

   Det var iøvrigt en rar familie, de gamle naboer, huset var forsømt indtil de fik sat skik på det, og hun hjalp mig med at slå græs ved indkørselen.

   Donald

   Monday, June 15, 2020 at 21:57 GMT+0000

   • De valmuer som blomstrer rødt i mange marker, er den vilde type, som kun har meget små kapsler, vist nærmest uden opiumindhold.
    De mange vilde valmuer i år skyldes det våde efterår. Det har været umuligt at sprøjte mod dem førend i foråret, og på det tidspunkt er de svært bekæmpelige -i vinterraps nærmest umulige.
    Det kommer virkelig til at koste udbytte i år.

    natural2222

    Wednesday, June 17, 2020 at 5:14 GMT+0000

    • Takket være at jeg har fulgt med på “Naturjournal” og iøvrigt prøver at forstå planteavl, så var jeg klar over at de smukke røde farver ikke var godt for resultatet.

     De var i sin tid noget der var godt for en sommerferie-buket i et sommerhus eller lignende – men som AagePK siger, dengang var det som regel kun i forlandet, i kanten af marken, at der var nogle stykker.

     Donald

     Wednesday, June 17, 2020 at 11:00 GMT+0000

 2. Det er utroligt, hvad man kan med filtre nu om stunder. I Instagram er der også en masse filtre, man kan vælge imellem, hvis man synes, det er sjovt 🙂
  Musik og valmuer – sikke en skøn historie om din gamle nabo 🙂

  Madame

  Tuesday, June 16, 2020 at 5:50 GMT+0000

  • Ja, hun var meget rar og havde åbenbart accepteret denne suspekte person fordi han ikke gjorde en kat fortræd! 🙂

   Donald

   Tuesday, June 16, 2020 at 19:29 GMT+0000

 3. Haha, selvfølgelig er valmuer og musik en suspekt kombination!
  Filtre er smarte, hvis man ikke vil fedte med hvidbalance, farvemætning, gamma osv. Det kan være en hel videnskab.

  Eric

  Tuesday, June 16, 2020 at 9:07 GMT+0000

  • Det oldgamle xv-3.10a billed-visnings program til Unix/Linux kan netop rette på farvebalancen, hvis man skønner det nødvendigt; men det er jo ikke så almindeligt at folk bruger gamle programmer, som kan det samme (eller endda mere) end nye programmer.

   Donald

   Tuesday, June 16, 2020 at 19:28 GMT+0000

 4. Forresten: Jeg ser, at din blogs klokkeslet er forkert. Hvis du under “Indstillinger” og “Generelt” vælger København som tidszone, finder WordPress selv ud af at skifte mellem sommer- og vintertid.

  Eric

  Tuesday, June 16, 2020 at 9:12 GMT+0000

  • Jeg køre med GMT eller UTF, det er mere alment for hele verden.

   Donald

   Tuesday, June 16, 2020 at 19:26 GMT+0000

 5. Valmuer skyldes, ifl min jordbrugskonsulent, strukturskader i forbindelse med forårsarbejdet. Som regel begynder det i forlandet, hvor de mange overkørsler presser jorden sammen. Bliver det så et vådt forår, forstærkes problemet: valmuerne klarer sig rigtigt godt, og udkonkurrerer derfor vårsæd.
  Også i såkaldte ruderater, med slemning pga stående vand, klarer valmuen sig godt. Det så man under 1.Verdenskrig i Flandern, hvor de myldrede frem på slagmarken: The Red Fields of Flanders. Derfor bruges røde silke-valmuer i knaphullet på Memorial Day. Eller i voldgraven ved Tower i 2018. Tina omme i London havde nogle smukke fotos dengang.
  Jeg har prøvet det der med filtre, som regel bliver farverne for stærke, især rødt og grønt. Men så kan man jo selv gå ind og rette, de fleste computere har jo fotoredigeringsprogrammer.
  Politikerne bruger meget med filtre til at smukkesere især tekster; derfor skal man selv lægge sine modsatrettede filtre ind, så man kan se den ufiltrerede mening! 🙂

  AagePK

  Wednesday, June 17, 2020 at 8:15 GMT+0000

  • Historien om valmuen som symbol på slagmarkerne i Flandern, WWI, er dybt rørende. Det er ikke til at holde ud at tænke på de mange liv, der blev spildt pga politikeres naive tro på at en krig løser problemer.

   Dette billede viser et “ruderat” – altså jord, hvor der ikke vokser noget, og hvor mængden af ukrudtsfrø måske er reduceret en anelse på grund af ild og “jordarbejde”. Wikip.:

   Flanders Fields:
   The phrase was popularized by a poem, “In Flanders Fields”, by Canadian Lieutenant-Colonel John McCrae which was inspired by his service during the Second Battle of Ypres. The fields were unmaintained for years before they were made into a memorial. Today Flanders Fields is home to tens of thousands of poppies.

   Donald

   Wednesday, June 17, 2020 at 12:36 GMT+0000

  • Valmuer trives uanset jordstruktur.
   I yderkanten, hvor valmuer oftest findes i største antal primært grundet større lysindstråling fra siden, er der netop den bedste jordstruktur, da vi kun strejfer de yderste meter med forhjulene når der vendes og der køres sjældent med læs i markens yderste kant.

   natural2222

   Wednesday, June 17, 2020 at 19:05 GMT+0000

   • Valmuer af den type som farver markerne røde lige nu må være en ret invasiv art, som vokser, hvor der er næring, og som er meget villig til at spire.

    Jeg husker med interesse dine indlæg om maskiners tryk på jorden nu og dengang de første Ferguson blev almindelige.

    Trykket i dag er meget lille i forhold skrev du – og det betyder jo at markernes jordstruktur normalt vil være bedre end i 50’erne (vores barndom) hvor man ofte så valmuer på markerne omkring denne tid.

    Tak for kommentarerne!

    Donald

    Thursday, June 18, 2020 at 10:09 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: