Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Tagskæg over kogenichen

For fire år siden fik jeg skiftet bordpladen, en 30 år gammel laminat, som på grund af vandskade ved vaskeskabet havde suget vand, havde hævet sig, var sænket igen og iøvrigt slidt et par steder. Men ellers var den egentlig meget god.

Ved den lejlighed fik jeg hævet bordpladen 4 cm til 89 cm, så jeg ikke behøvede at krumme så meget ryg når jeg skyllede i vasken og den slags.

Tømreren var dygtig til at få det hele til at passe, også fliserne! og lavede en smuk listekant ud mod komfuret, som desværre også stak lidt ud så man ikke kunne
vippe komfuret når man ville trække det ud – men det var let nok at trække ud alligevel.

Der er kun ét billede, som utvetydigt illustrerer hvordan bordpladen rager en lille smule udover kogenichen, nemlig billedet ret på linien af bordkanten mod komfuret.

Den kant er lige akkurat nok til at det nye komfur ikke kan komme ind i kogenichen. Man kunne godt banke en bule i siden og klemme det ind … haha. Men det oplagte er at skære bordkanten af.

Det er bare ikke lige en opgave for en barndommens dekupørsav (“løvsav”) som AagePK fra Marstal konstaterede i går.

Written by Donald

Wednesday, June 10, 2020 at 23:24 GMT+0000

Posted in Byggeri

Tagged with ,

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Måske kunne du få den tømrer til at løsne bordpladen, og tage den med hjem på værkstedet, hvor han så kunne demontere listen og kappe den overskydende kant af med rundsaven. Herefter remontering af bordpladen.
  Den næstbedste løsning må være, ved hjælp af et slidt stemmejern, at fjerne listen på stedet, bl.a for at finde eventuelle stifter eller søm. Når de er fjernet, kan en håndholdt god rundsav skære overflødig bordplade af, resten, ind mod væggen, må tages med et godt skarpt stemmejern.
  Jeg har sparet listen væk; men skærer du rigeligt af bordpladen, kunne der nok blive plads til en ny liste.

  AagePK

  Thursday, June 11, 2020 at 7:30 GMT+0000

  • Det lyder som den løsning jeg tror på. Og jeg har en fornemmelse af at Tommy (Tømrer) kan gøre det, ellers kan vores lokale alt-mulig-mand anvise værktøj og metode – eller måske gøre det for mig.
   Tak tak!

   Donald

   Thursday, June 11, 2020 at 7:33 GMT+0000

 2. Kunne der høvles/slibes noget af pladen til højre for komfuret i stedet?
  Til højre ligner det en massiv træplade helt til kant. Rigtigt træ er lettere at tilpasse, når det drejer sig om få mm.
  Din altmuligmand har sikkert en håndholdt elhøvl, som kunne klare det i et snuptag, hvis ellers ikke skabskanter eller andet er ført helt ud til kant i højre side. Det er lidt svært at se på billedet.

  natural2222

  Thursday, June 11, 2020 at 10:44 GMT+0000

  • Det er en stenplade – ja det er svært at se på billedet. Den flugter med skabsvæggen, så der er ikke noget at slibe eller fjerne – ellers en meget god idé.

   Det er nok en utaknemmelig opgave, som Aage så rigtigt siger. Nu må jeg høre, når tømreren kommer forbi, om han hellere vil prøve at tage den del af bordpladen helt af.

   Donald

   Thursday, June 11, 2020 at 11:58 GMT+0000

   • Stenplade! Så skal du nok være varsom med at bruge høvlen 🙂
    Du må ty til håndværkerhjælp.

    natural2222

    Thursday, June 11, 2020 at 14:13 GMT+0000

 3. Det var en god idé at få hævet dit køkkenbord – det burde vi også få gjort her. Mærkeligt at man lavede dem alt for lave førhen.
  Og sikke en flot bordplade.

  Madame

  Friday, June 12, 2020 at 4:55 GMT+0000

  • Nu håber jeg at tømreren kan få komfuret på plads – ved at save eller slibe et stykke af bordpladen! 🙂

   Donald

   Friday, June 12, 2020 at 7:52 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: