Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Maj udsigt – den skønneste måned

Jeg har hørt at skolebørns sommerferie ikke begynder før en uge efter Sankt Hans! Det er da utroligt væmmeligt! Hvordan i al verden kan man forsvare den slags?

Det blev forklaret mig at Juli måned var den med bedst vejr. Det vil jeg tillade mig at bestride. Vand og regn er god, ikke noget man skal nedgøre! Og man skal lære at værdsætte planternes forårsvækst.

Maj og Juni er de skønneste måneder! Det er her man lærer om livet. Juli er hedebølge og dårlige minder.

Window look out

Udsigten fra mit stuevindue – med stue-planter i silhouet

Advertisement

Written by Donald

Tuesday, May 19, 2020 at 11:27 GMT+0000

Posted in Liv

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Du har jo den mulighed, når naturen betragtes fra vinduet, at tænke på din gamle naturhistorielærer, medens du afspiller din kantate fra Frederiksberg Gymnasiums 100 års jubilæum (1979)

  PS. Også jeg foretrækker klart maj/juni (plus september).

  Erik Hulegaard

  Saturday, May 23, 2020 at 12:31 GMT+0000

  • Av av Ehu … vidste du at jeg forsøgte mig udi kunsten at komponere lejlighedsmusik til denne anledning? Det er jeg beæret over. Lærer og skoleorkester-organisator Erik Thøfner har original (renskrevet) manuskript, det var ham der leverede texten, som jeg rigtig godt kunne lide. Men der er svage steder i kantaten og jeg er ikke sikker på at de andre lærere var særlig begejstrede. Jeg prøvede at optage på en kassette båndoptager, men ved ikke engang om jeg har båndet eller om det kan spilles.
   Men for mig var det et stort øjeblik!

   Hurra for September!

   Donald

   Saturday, May 23, 2020 at 21:01 GMT+0000

 2. Det er vist en del år siden, man skubbede skolesommerferien i en uge, og som jeg husker det, var det primært for ikke at skulle begynde i skolen igen før lidt længere henne i august, således at det var knap så varmt. I England og flere steder i Europa har de ferie hele august, hvilket i mine øjne er mere fornuftigt.

  Ellen

  Saturday, May 23, 2020 at 14:52 GMT+0000

  • Det er sikkert en del år siden, men jeg har jo ikke gået i skole i mange år 😉 Ja jeg synes ikke de danske datoer er fornuftige. Æv.

   Donald

   Saturday, May 23, 2020 at 21:02 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: