Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Nye krykker til James Grieves – og lidt mere om haven i den anden ende

with 8 comments

Det er stadig meget svært at fotografere træer, så man får en fornemmelse af alle dimensioner – men her er så et par billeder. Måske de nye krykker ikke er den bedste løsning.

Sidste år fik vægten af frugten den skrå ende af træet til at hælde endnu mere.

Som tommelfingerregel vil jeg tage 1/3 af væksten ved beskæring i morgen (har ikke tid i dag, Fredag). Desuden skal græs og skvalderkål trimmes … og så videre.

Written by Donald

Friday, May 29, 2020 at 10:06 GMT+0000

Posted in Skov og have

Tagged with ,

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Der er altid noget, vi bør gøre i vores haver, og vi må glæde os over al den motion, vi får. Jeg har lige lavet havearbejde i et par timer – det er vist kun mig, der kan se, at det er gjort 🙂

  Madame

  Friday, May 29, 2020 at 13:20 GMT+0000

  • Her er tale om en række thuja; – for mange år siden bad naboen mig om at tage toppen, og jeg sagde til ham at det ville jeg hellere end gerne, men at man også skulle tænke på at det på lige denne beliggenhed er nødvendigt med læplanter (jeg havde i tankerne at en tidligere ejer -3 ejere tidligere, som ønskede at plante thuja’erne, fik ødelagt en udestue pga. den voldsomme storm, som blæste et bræt (vistnok fra min grund … uha) ind i hans ruder.)

   Men nu har nabo Teddy Andreasen plantet noget stedsegrønt (“laurbær”? det ligner den nu så moderne smukke hækkeplante) og jeg kan sagtens skære thujaerne ned til mandshøjde. Malte tog det første, men jeg fortsætter, og det er lidt hårdt.

   Donald

   Friday, May 29, 2020 at 19:07 GMT+0000

 2. For hver en krykke, hvert et blad der kommer til sin rette, bliver haven en pryd for øjet. Også dejligt at savbuk er strammet . Den var usikker på benene som bambi på isen.

  Herand

  Friday, May 29, 2020 at 19:12 GMT+0000

  • Der manglede jo bolte og møtrikker – nu er de købt og sat i.

   Haven som den står nu efter 34 års grokraft er en fornøjelse at se, især når æblerne blomstrer! men det er kun en uge om året 🙂 Resten af tiden må man glæde sig over andre ting. De Spanske Margueriter, som du kom med, er bare så flotte.

   Donald

   Friday, May 29, 2020 at 21:10 GMT+0000

 3. Det er jo det skønne ved Maj måned: her har vi energi, og får bare mere af det ved at passe vor have, rydde lidt op, plante, sætte kartofler, hyppe, få de sidste småfrø i jorden. I næste måned skal vi bare vedligeholde, og så skal vi til at høste og nyde. Især nyde synet.
  Lige nu har jeg børnebørnene på o, 2 og 4 år til at holde mig i gang, 3 livlige knægte, der hellere end gerne hiver ukrudt såvel som krudt op af jorden. “Vi hjælper Morfar!”
  Det er viljen, Vor Herre, og Morfar, ser på! 🙂

  AagePK

  Friday, May 29, 2020 at 20:18 GMT+0000

  • Neiii så heldig du er, selv om 3 stk måske er lige lovlig meget på én gang? 🙂
   Krudt og ukrudt! Krauter og un-Krauter … hmmm … det går forhåbentlig ikke ud over blomsterbedet !!!

   Donald

   Friday, May 29, 2020 at 21:11 GMT+0000

 4. Man bliver aldrig færdig med havearbejde, men som Madame siger, så får vi en god og gratis motion på denne måde, og det skal vi ikke kimse ad 🙂

  Ellen

  Saturday, May 30, 2020 at 15:00 GMT+0000

  • Ja man kan jo blive ved og ved – også selvom haven skulle være bar jord! Vi er begyndt fra terrassen og jeg bevæger mig udad efterhånden … 🙂

   Donald

   Saturday, May 30, 2020 at 20:52 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s