Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Rembrandt ville have glædet sig

Husker jeg rigtigt, så sælger de små bog-boder ved Seinen kobberstik af Rembrandt som om de var trukket fra de oprindelige plader. Det er selvfølgelig ikke original-plade tryk, men de er ikke desto mindre stor kunst, og netop kobberstik sort-hvid, – er muligt at overføre til moderne publikationsmetoder med stor kunstnerisk tilfredsstillelse.

De billeder (jeg tror jeg har ét et eller andet sted) kommer jeg ofte til at tænke på, når jeg går tur. Rembrandt elskede udsigterne over det flade marskland og der var ofte smukke træer og små buske, og minsandten om der ikke gemte sig et elskende par i buskene.

Der var mere læ på den sydlige side af Heatherhill området, kaldet Studebjerg, det er lige så smukt som på den anden side

På toppen af Studebjerg er der nok ret forblæst, men man kan jo godt gå nedenom

Her er det bare almindelige turgængere, der er kommet med bag bakke og træer – på en herlig tur Søndag d.6 April. Hvis jeg ikke går så langt fungerer benene godt – det er bekymrende at jeg får ondt, men af en eller anden grund tror jeg optimistisk på at det kan gå over.

Studebjergslettens Bogskab var ikke låst sidste efterår – men det var måske nødvendigt? Suk

Written by Donald

Monday, April 6, 2020 at 9:48 GMT+0000

Posted in Ord, Skov og have

Tagged with

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jamen, hvad er formålet med et bogskab? At man bytter bøger? Så er nogen måske nervøse for smitte?
  Linoliumssnit, kobberstik og mezzotinter kan være meget smukke, har såvel Jens Bohr som Peter Ilsted i min samling.
  Men når man selv prøver, kan det være svært at huske, at man skal arbejde spejlvendt.

  AagePK

  Friday, April 10, 2020 at 10:51 GMT+0000

  • Jeg tror de har låst det pga. tyverier eller noget i den retning og måske tager de låsen væk til vinter. Men i hvert fald er idéen jo en, som bruges flere steder, jeg mener der er et møntvaskeri i Frederiksværk og et lignende skab … hvor var det nu …

   Donald

   Friday, April 10, 2020 at 14:20 GMT+0000

  • Jeg ville måske kunne lære at gravere spejlvendt – men bevar mig vel det må være anstrengende. Bach siges at have graveret nogle af sine første udgivelser.

   Donald

   Friday, April 10, 2020 at 14:21 GMT+0000

 2. Ved synet af disse landskaber ser jeg oftere for mig Lundbyes malerier fra den skrækkelige forarmede tid lige før mergelen, fosforgødningen, drænrøret og svingploven kom på banen omkring 1848.
  Der mangler kun 3-4 vantrivelige køer og en fattig analfabet af en hyrdedreng, så er den der.

  natural2222

  Saturday, April 11, 2020 at 15:23 GMT+0000

  • Ugæstfrit, ufrugtbart – det er faktisk sand, det meste. Hvis man skulle leve af det landskab skal man være jæger – og man skulle måske have det halve Nordsjælland for sig selv!

   Donald

   Saturday, April 11, 2020 at 23:12 GMT+0000


Comments are closed.