Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Aprilmad

Engang jeg var på indkøb i en grønthandler på Istedgade (vi boede ved Sønder Boulevard i Knud Lavards Gade) så jeg en ældre herre, som ikke rigtig kunne huske hvad han skulle købe; han blev tilbudt nogle tomater, som så pæne ud.

“NEJ!” Sagde han. “Dem vil jeg ikke have! Det er unaturligt med tomater på denne årstid!!!”

Det havde jeg godt nok ikke tænkt så meget over førhen, vi nød alt hvad man kunne få i små og store butikker. Min mor lavede salat hver aften, og hvis der ikke var salatblade, så var der revne gulerødder eller råkostsalat af rødkål, æbler og rosiner. Altid med en sur-sød dressing af olie-eddike eller citron.

Salad bowl

Tilføj et par hårdkogte æg, så er det mad nok til en voksen mand der ikke har været meget fysisk aktiv

Written by Donald

Friday, April 17, 2020 at 15:15 GMT+0000

Posted in Blogosofi, Liv, Ord

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det ser sundt og appetitligt ud – i den grad! Og temmelig imponerende, at din moder h-v-e-r dag sørgede for salat med sundt indhold. Måske lagde hun derved nogle grundsten i din konstitution, der i nyere tid er kommet dig tilgode, netop hvor immunforsvaret blev voldsomt angrebet.

  Knud Lavards Gade og Sønder Blvd. har især efter århundredeskiftet blevet attraktivt boligområde med en del (for ?) dyre andelsboliger.

  Erik Hulegaard

  Monday, April 20, 2020 at 16:51 GMT+0000

  • Ja Min Mor har lagt grunden til en sund krop ved at lave sund og nærende mad.

   Tænk at du kender til det område – måske er det noget alle Københavnere kender lidt til, for når man kører med tog ind i København ser man byhusene langs Ingerslevsvej som det første “københavnermiljø”.

   Men vi var heldige og fik en pæn andelsbolig på et tidspunkt, hvor det ikke var for dyrt. Iøvrigt kender jeg ikke noget til priserne i København, men ja, Vesterbro-boliger udbydes somme tider til ublu priser (køberne er naive, intetandende om andelsforeningers “andelskrone”, underskud og fallitter.)

   Donald

   Monday, April 20, 2020 at 19:52 GMT+0000

 2. Og jeg var i mine drengeår ulveunge og spejder i hhv Knud Lavard-flok og d. trop. Knud var jo jarl af Sønderjylland, og boede vistnok på Jørgens-borg på Mågeøen, i Slien, lige ud for vort hus. Men han døde som hertug af Slesvig.
  Jeg har aldrig brudt mig om friske tomater, og fruen, som elsker dem, vil ikke spise dem udenfor sæsonen heller: hun synes ikke, vintertomater smager af noget.

  AagePK

  Monday, April 20, 2020 at 19:51 GMT+0000

  • Det var først da jeg så en dokumentar om Svend, Knud og Valdemar og Bisp Absalon at jeg forstod betydningen af Knud Lavard. Og nu kan jeg ikke engang huske det – men det var noget med slægters kamp om magt og anseelse.

   Jeg kan ikke forstå at de vintertomater smager så forskelligt! Hvis man køber de små cherrytomater på stilk, så er det lidt bedre. De andre fade tomater kan steges til ratatouille med løg og zucchini og andre grøntsager, men selv dér er det godt at have citron og salt i mængder!
   Ha!

   Donald

   Monday, April 20, 2020 at 19:55 GMT+0000


Comments are closed.