Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Herlev Hospital bygger til dobbelt størrelse

with 6 comments

Det er et gæt: Det ser ud som om Herlev Hospital med de nye bygninger (som dog ikke går meget i højden) får lige så meget areal som det gamle hospitalsområde. Det er mit skøn, kun, jeg har ikke set statistikker og forklaringer af byggeriet.

Findes det? Kan man få at vide, hvad tankerne er?

Et andet hospitals-nybyggeri (i Hillerød) har vedtaget en underlig regel om at man ikke skal have køkkener, fordi … tro det eller ej … patienterne kan få mad “udefra”. Enhver, der har transporteret en nystegt hakkebøf 20 minutter eller ventet på gæster, der kommer for sent, ved at det er en dårlig idé. Er den idé mon opstået pga mikrobølge-kulturen?

Jeg har ikke orket at skrive til hospitalets praktiske gris, at de burde sørge for bedre markering af stierne, – det har de forhåbentlig fået at vide mange gange.

Written by Donald

Tuesday, May 5, 2020 at 23:59 GMT+0000

Posted in Byggeri, Liv

Tagged with , ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. I Odense, der er bliver regionens supersygehus, bliver der ikke patienthotel. Rablende vanvid! Folk fra Ærø eller Tønder, der bruger offentlige transportmidler, når jo hverken frem eller tilbage samme dag. Hvilket er meget vigtigt, når man er i kræftbehandling, min erfaring: man skulle jo gerne kunne restituere til næste dag. Jeg fik 2 behandlinger hver tirsdag, det kunne slet ikke nåes uden overnatning.

  AagePK

  Saturday, May 9, 2020 at 21:01 GMT+0000

  • Det er da mærkeligt! Hvad sagde de til dig angående transport? Her sendte en bil efter mig en dag jeg var sløj. Det er jo mega meget dyrere end at udlåne en seng.

   (Somme tider har jeg indtryk af at man beregner priser pr. hospitalsseng på samme måde som Ebberød Bank beregnede overskud … altså ikke retvisende – man lægger alle mulige udgifter på for at få det til at se dyrt ud.

   Donald

   Saturday, May 9, 2020 at 21:16 GMT+0000

   • Der er jo noget sygetransport, der hedder Flexnæs, eller sån’t noget. Kræftbussen, kalder vi den. Den kører op og ned ad øen meget tidligere, end mit system kan følge med. På fastlandet kører den så rundt til de forskellige afdelinger: Svendborg, Nyborg, Odense. Om eftermiddagen så i modsat retning. Så det tager 7 lange og syv bredde, før man er hjemme. Og så kan man ikke få hvilet nok. Og den der tirsdag morgen-seance er da vist stadig håbløs. Aftenbehandlingen ligeså.
    Men ja, der regnes vist således på tingene, så det for politikerne ikke ligner reelle valgmuligheder.
    En af bortforklaringerne mht patienthotel var, at der i oplægget fra Staten, bl.a mht dækning af byggeudgifter, ikke var opført tilskud til et sådant hotel. Men så må man jo gå i dialog, evt entrere med en privat investor, hvor svært kan det være?

    AagePK

    Sunday, May 10, 2020 at 5:09 GMT+0000

    • Rolf Flex-transport-Næs ??? Ja det er man jo nødt til somme tider. Men den tid det tager hos jer lyder totalt ubehageligt. Det er jeg ked af at høre, der vil være nogle, som er afhængige af den transport. Det kan også være slemt her i Storkøbenhavnsområdet, men ikke så slemt, tror jeg.

     Hvad er det for en tirsdag-morgen seance?

     Som du kan se har Ehu givet en henvisning til mere om sygehusbyggerierne.

     Jeg forstår heller ikke at det kan være så svært, men jeg tror det skyldes hvad man kan summere ned til “forudsætningsløs, naiv uerfarenhed”.

     Donald

     Sunday, May 10, 2020 at 11:49 GMT+0000

 2. https://www.herlevhospital.dk/nythospitalherlev/Sider/default.aspx – beskriver sammenfattende bedst baggrunden for byggeriet. – Glimrende stemningsbilleder, du præsterer.

  Erik Hulegaard

  Sunday, May 10, 2020 at 7:18 GMT+0000

  • Tak for kommentar og link! Jeg tror at den skønne dag med sol og løvspring vil skabe gode indre billeder, men den lille publicerede serie er faktisk ikke nok – de nyudsprungne bøge med eftermiddagssolen lysende på sig ville jeg ikke stoppe op for at tage billeder af, fordi jeg simpelthen var bekymret for om jeg skulle få det dårligt, sådan som lægerne havde advaret om.

   Af en eller anden grund har jeg det storartet! Heldigvis!

   Men desværre, der står intet om hvorfor man vælger den udformning og hvordan man har tænkt sig at det skal fungere.

   Donald

   Sunday, May 10, 2020 at 11:52 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s